ugrás a tartalomhoz

smarty include

winston · 2007. Szep. 3. (H), 15.37
sziasztok!

a következő problémával kerültem szembe: van egy (smarty) template-m, ami paraméterezéstől függően különböző más templateket hív be (nem fixen if-el switch-ként felsorolva, hanem a változó értékével egyenlő nevű templatet). namost az oldal includeolásánál a fenti okok miatt nem tudom, hogy milyen változókra lesz szüksége a hívó templatekhez csatoltak közül, ezért az összeset szeretném átadni neki. nem egyesével, mert azt megint nem tudom a fő template írásakor, hogy miket kap, hanem úgy az egészet egyszerre. (valami olyasmire gondolok, hogy {include file= "$page.tpl" assign='*'}) ha valaki tudna erre egy megoldást, megköszönném. (gugli nem segített, smarty dokban se láttam ilyet)
(végső megoldásképp egy nagy asszociatív tömbbe át tudom adni a változókat, de ezt, mivel kényszermegoldásnak vélem, szeretném elkerülni)
 
1

ööö

wiktor · 2007. Szep. 3. (H), 18.29
Lehet, hogy én értem félre, de én úgy tudom, h az includenál az assign nem azt jelenti, hogy ez a template miket kapjon meg, hanem azt, hogy a template eredményét milyen nevű változóba töltse be.

The name of the variable that the output of include will be assigned to

http://smarty.php.net/manual/en/language.function.include.php
2

hoppá

winston · 2007. Szep. 3. (H), 18.49
igen, ez egy kis elírás, mea culpa :$ mindenesetre a kérdés ugyan az: hogy tudom neki átadni az összes változót, amivel a hívó template rendelkezik?
3

Nem kell átadni

attlad · 2007. Szep. 3. (H), 19.31
Automatikusan megkapja őket.
4

thx

winston · 2007. Szep. 3. (H), 19.58
a válasz teljesen jogos, addig-addig szórakoztam mindennel, hogy azt végül meg se próbáltam, hogy nem írok be semmit az include-hoz... (volt egyik nap egy kisebb smarty para, amit ilyen hackelés jelleggel oldottam meg, azért gondoltam, erre is van trükk, valamiért fel se merült bennem, hogy átadja) azért köszi, hogy rávezettél. ezek a hétfők :)