ugrás a tartalomhoz

PN 714 telepítés

voroskoi · 2002. Júl. 18. (Cs), 14.39
Megpróbáltam telepíteni a fent említett postnuke-ot. Az install.php a nyelv kérdéssel kezd, én válaszolok aztán nem lép tovább. Ilyenkor mi van?
 
1

Re: PN 714 telepítés

voroskoi · 2002. Júl. 18. (Cs), 22.58
Letöltöttem a PHP.nuke 5.6-ot is. Már az elején egy rakás hibaüzenetet kaptam. Rájöttem, hogy azért, mert a php nem modulként futott az apache-on. (Csak most tudtam meg, hogy már windows alatt is lehet így.) Szóval hibaüzenet nincs, de a telepítő nem lép tovább. Ha felteszem manuálisan az adatbázist, mint a php-nuke-ban akkor nem tudom meghívni az admin.php-t (az index.php-re ugrik, gondolom biztonsági okokból). Ha pedig valami modult szeretnék elérni mind a kettő Sorry, you can't access this file directly... üzenettel tér vissza. Szóval úgy néz ki, hogy valamit a php beállításánál rontottam el, hiszen ugyanott rossz mind a kettő. Remélem, valakinek van ötlete!
2

Re: PN 714 telepítés

Granc Róbert · 2002. Júl. 19. (P), 11.22
Az első kérdésre (nyelv kiválasztása után nem lép tovább) sajnos nem tudok válaszolni, milyen nyelvet választasz?
Az admin felület és a modulok elérése is teljesen más már a PostNuke-ban, mint a PHPNuke-nál. A PostNuke-ban nem lehet közvetlenül az admin felületre belépni, hanem a telepítéskor megadott admin felhasználóval kell belépni a kezdőoldalon (azaz index.php), és akkor tudsz adminisztrálni. Viszont a jelszavakat már kódolva tárolja az adatbázisban, így is kell bevinned oda, ha kézzel töltöd fel az adatbázist, ez pedig kínlódás, inkább a telepítőt kell belőni.
Egyébként mennie kellene akkor is, ha cgi-ként fut a php...
Robi
3

Re: PN 714 telepítés

sasfiok · 2002. Júl. 19. (P), 21.35
Nem mintha olyan nagy mágus lennék, de én megpróbálkoznék az appserv nevű programmal, amelyet ha feltelepítesz, semmi ilyen gondod nem lesz. A végén megkérdezi, hogy elindítsa-e a MySql-t, meg az apache-ot. Hát persze. Belépsz a localhostra, és ott van rögtön a php-nuke, meg a PhpMyAdmin. Utána már csak be kell másolni a postnuke-ot a www könyvtárba, megfelelő útvonallal elindítani az install.php-t, nem létezik, hogy nem megyen fel. Persze mindez winre vonatkozik, az nem derült ki mi alá akarod felvarázsolni.

http://academic.cmri.ac.th/appserv/
4

Re: PN 714 telepítés

quasimidi · 2002. Aug. 5. (H), 18.33
A Post-Nuke *NEM* telepíthető érvényes domain név nélküli gépre. tehát localhost-on nem fog menni. -> Install.txt
5

Re: PN 714 telepítés

Rykov · 2002. Aug. 5. (H), 23.18
Hello

Eléggé kezdő vagyok pn-s témában tehát letöltöttem a pn 714-et és felpakolom az uw-re az install.php elinditása után ezt az üzenetet kapom: Warning: Cannot set time limit in safe mode... ha van rá megoldás kérlek segitsetek.
6

Re: PN 714 telepítés

quasimidi · 2002. Aug. 7. (Sze), 20.15
Kevés esélyt látok arra hogy feltedd a PN-t a uw-ra. Igaz nem próbáltam, tehát elképzelhető hogy megy, detapasztalatom szerint az ultraweb nagyon lesarkította a PHP-t amit használnak.
Szerintem jobban jársz ha befizetsz egy saját tárhelyre+domain-re.