Archívum - 2011 - Fórum téma
augusztus 2
Index Server elérése PHP-ból
Egy file share-en fájlok vannak tárolva, amire be is van állítva az indexelés. Ezek tartalmában szeretnék keresni az index server segítségével php-ból.
A kérdésem az volna, hogy milyen lehetőségeim vannak elérni a windows indexing service-ét php-ból.
Eddig amire bukkantam, de még nem igazán tiszta a kép:
vagy ole-db segítségével,
vagy COM(ixsso.Query) objektummal.
Utóbbi azért problémás mert elvileg csak a php win32-es verziójának futtatásakor érhető el és a php szerver 64bites. Valaki találkozott-e már működő megoldással? Aki hasonlót használt is jó lenne valami konkrét példa. Van más megoldás is, vagy csak a fent említettek?
A válaszokat előre is köszönöm.
■ A kérdésem az volna, hogy milyen lehetőségeim vannak elérni a windows indexing service-ét php-ból.
Eddig amire bukkantam, de még nem igazán tiszta a kép:
vagy ole-db segítségével,
vagy COM(ixsso.Query) objektummal.
Utóbbi azért problémás mert elvileg csak a php win32-es verziójának futtatásakor érhető el és a php szerver 64bites. Valaki találkozott-e már működő megoldással? Aki hasonlót használt is jó lenne valami konkrét példa. Van más megoldás is, vagy csak a fent említettek?
A válaszokat előre is köszönöm.
PHP Mail Karakterkódolás
Sziasztok!
Lenne egy müködő php mail küldő kódom. Annyi vele csak a baj, mikor elküldöm a levelet és van benne ékezet akkor kriksz kraxok lesznek az ékezetek helyett. pl:ÜßßóúĹĂŠĂĄĹąĂ
Mit hagyhattam ki és honnan?
A kód:Előre is köszönöm a segítségeteket!
■ Lenne egy müködő php mail küldő kódom. Annyi vele csak a baj, mikor elküldöm a levelet és van benne ékezet akkor kriksz kraxok lesznek az ékezetek helyett. pl:ÜßßóúĹĂŠĂĄĹąĂ
Mit hagyhattam ki és honnan?
A kód:
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
error_reporting(E_NOTICE);
function valid_email($str)
{
return ( ! preg_match("/^([a-z0-9\+_\-]+)(\.[a-z0-9\+_\-]+)*@([a-z0-9\-]+\.)+[a-z]{2,6}$/ix", $str)) ? FALSE : TRUE;
}
if($_POST['name']!='' && $_POST['email']!='' && valid_email($_POST['email'])==TRUE && strlen($_POST['comment'])>1)
{
$to = preg_replace("([\r\n])", "", hexstr($_POST['receiver']));
$from = preg_replace("([\r\n])", "", $_POST['email']);
$subject = "Üzenet az oldalrol: ".$_POST['name'];
$message = $_POST['comment'];
$match = "/(bcc:|cc:|content\-type:)/i";
if (preg_match($match, $to) ||
preg_match($match, $from) ||
preg_match($match, $message)) {
die("Header injection detected.");
}
$headers = "From: ".$from."\r\n";
$headers .= "Reply-to: ".$from."\r\n";
if(mail($to, $subject, $message, $headers))
{
echo 1; //SUCCESS
}
else {
echo 2; //FAILURE - server failure
}
}
else {
echo 3; //FAILURE - not valid email
}
}else{
die("Direct access not allowed!");
}
function hexstr($hexstr) {
$hexstr = str_replace(' ', '', $hexstr);
$hexstr = str_replace('\x', '', $hexstr);
$retstr = pack('H*', $hexstr);
return $retstr;
}
?>
Wordpress bejegyzések szerkesztése
Sziasztok!
Az alábbi probléma megoldásában kérnék segítséget:
Wordpress 3.2-ben a főoldalon lévő bejegyzések után megjelenő részt (Kategória: Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!) szeretném megszüntetni. Azaz letiltani a hozzászólást.
Köszi előre is!
■ Az alábbi probléma megoldásában kérnék segítséget:
Wordpress 3.2-ben a főoldalon lévő bejegyzések után megjelenő részt (Kategória: Nincs kategorizálva | Szóljon hozzá most!) szeretném megszüntetni. Azaz letiltani a hozzászólást.
Köszi előre is!
Segítség php-írásban - űrlap küldése emailben
Sziasztok!
Nem igazán vagyok otthon a php-ban. Eddig már sikerült összehoznom egy küldő űrlapot, és egy jegyzettömbben megcsinálni hozzá a php-t.
Most viszont egy bonyolultabbra lenn szükségem. Abban kérném a segítségetek, hogy ha tudjátok, írjátok meg nekem az alábbi űrlapnak a php kódját. azt szeretném, ha el tudnám küldetni a saját e-mail címemre, és egy külön php fájlt szeretnék létrehozni.
Nagyon köszönöm a segítségetek!
Íme a HTML:
[colorer=html]
<html>
<head>
</head>
<body
style="color: rgb(0, 0, 0); background-color: rgb(255, 255, 255);"
leftmargin="0" topmargin="0" alink="#000099"
link="#c4341e" vlink="#990099">
<center>
<div style="text-align: left;">
Nem igazán vagyok otthon a php-ban. Eddig már sikerült összehoznom egy küldő űrlapot, és egy jegyzettömbben megcsinálni hozzá a php-t.
Most viszont egy bonyolultabbra lenn szükségem. Abban kérném a segítségetek, hogy ha tudjátok, írjátok meg nekem az alábbi űrlapnak a php kódját. azt szeretném, ha el tudnám küldetni a saját e-mail címemre, és egy külön php fájlt szeretnék létrehozni.
Nagyon köszönöm a segítségetek!
Íme a HTML:
[colorer=html]
<html>
<head>
</head>
<body
style="color: rgb(0, 0, 0); background-color: rgb(255, 255, 255);"
leftmargin="0" topmargin="0" alink="#000099"
link="#c4341e" vlink="#990099">
<center>
<div style="text-align: left;">
augusztus 2
Web accessibility
Sziasztok!
Mi a legfontosabb főbb ismérvek ha egy oldalt akadálymentesíteni szeretnék?
Apróhirdető oldal.
Vannak olyan dolgok amiket én is ismerek ezen a téren de az kevés,hogy arra alapozzak,ezért gondolom azt, jobb ha valaki ebben felvilágosít,mintsem valami orbitális hibát kövessek el.És pont az ellenkezőjét érjem el az akadálymentesítésnek.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
■ Mi a legfontosabb főbb ismérvek ha egy oldalt akadálymentesíteni szeretnék?
Apróhirdető oldal.
Vannak olyan dolgok amiket én is ismerek ezen a téren de az kevés,hogy arra alapozzak,ezért gondolom azt, jobb ha valaki ebben felvilágosít,mintsem valami orbitális hibát kövessek el.És pont az ellenkezőjét érjem el az akadálymentesítésnek.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
augusztus 1
1 név csak egyszer jelenjen meg while
sziasztok!!
Hogy tudnám megcsinálni hogy a while cilus ki válogassa neveket hogy ez a név volt ez a név nem volt ki írtam és igy tovább:)
pl a nevek
kriszrap
kriszrap
Krissz1996
kriszrap
krissz1996
és igy fog kinézni:
kriszrap
Krissz1996
hogy tudom meg oldani??
■ Hogy tudnám megcsinálni hogy a while cilus ki válogassa neveket hogy ez a név volt ez a név nem volt ki írtam és igy tovább:)
pl a nevek
kriszrap
kriszrap
Krissz1996
kriszrap
krissz1996
és igy fog kinézni:
kriszrap
Krissz1996
hogy tudom meg oldani??
Műsorújság
Sziasztok!
Weblapomra szeretnék csinálni egy műsorújságot, ami kábé fél óránként frissül, három adatot (mi megy most a tévében, mi következik, majd mi követi) és ne port.hu-s (vagy hasonló oldalról) legyen.
Tudnátok segíteni nekem?
A válaszokat várom, de lehet hogy nem megfelelő témában írta: elnézést még "új" vagyok.
Előre is köszi, az ötleteket.
■ Weblapomra szeretnék csinálni egy műsorújságot, ami kábé fél óránként frissül, három adatot (mi megy most a tévében, mi következik, majd mi követi) és ne port.hu-s (vagy hasonló oldalról) legyen.
Tudnátok segíteni nekem?
A válaszokat várom, de lehet hogy nem megfelelő témában írta: elnézést még "új" vagyok.
Előre is köszi, az ötleteket.
Válasz ellenörzés
Halló!
Hogyan lehet azt megoldani,hogyha azt írja be amit kell akkor átirányítja 1 másik oldalra.
Előre is köszi a spam tökéletesítésébe!
■ Hogyan lehet azt megoldani,hogyha azt írja be amit kell akkor átirányítja 1 másik oldalra.
Előre is köszi a spam tökéletesítésébe!
StreamWrapper regisztráció nélkül
Sziasztok!
Játszadozom a PHP streamWrapper osztályával és felmerült bennem a kérdés: lehet-e valamilyen streamWrappert anélkül használni, hogy az ember stream_wrapper_register függvénnyel regisztrálná? Ha igen, akkor hogyan?
A cél tehát az lenne, hogy én megcsinálom a streamWrapper kompatibilis osztályt, majd csak fread() és fwrite() parancsokkal használom.
János
■ Játszadozom a PHP streamWrapper osztályával és felmerült bennem a kérdés: lehet-e valamilyen streamWrappert anélkül használni, hogy az ember stream_wrapper_register függvénnyel regisztrálná? Ha igen, akkor hogyan?
A cél tehát az lenne, hogy én megcsinálom a streamWrapper kompatibilis osztályt, majd csak fread() és fwrite() parancsokkal használom.
János
Magas lekérésű tárhelyet keresek
Sziasztok!
Előre szólnék, hogy nem vagyok webprogramozó, csak általános rálátásom van a témára.
A segítségeteket szeretném kérni. Egy 20-50 fős lelkes csapat számára szeretnénk összedobni egy fórumot. Elsőnek az uw.hu fórumait használtuk, de kaptunk egy hibaüzenetetErre persze rákerestem és világossá vált, hogy a tárhelyszolgáltató limitálja a lekéréseket. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e olyan szolgáltatót, ahol ez a lekérés szám jóval magasabb. Hát jelentős szempont lenne számunkra, ha ez ingyenes lenne. Ti mit ajánlotok?
Köszönöm előre is a válaszokat!
■ Előre szólnék, hogy nem vagyok webprogramozó, csak általános rálátásom van a témára.
A segítségeteket szeretném kérni. Egy 20-50 fős lelkes csapat számára szeretnénk összedobni egy fórumot. Elsőnek az uw.hu fórumait használtuk, de kaptunk egy hibaüzenetet
User '***' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 30000).
Köszönöm előre is a válaszokat!