Archívum - 140703 - Fórum téma
szeptember 5
Rekordok vizsgálata.
Sziasztok!
Olyan mysql doksit keresek, amiben arról van szó (nagyjából), hogyan lehet rekordokat összehasonlítani. Olyan lekérdezésre gondolok, mint a GROUP, csak nem csoportokba szedi az egyezőket, hanem csak azt adja eredményül, amelyikből több van.
Köszike, s_volenszki
■ Olyan mysql doksit keresek, amiben arról van szó (nagyjából), hogyan lehet rekordokat összehasonlítani. Olyan lekérdezésre gondolok, mint a GROUP, csak nem csoportokba szedi az egyezőket, hanem csak azt adja eredményül, amelyikből több van.
Köszike, s_volenszki
XAMPP 1.6.2
Xampp Lite 1.6.2 van a gépemen. Remekül működött, de kis kihagyás után most hiábna indítom el, az apache fut, de a mysql néhány másodperc múlva leáll. Próbáltam a mysql_start.bat-tal indítani, ekkor az alábbi hibaüzenetet kapom:
Nem igazán értem mi ez. Kérlek segítsetek megfejteni...
■ Diese Eingabeforderung nicht waehrend des Running beenden
Please dont close Window while MySQL is running
MySQL is trying to start
Please wait ...
MySQL is starting with mysql\bin\my.cnf (console)
070905 12:06:56 [ERROR] Fatal error: Can't open and lock privilege tables: File
'.\mysql\host.MYD' not found (Errcode: 2)
MySQL konnte nicht gestartet werden
MySQL could not be started...
Please dont close Window while MySQL is running
MySQL is trying to start
Please wait ...
MySQL is starting with mysql\bin\my.cnf (console)
070905 12:06:56 [ERROR] Fatal error: Can't open and lock privilege tables: File
'.\mysql\host.MYD' not found (Errcode: 2)
MySQL konnte nicht gestartet werden
MySQL could not be started...
Nem igazán értem mi ez. Kérlek segítsetek megfejteni...
Feltöltés: a mime/type különböző lesz különböző gépek esetén..
Sziasztok!
Azt mondja meg valaki, miért lehet az, hogy két különböző gépről töltöm fel ugyan azt az xls fájlt, akkor az egyik gépnél tökéletesen kiírja a mime-type-ot, a másiknál pedig application/octet-stream-et jelez típusnak?
(a böngésző és verziószám teljesen megegyezik)
Köszi:
Üdv:
Tebe
■ Azt mondja meg valaki, miért lehet az, hogy két különböző gépről töltöm fel ugyan azt az xls fájlt, akkor az egyik gépnél tökéletesen kiírja a mime-type-ot, a másiknál pedig application/octet-stream-et jelez típusnak?
(a böngésző és verziószám teljesen megegyezik)
Köszi:
Üdv:
Tebe
szeptember 4
firefoxra is popup
Hello!
Olyan popup kódot keresek ami működik firefox alatt is de sehol nem találtam. Ti tudtok nekem ilyet mondani?
■ Olyan popup kódot keresek ami működik firefox alatt is de sehol nem találtam. Ti tudtok nekem ilyet mondani?
szeptember 3
smarty include
sziasztok!
a következő problémával kerültem szembe: van egy (smarty) template-m, ami paraméterezéstől függően különböző más templateket hív be (nem fixen if-el switch-ként felsorolva, hanem a változó értékével egyenlő nevű templatet). namost az oldal includeolásánál a fenti okok miatt nem tudom, hogy milyen változókra lesz szüksége a hívó templatekhez csatoltak közül, ezért az összeset szeretném átadni neki. nem egyesével, mert azt megint nem tudom a fő template írásakor, hogy miket kap, hanem úgy az egészet egyszerre. (valami olyasmire gondolok, hogy {include file= "$page.tpl" assign='*'}) ha valaki tudna erre egy megoldást, megköszönném. (gugli nem segített, smarty dokban se láttam ilyet)
(végső megoldásképp egy nagy asszociatív tömbbe át tudom adni a változókat, de ezt, mivel kényszermegoldásnak vélem, szeretném elkerülni)
■ a következő problémával kerültem szembe: van egy (smarty) template-m, ami paraméterezéstől függően különböző más templateket hív be (nem fixen if-el switch-ként felsorolva, hanem a változó értékével egyenlő nevű templatet). namost az oldal includeolásánál a fenti okok miatt nem tudom, hogy milyen változókra lesz szüksége a hívó templatekhez csatoltak közül, ezért az összeset szeretném átadni neki. nem egyesével, mert azt megint nem tudom a fő template írásakor, hogy miket kap, hanem úgy az egészet egyszerre. (valami olyasmire gondolok, hogy {include file= "$page.tpl" assign='*'}) ha valaki tudna erre egy megoldást, megköszönném. (gugli nem segített, smarty dokban se láttam ilyet)
(végső megoldásképp egy nagy asszociatív tömbbe át tudom adni a változókat, de ezt, mivel kényszermegoldásnak vélem, szeretném elkerülni)
Csak a template!
A problémám az, hogy fizetős tárhelyemről próbálok futtatni WML scriptet, de csak a TEMPLATE –en kívűl eső dolgok jelennek meg. A TEMPLATE –en belüliek nem. A szolgáltatómra gyanakszom, mivel Operában kiválóan működik. Kipróbáltam már több scriptet a netről, de a hiba azonos, a TEMPLATE nem működik. Itt megnézhető egy példa script működés közben: link
Van valakinek ötlete?
■ Van valakinek ötlete?
Include-olt távoli fájl olvasná a hívó tárhelyének a mappáját
A következőt szeretném megoldani:
Van egy mondjuk (A) tárhelyen egy PHP, ami tartalmaz egy include()-ot és behívja a (B) tárhelyen lévő PHP fájlt.
Ez rendben le is zajlik, (A) tárhelyen engedve van a távoli hívás.
Namost, a (B) tárhelyen lévő PHP-nak kellene látnia, listáznia, törölnie az (A) tárhelyen lévő mappákat, fájlokat. Azt hittem mivel (A) hívja be, az ő mappáit látja, de továbbra is csak a sajátot, (B) mappáit tudom nyitni opendir()-el. Tudna valaki segíteni hogyan tudnám kiirni (A) tárhely mappáit a képernyőre?
■ Van egy mondjuk (A) tárhelyen egy PHP, ami tartalmaz egy include()-ot és behívja a (B) tárhelyen lévő PHP fájlt.
Ez rendben le is zajlik, (A) tárhelyen engedve van a távoli hívás.
Namost, a (B) tárhelyen lévő PHP-nak kellene látnia, listáznia, törölnie az (A) tárhelyen lévő mappákat, fájlokat. Azt hittem mivel (A) hívja be, az ő mappáit látja, de továbbra is csak a sajátot, (B) mappáit tudom nyitni opendir()-el. Tudna valaki segíteni hogyan tudnám kiirni (A) tárhely mappáit a képernyőre?
augusztus 31
Session-kezelés?
Sziasztok!
Most vettem egy új webtárhelyet és PHP5 fut rajta, mivel csak ezzel tudok használni néhány programot.
A probléma az, hogy bármilyen portálrendszert telepítek, elhasal a bejelentkezésnél. Egyszerűen kitörli a beviteli mezők tartalmát, mintha meg sem próbáltam volna belépni.
Mi lehet a baj? Lehet hogy session-kezeléssel van gond? Mit lehetne tenni?
A php.ini-t tudom szerkeszteni.
Előre is köszi
■ Most vettem egy új webtárhelyet és PHP5 fut rajta, mivel csak ezzel tudok használni néhány programot.
A probléma az, hogy bármilyen portálrendszert telepítek, elhasal a bejelentkezésnél. Egyszerűen kitörli a beviteli mezők tartalmát, mintha meg sem próbáltam volna belépni.
Mi lehet a baj? Lehet hogy session-kezeléssel van gond? Mit lehetne tenni?
A php.ini-t tudom szerkeszteni.
Előre is köszi
PHP-ből pdf fájl megnyitása - böngészőbe épülő adobe reader gombjainak letiltása
Üdv
Hátha találkozott már valaki ilyennel:
A pdf fájl megnyitása oké:
...
header('Accept-Ranges: bytes');
header('Content-Transfer-Encoding: Binary');
header('Content-Type: application/pdf');
header('Content-Disposition: inline');
readfile('valami.pdf');
...
A pdf dokumentumra be vannak állítva szigorítások (nem nyomtatható, nem menthető, stb) .
Viszont mikor a fent említett módon megnyitom, akkor a böngészőbe beépülő adobe reader-ben
a mentés másként és a pdf mail-hez csatolása gombok élnek.
Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnám letiltani ezeket a gombokat a böngészőbe beépülő reader-ben?
Előre is köszi
■ Hátha találkozott már valaki ilyennel:
A pdf fájl megnyitása oké:
...
header('Accept-Ranges: bytes');
header('Content-Transfer-Encoding: Binary');
header('Content-Type: application/pdf');
header('Content-Disposition: inline');
readfile('valami.pdf');
...
A pdf dokumentumra be vannak állítva szigorítások (nem nyomtatható, nem menthető, stb) .
Viszont mikor a fent említett módon megnyitom, akkor a böngészőbe beépülő adobe reader-ben
a mentés másként és a pdf mail-hez csatolása gombok élnek.
Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnám letiltani ezeket a gombokat a böngészőbe beépülő reader-ben?
Előre is köszi
Php authentikáció session stb. engine
Üdv,
A napokban be kellene állitanom egy már meglévő honalapomhoz, user authentikációt.
Irtam már ugyan ilyet ami mysql-ből szedi az usermevet/jelszót, nyit session-t stb. de szerintem számtalan hibát követtem el benne és talán soha nem is lesz tökéletres.
Ezért jutott az eszembe, hogy nincs e már készen egy elfogadott megoldás/osztály erre? Amiket eddig találtam nem voltak valami jók.
Előre is kösz.
■ A napokban be kellene állitanom egy már meglévő honalapomhoz, user authentikációt.
Irtam már ugyan ilyet ami mysql-ből szedi az usermevet/jelszót, nyit session-t stb. de szerintem számtalan hibát követtem el benne és talán soha nem is lesz tökéletres.
Ezért jutott az eszembe, hogy nincs e már készen egy elfogadott megoldás/osztály erre? Amiket eddig találtam nem voltak valami jók.
Előre is kösz.