ugrás a tartalomhoz

Include-olt távoli fájl olvasná a hívó tárhelyének a mappáját

peachman · 2007. Szep. 3. (H), 12.05
A következőt szeretném megoldani:

Van egy mondjuk (A) tárhelyen egy PHP, ami tartalmaz egy include()-ot és behívja a (B) tárhelyen lévő PHP fájlt.
Ez rendben le is zajlik, (A) tárhelyen engedve van a távoli hívás.
Namost, a (B) tárhelyen lévő PHP-nak kellene látnia, listáznia, törölnie az (A) tárhelyen lévő mappákat, fájlokat. Azt hittem mivel (A) hívja be, az ő mappáit látja, de továbbra is csak a sajátot, (B) mappáit tudom nyitni opendir()-el. Tudna valaki segíteni hogyan tudnám kiirni (A) tárhely mappáit a képernyőre?
 
1

távoli include

vbence · 2007. Szep. 3. (H), 12.40
Nem lehet, hogy a távoli (B) tárhely nem a php forrását küldi el neked, hanem (a .php kiterjesztés miatt) lefuttatja helyben, majd csak a futás eredménye jön át az eredeti (A) tárhelyre?

Meggyőződhetsz erről, ha a böngészőbe behívod az illető include-fájlt. Ha ez a helyzet, átnevezheted .inc-nek a .php-ről, és akkor textként a forrás jön át.
2

Keverem, kavarom...

TeeCee · 2007. Szep. 3. (H), 12.48
...vagy csak én értem félre, amit mondasz...

az include olyan, mintha kb. Te telefonon hazaszólsz, hogy a keressék meg a jogsidat. De attól még, hogy ezt telefonon megkérted, még nem lesz nálad (nem tudod megnézni, ami benne van, nem tudod kettétépni), csak ha odaér valahogy, hiába mondja öcséd, hogy 'hát itt van az asztalon'.

Vagyis, lefordítva: az include-dal tudsz beolvasni távoli fájlokat (címeket), de csak úgy, mintha böngészőbe írtad volna a címet, amit beolvasol.

Mit szeretnél elérni? Miért van szükséged arra, hogy több tárhelyed legyen és az egyikről lásd a másikat?
Egyik megoldás, hogy FTP-n keresztül megnyitod a másid tárhelyedet és azt úgy intézed, ahogy akarod... (PHP FTP-s függvényei)
Másik variáció: B-re olyan PHP-t írsz, amivel tudod listázni és kezelni az ott lévő fájlokat, és azt hívod meg A-ból. (persze lehet némi jelszót és egyebeket rászabadítani, mert anélkül csak biztonsági lyuk lesz...)
3

manual

zila · 2007. Szep. 3. (H), 13.28
If "URL fopen wrappers" are enabled in PHP (which they are in the default configuration), you can specify the file to be included using a URL (via HTTP or other supported wrapper - see Appendix O, List of Supported Protocols/Wrappers for a list of protocols) instead of a local pathname. If the target server interprets the target file as PHP code, variables may be passed to the included file using a URL request string as used with HTTP GET. This is not strictly speaking the same thing as including the file and having it inherit the parent file's variable scope; the script is actually being run on the remote server and the result is then being included into the local script.


Kiemelés tőlem.
4

A feladat

peachman · 2007. Szep. 7. (P), 23.12
A feladat az lenne, hogy több ügyfél tudna használni egy olyan php-t ami az én tárhelyemen van és az ő tárhelyükön hívná meg egy php. Az én programom az ő tárhelyük mappáit kezelné. Fontos lenne, hogy maga a kezelő program nálam legyen, ne láthassák, módosíthassák.
5

Védelem

vbence · 2007. Szep. 8. (Szo), 02.10
Ha védelmi/licensz célokat szolgál a dolog, ekkor elég gyenge lábakon áll. Ez a technika nem erre való. Az első hozzászólásom még mindig áll, technikailag ezeket vizsgáld meg.