ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 24, 2003 - Blog bejegyzés

A MySQL kézikönyv is elérhető Windows súgó (.chm) formában

Granc Róbert · 2003. Már. 24. (H), 11.44
A cseh phlabnak köszönhetően végre a MySQL kézikönyve is elérhető a Windows platform alatt a Microsoft HTML súgó (azaz .chm) formátumban. Mint azt a PHP kézikönyv hasonló formátumú (magyar fejlesztésű) kiadásáról szóló hírekben is említettük, a .chm formátum előnyei közé tartozik a tartalomjegyzék fastruktúrában történő megjelenése, az indexelés, az egyszerűen használható teljes szöveges keresés, valamint a gyakran használt részek "könyvjelzővel" való ellátása.
Honlap és letöltés: http://phlab.net/myman/
 

ADOdb kiegészítő

Granc Róbert · 2003. Már. 24. (H), 11.24
A hétvégén megjelent az ADOdb adatbáziskezelő réteg PHP kiegészítőként (extension). Az ADOdb rétegnek csak néhány funkciója lett C-be konvertálva, de ezek is jelentősen növelhetik az alkalmazás teljesítményét (az adott funkciók akár 75%-kal is gyorsultak), olyan adatbázisok esetében, amelyek nem számolják a lekérdezés által visszaadott sorokat, mint pl. az Oracle, a Sybase, az Informix, a DB2, az MSSQL, az Access vagy az Interbase.
MySQL és Postgresql esetén a fejlesztés nem igazán jelent sebességbeli különbséget. Az ADOdb legújabb, 3.31-es változata az adott függvények esetében automatikusan használja az extensiont, ha az telepítve van.
Az eredeti bejelentés és a kiegészítő letöltése: http://phplens.com/lens/lensforum/msgs.php?id=5775
ADOdb honlap és letöltés: http://php.weblogs.com/ADOdb