Archívum - 2014 - Fórum téma
október 2
Parallax design
Sziasztok!
Épp egy parallax-os oldalon dolgozok, kérdésem az lenne milyen JS plugin-t ajánlotok parallax működéshez, aki csinált már ilyet tud-e valami használhatót?
Előre is köszönöm!
■ Épp egy parallax-os oldalon dolgozok, kérdésem az lenne milyen JS plugin-t ajánlotok parallax működéshez, aki csinált már ilyet tud-e valami használhatót?
Előre is köszönöm!
október 1
Egyik adatbázisból a másikba másolás bizonyos feltételek teljesülése esetén
Sziasztok!
Egy webáruházat fejlesztek és azt szeretném megoldani, hogy az offline bolt raktárkészletét folyamatosan kövesse a webáruház raktárkészlete. Kb. 3000 termékről van szó.
Tehát ha eladnak valamit az offline boltban, akkor a webáruházban is csökkenjen annak a terméknek a darabszáma.
Ezt egyelőre egy cron-al oldottam meg. Linkelem a PHP kódot, ami minden egyes percben lefutott.Nos, ezzel az egyszerű kóddal az a legnagyobb gond, hogy 3000 termék esetén csekély 4 óra alatt fut le.
Biztos vagyok benne, hogy van ennél sokkal jobb és elegánsabb megoldás.
Ha van ötletetek kérlek osszátok meg velem!
Köszönöm!
Peti
■ Egy webáruházat fejlesztek és azt szeretném megoldani, hogy az offline bolt raktárkészletét folyamatosan kövesse a webáruház raktárkészlete. Kb. 3000 termékről van szó.
Tehát ha eladnak valamit az offline boltban, akkor a webáruházban is csökkenjen annak a terméknek a darabszáma.
Ezt egyelőre egy cron-al oldottam meg. Linkelem a PHP kódot, ami minden egyes percben lefutott.
<?php
$db = new MySQLi(offline üzlet adatbázisa);
$db2 = new MySQLi(online üzlet adatbázisa);
if ($db->connect_errno) {
exit();
}
$lekerdez = "select cikkszam,cikkszam_nev,db,kisker_ar,nyilv_ar,kategoria,db from cikkszam order by 1";
$lekerdez2 = "select model,quantity from bio_product";
$talalat = $db->query($lekerdez);
$talalat2 = $db2->query($lekerdez2);
$n = $talalat->num_rows;
$s = $talalat2->num_rows;
for ($i=0; $i<$s; $i++) {
$sor2 = $talalat2->fetch_assoc();
$aktdb=0;
for ($j=0; $j<$n; $j++) {
$sor = $talalat->fetch_assoc();
if (stripslashes($sor['cikkszam']) == stripslashes($sor2['model']) && stripslashes($sor['db']) != stripslashes($sor2['quantity'])) {
$aktdb = $sor['db'];
mysqli_query($db2,"UPDATE bio_product SET quantity=".$aktdb." WHERE model='".stripslashes($sor2['model'])."'");
break;
}
}
$talalat = $db->query($lekerdez);
}
$db->close();
?>
Biztos vagyok benne, hogy van ennél sokkal jobb és elegánsabb megoldás.
Ha van ötletetek kérlek osszátok meg velem!
Köszönöm!
Peti
Felhasználó által beállítható automatizmusok
Sziasztok,
a következő problémába futottam bele:
adott egy adminisztrációs felület, ahol rendeléseket és termékeket lehet kezelni.
Jelenleg egy olyan funkció implementálásán dolgozom, amivel a rendszert használó felhasználó
egyedi automatizmusokat tud létrehozni, például ha egy termék státusza "készleten" helyett "nincs készleten"
lett, akkor a rendszer (azonnal, vagy pl. az esemény bekövetkezte után 3 nappal, tehát lehet késleltetni is) küldjön egy emailt az illetékes személynek,
vagy minden hétfőn reggel küldje ki a rendszer egy email címre a termékek listáját.
Az eseményhez/feltételhez kötődő műveletek elvégzése nem jelent gondot, viszont még nem találtam meg a megfelelő
módot, hogy hogyan vizsgáljam egy esemény (vagy időpont) bekövetkeztét, illetve hogyan kezeljem a késleltetéseket.
Van valakinek ötlete, hogy milyen formában lehetne tárolni a felhasználó által megadott feltételrendszert,
illetve hogyan lehetne azok bekövetkezését vizsgálni?
Előre is köszönök minden segítséget!
■ a következő problémába futottam bele:
adott egy adminisztrációs felület, ahol rendeléseket és termékeket lehet kezelni.
Jelenleg egy olyan funkció implementálásán dolgozom, amivel a rendszert használó felhasználó
egyedi automatizmusokat tud létrehozni, például ha egy termék státusza "készleten" helyett "nincs készleten"
lett, akkor a rendszer (azonnal, vagy pl. az esemény bekövetkezte után 3 nappal, tehát lehet késleltetni is) küldjön egy emailt az illetékes személynek,
vagy minden hétfőn reggel küldje ki a rendszer egy email címre a termékek listáját.
Az eseményhez/feltételhez kötődő műveletek elvégzése nem jelent gondot, viszont még nem találtam meg a megfelelő
módot, hogy hogyan vizsgáljam egy esemény (vagy időpont) bekövetkeztét, illetve hogyan kezeljem a késleltetéseket.
Van valakinek ötlete, hogy milyen formában lehetne tárolni a felhasználó által megadott feltételrendszert,
illetve hogyan lehetne azok bekövetkezését vizsgálni?
Előre is köszönök minden segítséget!
szeptember 27
JSFIDDLE - segítség
Üdv,
Adott egy számomra tetszetős naptár script!
De nem tudom lementeni, mert nem ismerem a jquery-t!
Ha esetleg valaki tudna segíteni abban, hogy milyen js/css fájlokat kell beilleszteni, hogy működjön, akkor nagyon örülnék!
Köszöszönet mindenkinek!
■ Adott egy számomra tetszetős naptár script!
De nem tudom lementeni, mert nem ismerem a jquery-t!
Ha esetleg valaki tudna segíteni abban, hogy milyen js/css fájlokat kell beilleszteni, hogy működjön, akkor nagyon örülnék!
Köszöszönet mindenkinek!
szeptember 24
git windows-on?
Használ itt valaki git klienst windows-on?
Fel akartam tenni, de a http://git-scm.com/download/win oldalról valami *preview*.exe kezd automatikusan letöltődni és az a "preview" a fájl nevében nagyon zavar.
Lehet, hogy nincs normális git még mindig windows-ra?
update: eredetileg a PyCharm nevű IDE-t használnám, aki keresi a git.exe-t. Ezért szerettem volna egy windows-os git-et.
■ Fel akartam tenni, de a http://git-scm.com/download/win oldalról valami *preview*.exe kezd automatikusan letöltődni és az a "preview" a fájl nevében nagyon zavar.
Lehet, hogy nincs normális git még mindig windows-ra?
update: eredetileg a PyCharm nevű IDE-t használnám, aki keresi a git.exe-t. Ezért szerettem volna egy windows-os git-et.
szeptember 22
Melyik kódot használjátok?
Melyik megközelítést használjátok a kettő közül, és miért?
1.)2.)(A forEach-et most felejtsük el egy pillanatra.)
■ 1.)
var a = [0,1,2];
for (var i=0, l=a.length; i<l; ++i) {
var v = a[i];
//...
}
var a = [0,1,2];
for (var i=0, l=a.length; i!=l; ++i) {
var v = a[i];
//...
}
szeptember 19
Kérem véleményezéseteket
Sziasztok!
Ez úton szeretnék megkérni mindenkit (mint az egyik szerkesztője az oldalnak),
hogy legyek szívesek véleményezni az http://elsoceggondozo.hu oldalt (nem elsődlegesen kódolási szempontból), figyelembe véve, hogy jelenleg fejlesztés alatt áll. (Javasolt megjelenítés 1024x768 -nál nagyobb.) Szívesen vennénk az építő kritikáitokat, észrevételeiteket, véleményeiteket.
Köszönöm mindenkinek előre is a hozzászólását.
■ Ez úton szeretnék megkérni mindenkit (mint az egyik szerkesztője az oldalnak),
hogy legyek szívesek véleményezni az http://elsoceggondozo.hu oldalt (nem elsődlegesen kódolási szempontból), figyelembe véve, hogy jelenleg fejlesztés alatt áll. (Javasolt megjelenítés 1024x768 -nál nagyobb.) Szívesen vennénk az építő kritikáitokat, észrevételeiteket, véleményeiteket.
Köszönöm mindenkinek előre is a hozzászólását.
szeptember 16
MSQL like nem talál ékezetes json-t
Sziasztok!
A mysql egyik oszlopában JSON ben tárolok adatokat.
Az ékezetes karaktereket ugye kódolja, a "normált" nem.
Sajnos a keresés nem jól működik, mert az ékezetes karaktereket, amit ugye kódolt, azt nem találja. Amiben nincs ékezet, azt igen:
Tehát a Tesztem szónál:
Tárolva: ["Tesztem"]
keresés: where ( `labels` like '%"Tesztem"%' )
van találat, de a Tésztám:
Tárolva: ["T\u00e9szt\u00e1m"]
Keresés: where ( `labels` like '%"T\u00e9szt\u00e1m"%' )
nincs találat. Van ötlet mi lehet a gond?
előre is köszönöm a segítséget.
■ A mysql egyik oszlopában JSON ben tárolok adatokat.
Az ékezetes karaktereket ugye kódolja, a "normált" nem.
Sajnos a keresés nem jól működik, mert az ékezetes karaktereket, amit ugye kódolt, azt nem találja. Amiben nincs ékezet, azt igen:
Tehát a Tesztem szónál:
Tárolva: ["Tesztem"]
keresés: where ( `labels` like '%"Tesztem"%' )
van találat, de a Tésztám:
Tárolva: ["T\u00e9szt\u00e1m"]
Keresés: where ( `labels` like '%"T\u00e9szt\u00e1m"%' )
nincs találat. Van ötlet mi lehet a gond?
előre is köszönöm a segítséget.
RAID 0 (összefűzés dilemma)
Szervusztok!
Letargiába estem, egyszerűen nem tudok dűlőre jutni magammal, ebben kérem a segítségeteket.
Van egy vasam, van benne 2x1 TB merevlemez, innen üzemel a rendszerem, itt vannak az adatok.
Ha RAID0-val összefűzöm őket kétszerakkora lesz az írási és olvasási sebességem, mint eddig volt.
Az összefűzés hatására a két lemez egymástól fog függni, tehát ha az egyik kipurcan, az adatoknak búcsút inthetek.
Viszont ugyanez a veszély fennáll általános esetben is, maximum így az adatok egyik fele megmenthető lesz.
Szerintetek megérné összefűzni a lemezeket a kétszeres sebesség reményében, ezzel vállalva nagyobb kockázatot, vagy hagyjam általánosan, nem RAID-elve?
Köszönöm a válszokat, üdvözlettel: fabian.attila
■ Letargiába estem, egyszerűen nem tudok dűlőre jutni magammal, ebben kérem a segítségeteket.
Van egy vasam, van benne 2x1 TB merevlemez, innen üzemel a rendszerem, itt vannak az adatok.
Ha RAID0-val összefűzöm őket kétszerakkora lesz az írási és olvasási sebességem, mint eddig volt.
Az összefűzés hatására a két lemez egymástól fog függni, tehát ha az egyik kipurcan, az adatoknak búcsút inthetek.
Viszont ugyanez a veszély fennáll általános esetben is, maximum így az adatok egyik fele megmenthető lesz.
Szerintetek megérné összefűzni a lemezeket a kétszeres sebesség reményében, ezzel vállalva nagyobb kockázatot, vagy hagyjam általánosan, nem RAID-elve?
Köszönöm a válszokat, üdvözlettel: fabian.attila
Naptár
Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy van egy adatbázisom amiben DATETIME ként vannak időpontok rögzítve amiket én szeretnék kilistázni egy naptár formában akár jQuery akár php segítségével.
Az lenne a lényeg, hogy ezek az időpontok áttekinthetően láthatóak legyenek.
Keresgettem ilyen scripteket, de nem találtam nekem valót.
Köszönöm a segítséget előre is!
■ Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy van egy adatbázisom amiben DATETIME ként vannak időpontok rögzítve amiket én szeretnék kilistázni egy naptár formában akár jQuery akár php segítségével.
Az lenne a lényeg, hogy ezek az időpontok áttekinthetően láthatóak legyenek.
Keresgettem ilyen scripteket, de nem találtam nekem valót.
Köszönöm a segítséget előre is!