ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2008 - Fórum téma

június 13

Időbélyeg készítése

togyika · 2008. Jún. 13. (P), 08.36
Sziasztok!

Egy adatbázisból a következő képpen kapom meg a dátumot:
$date=20080610134522;
Ahhoz, hogy időbélyeget készítsek, szükségem van részekre bontani ezt a dáumot a következő képpen:
óra, perc, másodperc, hónap, hónap napja, év

Ehhez a következő megoldást alkalmaztam:
$ev=substr($date, 0, 4);
$ho=substr($date, 4, 2);
$nap=substr($date, 6, 2);
$ora=substr($date, 8, 2);
$perc=substr($date, 10, 2);
$sec=substr($date, 12, 2);
Sajnos a köv eredményt kaptam:
2006 év
06 hó
10 nap
13 óra
45 perc
00 => vagyis a másodpercet nem adja vissza.

Kérlek benneteket, hogy adjatok megoldási javaslatokat, hogyan tudnám megoldani ezt a problémát. Segítségeteket előre is köszönöm!

Bence

június 13

Online TV/Rádió + Router

bboncza · 2008. Jún. 12. (Cs), 23.37
Nos.. Készítettem egy online tv-t és régebben egy online rádiót is. Mindkettővel volt egy kis probléma, méghozzá a következő: van egy gép a szobámban, plusz még egy egy másik helyiségben és routerrel vannak összekötve. Az én géperől kapja a netet a másik. És amikor beüzemeltem a tv-t/rádiót és feltettem a webre, akkor a másik gépen lehetett fogni az adást minden gond nélkül, de sehol máshol nem a világban. Gondolom valahogy a router zavar be és csak ilyen belső hálózatra teszi fel a dolgokat.
Szóval arra kéne megoldás hogy az online tvmet ne csak a szomszéd szobába tudjam elküldeni hanem fel tudjam rakni a netre. Várom a javaslatokat, köszi.

phpMyAdmin karakterkódolási gond

gabesz666 · 2008. Jún. 12. (Cs), 23.24
Sziasztok!

Most telepítettem a phpMyAdmin-t, de mind az mcrypt, mind az mbstring nevű extension-t hiányolta. Az mcryptet megoldottam, viszont a probléma az, hogy az mbstring nélkül rosszul megy a program. Legalábbis ezt sejtem. Belinkelek egy pillanatképet is:
Viszont ha kézzel szúrok be rekordot, akkor jó a kódolás. Amúgy tuti biztos, hogy a phpmyadminnal van a gond, mert ha php-vel kérek le az adatbázisból akkor a helyes karakterek jönnek le. Szerintetek mi lehet a gond?

PHP unit tesztelés

Hodicska Gergely · 2008. Jún. 12. (Cs), 23.16
Sziasztok!

Érdekelne, hogy van esetleg köztetek olyan, aki jobban belemélyedt ebbe a témába? Kíváncsi lennék, hogy itthon mennyire foglalkoznak ezzel a témával.

Üdv,
Felhő

Namespace hogyan?

inf · 2008. Jún. 12. (Cs), 21.29
Üdv, felteszem inkább más formában a kérdést:

Hogyan tudom kezelni a namespace-eket HTML-ben és XML-ben javascript segítségével ff,ie6,ie7 alatt? Én feladtam, egyszerűen ie alatt lehetetlennek tartom, olyan mintha úgy írták volna, hogy direkt kib...nak az emberrel. Azért megkérdem, hátha valakinek mégis megy. Ha a HTML nincs meg, az sem baj, XML fontosabb valamivel.

MySQL oszlopban lévő számok összegzése

Trianus · 2008. Jún. 12. (Cs), 19.16
Egy olyan kérdésem volna, hogy olyat meglehet-e valósítani, hogy van egy mysql-adatbázisban egy oszlopom, ami tele van számmal, és folyamatosan jönnek bele az újabbnál-újabb számok, és, hogy ezeket összeadja, és úgy adja ki nekem a lapon, ahol megszeretném jeleníteni az értéket. Tehát tegyük fel, hogy van egy oszlopban 10, 12, 15, 16-os szám, és akkor én valahova kiszeretném iratni ezeknek az összeadott értékét, azonban ezeken a számokon kívül bármikor jöhet egy újabb. Ezt hogy lehet megvalósítani, ha meglehet?

fping vs. PHP

Dj Faustus · 2008. Jún. 12. (Cs), 15.09
Van egy remek parancssoros eszköz az fping (2.4b2 verzió Debian Linux alat).
Ezzel több állomást tudunk pingelni.

Remekül is működik parancssorban - a parancs kiadása után rögtön kilistázza a működő állomásokat:
piripocs:~# fping  -c 1 10.1.0.111 10.1.0.112
10.1.0.112    : [0], 96 bytes, 38.7 ms (38.7 avg, 0% loss)

majd a végén csinál egy összegzést:
10.1.0.111 : xmt/rcv/%loss = 1/0/100%
10.1.0.112    : xmt/rcv/%loss = 1/1/0%, min/avg/max = 38.7/38.7/38.7
PHP-ben is lefut, de az összegzést nem jeleníti meg.
Tehát a
echo `fping  -c 1 10.1.0.111 10.1.0.112`;
parancs kiadásakor csak ezt kapom vissza - összegzés nincs
10.1.0.112    : [0], 96 bytes, 38.7 ms (38.7 avg, 0% loss)

Nekem pedig pont az összegzés kéne. ;(
Valami ötlet?

PHP clipboard kezelés

nevemrock · 2008. Jún. 12. (Cs), 12.21
PHP-vel szeretnék vágóasztalra (vágólapra) másolni szöveget (kódot), Ubuntu Linuxon.
A flash; JavaScript megoldásokat ismerem (jelenleg ezt használom).
De mivel nem Interneten fog működni a dolog, használhatom a rendszer hívást lebonyolító függvényeket is.

Xclip segítségével szeretném megoldani a dolgot, System vagy Exec függvények segítségével.
A problémám ott kezdődik, hogy PHP-ből (AjaxUpdater->PHP) kezdeményezve a hívást nem hajtja végre (a vágólap üres).
echo 'lorem ipsum' | xclip
system("echo 'lorem ipsum' | xclip");
Van valakinek ötlete, tapasztalata ezen a téren?

június 11

felfele lépés a könyvtárban nem működik?

zaum · 2008. Jún. 11. (Sze), 20.17
Kétnyelvű weboldalam van, és úgy lett beállítva a szerver, hogy a német domain-név a NEMET nevu mappába a magyar domain név beirására pedig a MAGYAR nevű mappába lévő index.html indul. Logikusan úgy készítettem volna el az oldalt, hogy pl. a images mappa ezekkel egyenrangú (ezek mellett) és osztoznak rajta. Csakhogy ha hivatkozok egy "../images/akarmi.jpg" formában, akkor az nem működik.. Ez a szerver beállításán múlhat? Nincs jogosultságom?

Syn Flood, 40 egyidejű http kapcsolat

s_volenszki · 2008. Jún. 11. (Sze), 16.23
Sziasztok!

Arra szeretnélek megkérni titeket, hogy mondjatok véleményt a következő szituációról.

Ma felhívott az egyik céges ügyfelünk, hogy nem tudja megnézni a weboldalunkat. Mondtam neki ránézek és gond nélkül betöltődött. Futottunk néhány kört, és kiderült, hogy a szerverünk tűzfala tiltó listára tett az IP címét, mert állítólag az az egy IP felzabált töb mint 40 egyidejű http kapcsolatot (aztán kivettük és most megint ok).

A weboldal dinamikus tartalomból épül, php-vel mysql-ből, és az adatbázis műveltetéshez szükséges php parancsokon kívül nem használ semmi extrát. Van egy képfeltöltő űrlap, teljesen mezei POST, ráadásul csak a .jpg fájlokat töltheti fel a látogató.

Tudom, hogy sok minden okozhatta a kialakult helyzetet (szolgáltató mondott számomra kínai dolgokat), de szerintetek mégis mit kellene megvizsgálni?

Azt mondták, ilyen szoftveres környezetben képtelenség kattintgatós módszerrel 40 aktív http kapcsolatot létrehozni egy időben.

Van olyan progi, ami (ablakozós oprendszer) regisztrálja a teljes http forgalmat? Érdemes a router logfile-ját elemezni?

Tanácstalan vagyok...
s_volenszki