ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 21, 2003 - Blog bejegyzés

SQLite: beágyazható adatbázis

Granc Róbert · 2003. Már. 21. (P), 12.11
[ phpkitchen ] Ha valakit érdekel a PHP-GTK és elkezdene foglalkozni önállóan futtatható PHP alkalmazások készítésével, de az alkalmazásához jó lenne egy adatbázis használata is, biztosan érdekelni fogja az SQLite C könyvtár, amely beágyazható SQL adatbázismotort valósít meg. Az SQLite könyvtár saját szervert nyújt, nem pedig kapcsolatot relációs adatbázisszerverekhez, vagyis közvetlenül írja és olvassa a meghajtón lévő adatbázisfájlokat.

PHAkt 2.4 és MX Looper

Granc Róbert · 2003. Már. 21. (P), 09.52
A román InterAkt megjelentette a Dreamweaver MX PHP szerveroldali modelljének, a PHAktnak legújabb változatát. Az új változat az összes eddig ismert hibát javítja, ezen kívül csak apróbb fejlesztéseket tartalmaz. Az ingyenes extension a Dreamweaver MX Windows és Mac verzióin is működik, a beépített egyszerű PHP támogatásnál jóval többet nyújtva.
Honlap és letöltés: http://www.interakt.ro/products/PHAkt/

Az InterAkt a fentiekkel egyidőben jelentette be új MX kiegészítőjét, az MX Loopert, amely nem csak a PHAkt2-vel, hanem a Dreamweaver MX beépített PHP_MySQL szerveroldali modelljével is együttműködik, és jelentősen leegyszerűsíti az összetett ismétlődő régiók létrehozását és használatát. A kiegészítő lehetővé teszi horizontálisan ismétlődő területek, valamint beágyazott ismétlődések létrehozását is.
A 30 dolláros kiegészítőről bővebb információk a http://www.interakt.ro/products/MXLooper/ címen találhatók.