Archívum - 2016 - Fórum téma
augusztus 17
postfix anomália
Kedves Fórumtagok!
Szeretnék segítséget kérni a levelezőrendszerem problémáinak megoldásában!
Van egy szerverünk, egy szűk kkörnek, privát alapon; nem vagyunk tárhelyszolgáltatók így sajnos nem teljesen tudjuk még a dolgot managelni ezért kérem a segítségeteket!
Adott egy webszerver melyre vettünk egy domaint hogy legyen neve a levelezőrendszernek és be tudjunk állítani korrekt hostnevet a rendszernek. ISPConfig-ot használunk a tárhely elosztására, fiókok kezelésére stb. Van kb 3 domain alatt futó weboldal különböző email fiókokkal.
Szeretnék segítséget kérni a levelezőrendszerem problémáinak megoldásában!
Van egy szerverünk, egy szűk kkörnek, privát alapon; nem vagyunk tárhelyszolgáltatók így sajnos nem teljesen tudjuk még a dolgot managelni ezért kérem a segítségeteket!
Adott egy webszerver melyre vettünk egy domaint hogy legyen neve a levelezőrendszernek és be tudjunk állítani korrekt hostnevet a rendszernek. ISPConfig-ot használunk a tárhely elosztására, fiókok kezelésére stb. Van kb 3 domain alatt futó weboldal különböző email fiókokkal.
augusztus 15
nem fut le az email küldő php
Helló!
Már a végén járok a weboldalnak, de az istennek se bírok rájönni, miért nem fut le php-m, amikor az emailnél a küldés gombra kattintok.
Már a végén járok a weboldalnak, de az istennek se bírok rájönni, miért nem fut le php-m, amikor az emailnél a küldés gombra kattintok.
augusztus 14
CSS nyomtatási rész beállítása
Sziasztok!
Hogy lehet beállítani, hogy egy adott oldalnak csak egy megadott területét akarom kinyomtatni (egy php által generált A4-es dokumentumot), teljes oldalra.
A példa kód:
css:html:A gond az, hogy az oldal többi része tényleg nem kerül nyomtatásra, de sajnos a lapelrendezés meg marad. Azaz a header helye üres mezőként, illetve a content kerete is.
■ Hogy lehet beállítani, hogy egy adott oldalnak csak egy megadott területét akarom kinyomtatni (egy php által generált A4-es dokumentumot), teljes oldalra.
A példa kód:
css:
body {...}
header {
width:100%;
height: 20px;
}
content {
position: fixed;
width: 100%;
margin-top: 30px;
}
footer {
position: fixed;
width: 100%;
height: 20px;
bottom: 0;
}
#dokumentum {
width: 210mm;
height: 297mm;
}
@page {
size: A4;
margin: 0;
}
@media print {
body * { visibility:hidden; }
html * { visibility:hidden; }
header * {
visibility: hidden;
display: none;
}
#dokument * { visibility:visible; }
}
<html>
<body>
<header>...</header>
<content>
<div id="dokument">
...
</div>
</content>
<footer>...</footer>
</body>
</html>
augusztus 12
HTML szerkezet
Tiszteletem!
Az alábbi html szerkezetet szeretném előállítani css-el, javascript és egyéb eszközök használata nélkül.
KÉP
Hasonló jellegű témakör volt már de nem volt kielégítő a válasz.
Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Alkony
■ Az alábbi html szerkezetet szeretném előállítani css-el, javascript és egyéb eszközök használata nélkül.
KÉP
Hasonló jellegű témakör volt már de nem volt kielégítő a válasz.
Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Alkony
augusztus 11
mobil verzió készítése
Sziasztok!
Elkészítettem a weboldalam asztali verzióját. Kellene egy kis segítség a mobil verzióban, mert soha nem csináltam még. Ha összerakok egy mobil verziót, akkor milyen formátumban kell az asztali és a mobil weboldalt feltölteni a szerverre, hogy felismerje a rendszer, hogy ugyanazon weboldal két változatáról van szó? Ugyanolyan névvel, de más kiterjesztéssel?
Lehet, hogy hülye kérdés, de jól jönne a segítség...
Köszi
Andyka
■ Elkészítettem a weboldalam asztali verzióját. Kellene egy kis segítség a mobil verzióban, mert soha nem csináltam még. Ha összerakok egy mobil verziót, akkor milyen formátumban kell az asztali és a mobil weboldalt feltölteni a szerverre, hogy felismerje a rendszer, hogy ugyanazon weboldal két változatáról van szó? Ugyanolyan névvel, de más kiterjesztéssel?
Lehet, hogy hülye kérdés, de jól jönne a segítség...
Köszi
Andyka
augusztus 8
Email dekódolás
Sziasztok,
e-mail feldolgozással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket. Az alaphelyzet, hogy php-vel szeretnék e-mail-eket fogadni, és a tárgy,feladó és tartalom részeket adatbázisba menteni php-val. A szerveren, ahol mindezt meg kéne csinálni nem működik és nem is fog az imap függvénycsalád, így pop3 protokolon keresztül érem el az e-mail fiókot(gmail-es). Addig meg is vagyok, hogy kiolvasom az adatokat a fiókból, megvan a header és a body rész, de az email body konvertálásával gondom van a rengeteg lehetséges e-mail felépítés miatt. Egyelőre képek, csatolmányok nem kellenek, csak a szövegrész, html, vagy text formában.
kérdésem, hogy használtatok/használtok esetleg olyan osztályt, függvénycsomagot, ami viszonylag jól megoldja a kikódolást, és megkapom az adatokat. UTF-8 html és/vagy text-re lenne szükségem a folyamat végén.
Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni!
■ e-mail feldolgozással kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket. Az alaphelyzet, hogy php-vel szeretnék e-mail-eket fogadni, és a tárgy,feladó és tartalom részeket adatbázisba menteni php-val. A szerveren, ahol mindezt meg kéne csinálni nem működik és nem is fog az imap függvénycsalád, így pop3 protokolon keresztül érem el az e-mail fiókot(gmail-es). Addig meg is vagyok, hogy kiolvasom az adatokat a fiókból, megvan a header és a body rész, de az email body konvertálásával gondom van a rengeteg lehetséges e-mail felépítés miatt. Egyelőre képek, csatolmányok nem kellenek, csak a szövegrész, html, vagy text formában.
kérdésem, hogy használtatok/használtok esetleg olyan osztályt, függvénycsomagot, ami viszonylag jól megoldja a kikódolást, és megkapom az adatokat. UTF-8 html és/vagy text-re lenne szükségem a folyamat végén.
Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni!
augusztus 1
Weblap - IntoMusic - vélemény kérés
Sziasztok,
szeretném bemutatni, és véleményt kérni a következő weboldalamról.
intomusic.hu
Köszönöm ;)
■ szeretném bemutatni, és véleményt kérni a következő weboldalamról.
intomusic.hu
Köszönöm ;)
július 30
Balabolka
sziasztok! http://becskeha.blogspot.hu/…/balabolka-magyarul-beszelo.ht… ezt a programot telepítettem de magyar hangot nem tudom beleteni! Mit nem csinálhatok jól?
Segítséget köszönöm!
■ Segítséget köszönöm!
július 25
Tőzsdei információs API
Tudtok olyan API-ról, amiről napi szinten le lehet rántani a BÉT-es vagy egyéb tőzsdék árfolyam adatait? Yahoo eddig, amiről tudok, de jó lenne direkt a BÉT-re kihegyezett. Egyelőre nem akarok külföldön befektetni, talán majd később. Nem baj, ha fizetős a használata, ha elfogadható ára van, a lényeg, hogy JSON-ban vagy XML-ben, vagy ilyesmiben megkapjam az adatokat, aztán el tudjak kezdeni osztani szorozni velük...
■