Archívum - 2018 - Fórum téma
február 5
PHP, MySQL, JavaScript & HTML5 konyv
Sziasztok! Ezt a konyvet erdemes megvenni? Steven Suehring - Janet Valade
PHP, MySQL, JavaScript & HTML5
Koszonom
■ PHP, MySQL, JavaScript & HTML5
Koszonom
február 2
wildcard java programban?
Van arra egyszerű, triviális megoldás Javaban, ha a "/proc/[0-9]+/stat" mintának megfelelő fájlokat szeretném egyesével megnyitni?
Eddig a leg... khm... "egyszerűbb" variáció, hogyUgyanez mondjuk ruby-ban kb. ennyi:
Legalább közelítőleg nem lehet erre a szintre redukálni a Javat is?
■ Eddig a leg... khm... "egyszerűbb" variáció, hogy
Path dir = Paths.get("/proc");
try (DirectoryStream<Path> stream =
Files.newDirectoryStream(dir,"[0-9]*")){
for(Path path : stream){
String pathname = path.toString();
/* itt megnyitom és feldolgozom a pathname+"/stat"
fájlt+némi hibakezelés, mert eltűnhet mire megnyitom */
System.out.println(pathname);
}
} catch(Exception e) {
System.out.println("--Error--");
System.out.println(e);
}
Dir.glob("/proc/[0-9]*/stat").each { |f| /* itt feldolgozom a fájlokat */ }
Legalább közelítőleg nem lehet erre a szintre redukálni a Javat is?
január 30
A secure boot hogyan működik?
Ha jól értem, akkor arról van szó, hogy a boot loader indítása előtt ellenőrzi az UEFI a digitális aláírást és feltételezi, hogy a nem aláírt boot loader pl rootkit-et tartalmaz és ezért nem tölti be. Az érdekelne, hogy hogyan tudok aláírni mondjuk egy GRUB-ot és a public key-t átadni az UEFI-nek, mint megbízható kulcsot? Van erre a saját aláírásra bármi lehetőség?
■ január 28
Spectre, Meltdown
Bár relatív régi, gondoltam nyitok neki témát, hátha még valaki nem értesült ezekről a sebezhetőségekről. link
■ január 23
HTML5 es Javascript tutorial
Sokat latott/olvasott forumtarsak velemenyet szeretnem kerni a temaval kapcsolatban.
Kismillio anyag letezik a neten... Jelen pillanatban en is azon gondolkozom, hogy egy blog formajaban magyarul leirom az altalam fontosnak velt informaciokat, nekem is jol jon, ha rendszerezem a dolgokat es lehet hogy meg masnak is. De nem is ez a lenyeg most.
Hanem, hogy keresek egy tenyleg reszletes, pontos de emesztheto angol nyelvu anyagot HTML5 temaban. Es igen, google a baratom, de annyira talan megsem.
Csak hogy en is mondjak valami hasznosat, ha valaki JS tutorialt keres, akkor javascript.info. Jelenlegi ismereteim szerint, szamomra ez a legjobb online anyag.
Nagyon jo az MDN-es javascript anyag is, megis az elobbit sokkal szivesebben olvasom es jobban meg is ertem. Na meg persze ott van pl. a W3School is, ami arra jo szerintem, hogy gyorsan megtalalj valamit, de a mukodes lenyeget nem biztos, hogy megtalalod itt.
Tehat, ha JS-t akarsz tanulni, akkor nyugodt szivvel ajanlom a javascript.info-t.
Es ha HTML5-ot szeretnek tanulni, Ti mit ajanlotok?
Meg nem kerestem sokat a temaban, de ez szimpatikus: diveintohtml5.info
■ Kismillio anyag letezik a neten... Jelen pillanatban en is azon gondolkozom, hogy egy blog formajaban magyarul leirom az altalam fontosnak velt informaciokat, nekem is jol jon, ha rendszerezem a dolgokat es lehet hogy meg masnak is. De nem is ez a lenyeg most.
Hanem, hogy keresek egy tenyleg reszletes, pontos de emesztheto angol nyelvu anyagot HTML5 temaban. Es igen, google a baratom, de annyira talan megsem.
Csak hogy en is mondjak valami hasznosat, ha valaki JS tutorialt keres, akkor javascript.info. Jelenlegi ismereteim szerint, szamomra ez a legjobb online anyag.
Nagyon jo az MDN-es javascript anyag is, megis az elobbit sokkal szivesebben olvasom es jobban meg is ertem. Na meg persze ott van pl. a W3School is, ami arra jo szerintem, hogy gyorsan megtalalj valamit, de a mukodes lenyeget nem biztos, hogy megtalalod itt.
Tehat, ha JS-t akarsz tanulni, akkor nyugodt szivvel ajanlom a javascript.info-t.
Es ha HTML5-ot szeretnek tanulni, Ti mit ajanlotok?
Meg nem kerestem sokat a temaban, de ez szimpatikus: diveintohtml5.info
január 22
Google Maps JavaScript API Markersben fotó elhelyezés
Az egyik weboldalamon szeretnék egy google mapsban megjelentetni ikonokkal helyeket.Ez meg is történt és működik. Az ikonra ha rámegyek megjelenik egy buborék szöveggel, amit a sripteb rögzítek a title: sorban. Ide szeretnék a helyhez köthető fotót berakni, ami szintén a buborékban jelenne meg.
Sajnos erre nem találtam érdemi választ a google-ben.
Így néz ki a kód sorom:
Ha lenne segítség megköszönném.
■ Sajnos erre nem találtam érdemi választ a google-ben.
Így néz ki a kód sorom:
//Marker strand 3 létrehozása
var image = 'img/icons/beach.png';
var marker = new google.maps.Marker({
position: new google.maps.LatLng(46.888452, 17.955956),
map: map,
title: "Klapka uti strand",
icon : image
});
//Marker strand 4 létrehozása
position: new google.maps.LatLng(46.889417, 17.960972),
title: "Táncsics uti strand",
});
position: new google.maps.LatLng(46.888452, 17.955956),
title: "Klapka uti strand",
});
//Marker strand 4 létrehozása
position: new google.maps.LatLng(46.889417, 17.960972),
title: "Táncsics uti strand",
});
Ha lenne segítség megköszönném.
január 15
dm-crypt - btrfs - raid1
Foglalkozott már köztetek valaki dm-crypt-el?
Szeretném betenni btrfs - raid1 alá, viszont van egy olyan problémám vele, hogy mindkét meghajtót eltérő módon titkosítaná, mert a raid1 a felette lévő szinten van ebben az esetben. Ez többlet terheléssel járna a gép szempontjából, illetve még tovább lassítaná az IO-t. Létezik bármilyen megoldás ezzel a szoftver raid-el arra, hogy csak egyféleképp titkosítson a dm-crypt és mindkét meghajtóra ugyanaz menjen rá?
■ Szeretném betenni btrfs - raid1 alá, viszont van egy olyan problémám vele, hogy mindkét meghajtót eltérő módon titkosítaná, mert a raid1 a felette lévő szinten van ebben az esetben. Ez többlet terheléssel járna a gép szempontjából, illetve még tovább lassítaná az IO-t. Létezik bármilyen megoldás ezzel a szoftver raid-el arra, hogy csak egyféleképp titkosítson a dm-crypt és mindkét meghajtóra ugyanaz menjen rá?
január 5
BlogHU-ról WordPress-be történő importálás
Sziasztok!
BlogHU-ról szeretnék WP-be importálni posztokat a címkék megtartásával.
Sikerült már valakinek? Ha igen, hogyan?
WP-ben már pár XML feldolgozó pluginon túl vagyok, de még mindig nem sikerült a címkék importálása a posztokkal együtt, csak a posztok importálása.
■ BlogHU-ról szeretnék WP-be importálni posztokat a címkék megtartásával.
Sikerült már valakinek? Ha igen, hogyan?
WP-ben már pár XML feldolgozó pluginon túl vagyok, de még mindig nem sikerült a címkék importálása a posztokkal együtt, csak a posztok importálása.