ugrás a tartalomhoz

Archívum - Fórum téma

november 19, 2001

Időzóna dili

VonalZoo · 2001. Nov. 19. (H), 20.15
Helló!
Nem rég álltam át Php-ról PostNuke-ra (én is)
Valahogy ezt az időzóna-beáálítást nem nagyon értem. Előtte jól ment minden, most viszont feltűnt, hogy oltári hülyeségeket ír ki cikk beküldésének időpontjaként. Az adatbázisban jól tárolja el, azt megnéztem. (GMT szerint persze).
Ahhoz, hogy közép-európai idő szerint jelenjem meg nálam, Csendes-óceáni időt kell beállítanom, GMT-8 óra...ilyenkor tárol el az user-adatoknál 5.0 órát....és így lesz végűl is GMT+1 óra... :o
Végül is ezt egy UPDATE nuke_users SET timezone_offset = '5.0'; paranccsal megoldaottam mindenkinél, a külföldi userek meg oldják meg, ahogy tudják :P De azért akkor sem értem a működési elvét...
 

Bombasztikus!

vjozsef · 2001. Nov. 19. (H), 15.22
Bombasztikus amugy ez a forum modul, ha jol lattam, XForum?

Azt tudom, hogy ezt nem a 0-rol irtad Te, de ettol fuggetlenul az egesz site nagyon igenyes a forummal egyutt!

Mas: mikor lesz elerheto szamunkra is a www.freephp.hu? Ingyes, fizetos lesz? Sok sok kerdes van a tarsolyomban!

Gratulalok!

:cool:
 

hiba a felhasznalolistaban?

vjozsef · 2001. Nov. 19. (H), 15.19
No, amikor lekerem a felhasznalok listajat, akkor en hiaba irom be Profile-ba hogy Miskolc a lakohelyem, listaban mar nem latom viszont. Mas tagok lakohelyet klatom a listaban, hogy is van ez?
 

apache auth + automata oldalfrissites brozernek

vjozsef · 2001. Nov. 19. (H), 15.11
Van egy authos phpben megirt szkriptem, amiben is elougro apache-os ablak jon, user authol es az az eredmenytol fuggoen egy redirectoros linkre tovabbdobja. Nade! Amikor back gombra ranyom, akkor ugyancsak a redirectoros oldalra nyomja vissza, s nekem az kene, hogy ujra az authos ablak jojjon elo. Otlet?

reszlet a szkriptbol:
<?
if(!isset($PHP_AUTH_USER)) {
 header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");   
 header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); 
 header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
 header("Pragma: no-cache");            
 header("WWW-Authenticate: Basic realm=\"Auth Realm\"");
 header("HTTP/1.0 401 Unauthorized");
 echo "NE NYOMJA ESZKEPET! :> \n";
 exit;
}
else {
 $conn = pg_connect("host=localhost port=5432 dbname=db user=blah password=madafaka") or die;
 $res = pg_exec("SELECT * FROM auth ") or die;
 $row = pg_fetch_array( $res, 0 ) or die;
 if( $PHP_AUTH_USER == $row[login] && $PHP_AUTH_PW == $row[passwd] ) {
  header ("Location: sikeres.html");
  exit;
 } else { }
}
header ("Location: sikertelen.html");
?>
 

Hiba?

VonalZoo · 2001. Nov. 19. (H), 09.35
Helló!
Idézet:

Jelenleg, 27 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket

Ez most hiba, vagy ilyen jól megy a lapnak? ;)
De mint látom , a bal oldali menűben sem frissül a Friss üzenetek...
 

november 14

fopen

VonalZoo · 2001. Nov. 14. (Sze), 07.57
Helló!
Nem tudja valaki mért nem mennek a távoli elérések az f2s.com-ról? Pl. nekem nem a weather modul, de még csak egy egyszerű $fcontents = file ($filenev) sem :mad:
A szkriptek jók, localhost alatt tökéletesen mennek :(
 

november 13

GD könyvtár telepítése

hurka17 · 2001. Nov. 13. (K), 17.09
leszedtem ezt a "GD-könyvtár" nevezetű dolgot, és fogalmam sincs, hogyan kellene telepíteni Windows 98-ra(mondjuk Linux-ra meg végképp nem tudom)?
:mad:
sz'al kezdek mérges lenni...

tudja valaki a megoldást?

mégvalami:
rgranc: a freephp.hu mikor indul(kb.) és lesz mySql támogatás?
 

Fordítás

zvaranka · 2001. Nov. 13. (K), 06.41
Szerintem jó lenne a fordítási feladatokat valahogy kiosztani, mindenki átnézne egy vagy két modult (már amennyiben több jelentkező lenne rá), mert átnézegetve a php forráslistát sok angol nyelvű rész maradt benne, ezeken változtatni kellene, tehát úgy, hogy fordítható legyen (persze az angol nyelvi fájlokat is át kellene dolgozni) Ez egyébként ez eredeti fejlesztők hiányosságát tükrözi :mad: Szóval össze kellene hozni egy olyan kis csoportot aki vállalná egy egy modul, blokk,stb teljes átnézését, fordítását, tesztelését, majd visszaküldené a javításokat, amit azután be lehetne tenni a tömörített állományba.--- Zoli
 

november 12

Böngésző automatikus frissítése

Nick · 2001. Nov. 12. (H), 14.35
Sziasztok!
A következő problémám lenne:
Azt szeretném elérni, hogy amikor url-ben átadok egy változóértéket(pl. ?valami=akármi) és ezt a PHP fel is dolgozza, akkor ha a böngészőben nyomok egy back-et, ne kelljen mindig a frissítés gombra kattintanom, hogy újra elküldje a már egyszer elküldött változót, hanem ezt tegy emeg automatikusan.
Van erre megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv
Nick
 

november 12

url-be érétk átadás

Szendwich · 2001. Nov. 11. (V), 23.44
Hali!
URL-be adok egy változó értéket:
?tabla=cset001
Erre mikor a MySQL-be az INSER-t parancsal írni akarok akkor sintax hibás lesz a parancs, miért?