ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2011 - Fórum téma

szeptember 13

Adatbazis helyes felepitese

Inc33 · 2011. Szep. 13. (K), 11.35
Van 3 tablam ami ossze van kapcsolva, pl:

1 tabla: model
id nev

2 tabla: model_2
id id_model nev

3 tabla: model_3
id id_model id_model_2 nev

adatok:
a(a(a,b), b(a,b,c) c(b,c))

az elso sor a model, masodik model_2, harmadik model_3
amint lathato a model_3-nal tobbszor fel van tuntetve ugyanaz az adat, azaz 7 adat van, mikor csak 3 van valojaban, ugyanez van nalam, viszont 370 kulonbozo adattal ami kb 950 adatnak jonne ki ha minden model_2-hoz kulon kulon beirom az adatot

ezt ugy kepzeltem el, hogy tobb adatot irok be az id_model_2 oszlopba, hogy csak egyszer keljen beirjam az adatot de tobbhoz kapcsolodjon, de nem tudom pontosan, hogy mi lenne a megfelelo modszer erre, vagy ha a legjobb megoldas csak siman beirni mind a 970-et...

szeptember 12

Országnevek

aky22 · 2011. Szep. 12. (H), 17.17
Hali! Olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy az országneveket adatbázisban célszerű tárolni, vagy simán a fájl-ban. A bonyodalmat az okozza, hogy ini fájlal oldottam meg a nyelvváltást. ezek tudatában ti mit ajánlanátok? A válaszokat előre is köszi.

szeptember 11

IE7 probléma

_subi_ · 2011. Szep. 11. (V), 21.35
Sziasztok!

Sikerült belefutnom némi sitebuild problémába. A www.partnerrisk.hu oldal html kódja és css-e egyaránt szabványos a W3C validator szerint, és az IE7-et kivéve más böngészőn nincs is probléma, ott viszont mindjárt kettő is adódott:

1. A láblécben nem jelenik meg a gomb háttere.
2. Ha nem alkalmaznék IE7 hack-et, a láblécben az elérhetőségek rész kissé szétesne. Ez nem akkora probléma, de ha van ötletetek, hogy miért van, azt örömmel veszem.

Másik weboldal sütijét beolvasni...

Lomtár · 2011. Szep. 11. (V), 09.03
Csá!

Azt szeretném megtudni,hogy hogyan tudom , az xy.hu sütijét beolvasni az én abc.hu-mon.
Tehát:
Az xy.hun létrehoznak az ember gépére egy ilyen sütit:
1 tartalma:1
és ezt kellene az abc.hun megjeleníteni.
Előre is köszi a segítséget!!!

szeptember 10

webszerver terhelésteszt

abicska · 2011. Szep. 10. (Szo), 17.15
Szevasztok!

Tudnátok ajánlani nekem webszerver mesterséges terhelésteszthez valamilyen programot?
Apache-ról, nginx-ről, PHP-ról és MySQL-ről lenne szó.

Köszönöm előre is!
Ábel

Emeltdíjas SMS, telefonszám

erohs · 2011. Szep. 10. (Szo), 13.53
Tisztelt Fórumozók!

Szeretnék naponta SMS-t küldeni az ügyfeleimnek. Az SMS ára fogadott SMS-enként x Ft lenne. Hol/Hogyan/Mennyiért tudnék ilyen telefonszámot igényelni?

A segítséget előre is köszönöm!

1,2,3,4 számok alkotása

kriszrap · 2011. Szep. 10. (Szo), 11.36
Sziasztok!!!
Azt Szeretném megcsinálni hogy 1,2,3,4
számokból 4 jegyű számokat kell csinálnom(egy szám csak egyszer forduljon elő).
Vagy is most azt szeretném csinálni a fenti számokból 4 jegyű számokat alkotni és az első és utolsó számjegyre lesz szükségem(subsrt).
Ezt meglehet egyáltalán valósitani???

szeptember 9

WordPress

Jazoja · 2011. Szep. 8. (Cs), 23.54
törölhető téma, valamit félrenyomtam...

Program saját használatra

jeti · 2011. Szep. 8. (Cs), 23.02
Sziasztok!

Ti hogyan készítenétek el saját magatoknak egy adatbázist használó programot? (Például naptár programot.)
A.) „asztali programozással” pl.: C++
B.) „webszerver oldali programozással” pl.: PHP, MySQL
C.) „kliens oldali programozással” pl.: JavaScript, SQLite

1. Melyiknek mi az előnye és mi a hátránya?
2. Melyik a legmobilisebb, legtöbb helyen futtatható és melyiknél oldható meg a legkönnyebben a szinkronizálás? (C aztán, B végül A?)
3. Melyik a legbiztonságosabb? (Szigorú tűzfal mögül ~ nagyjából csak választ enged be. SQLite esetében pedig: a böngésző mappájában csak egy szimbolikus link lenne az SQLite fájlra.)

számjgyek,számlálás

kriszrap · 2011. Szep. 8. (Cs), 21.59
sziasztok!!!
Segítséget szeretnék kérni.
100-999 vannak a számok.
Forral végig szeretnék menni a számokon és ha harmadik számjegye 1 akkor egy változohoz hozzá adok 1-et. Csak annyi a bajom hogy melyik az a parancs ami csak a 3. számjegyet nézi??
Segítségeteket előre köszönöm:)