Archívum - 140703 - Fórum téma
Levlista néklül...
Gyakori jelenség volt, hogy a oldal fejlesztői egy linket csak a levlistákra dobtak be és a blogmarkba nem. Ennek van oka? Gondolom többen is vannak, akik a flame listára nincsenek feliratkozva, vagy esetleg mostanában iratkoztak le.
Lehetne egy olyan kérésem, hogy ezentúl az érdekesebb linkeket ide is küldjétek el?
■ Lehetne egy olyan kérésem, hogy ezentúl az érdekesebb linkeket ide is küldjétek el?
MySQL adatbázis segítségével kép előhívása
Sziasztok!
Adott egy MySQL adatbázis, filmek adatait és a plakátkép helyét tároltam le. Két kérdésem lenne:
1. A plakátképet szeretném megjeleníteni, amint letároltam a hozzá tartozó linket. Ez hogyan tegyem?
2. Hogyan tudom lekérdezni és kiíratni az utolsó ID-t?
PHP nyelven van mindez!
Előre is köszi!
■ Adott egy MySQL adatbázis, filmek adatait és a plakátkép helyét tároltam le. Két kérdésem lenne:
1. A plakátképet szeretném megjeleníteni, amint letároltam a hozzá tartozó linket. Ez hogyan tegyem?
2. Hogyan tudom lekérdezni és kiíratni az utolsó ID-t?
PHP nyelven van mindez!
Előre is köszi!
Drupal telepítése XP alá - laikusoknak is
Üdv!
(Bocsánat a kétszeri beírással, megszakadt az internet kapcsolat és a szöveg eleje rögzítésre került. Itt a teljes szöveg.)
Megpróbálkoztam a Drupal telepítésével XP alá annak ellenére, hogy nem értek a programozáshoz. Az eddigi információk - weblabor cikkek, azokhoz fűzött megjegyzések és fórum néhány témája - alapján csak félútig jutottam. Azaz a localhost úgy tűnik, működik, de ennél tovább nem jutok.
Az eddig történtek:
Az infok közül ennek alapján indultam el:
http://weblabor.hu/cikkek/apachephptelepites
Már az elején fel lett adva a lecke, két csomag közül kellett választanom: 2.4.1 és 2.5.1 verzió volt. Az előbbi mellett döntöttem, mert úgy értelmeztem, hogy a PHP4 és a PHP5 között kell választani. A leíráshoz képest változás, hogy az Apache server mellett a PHP és Mysql telepítői csomagot is tartalmazzák.
A kicsomagolás és telepítés simán ment, nem volt adminisztrátori jog a telepítéshez. A httpd teszt sikeres volt, egyedül a ServerAdmin-t kellett kézzel beállítani. Az újraindítás után működött az Apache Monitor. A böngészőbe beírva a "localhost"-ot megjelentek a beállítások. Kézzel létrehozva a phpinfo.php-t pedig jött a nagy meglepetés: a phpmyadmin és mysql magyar nyelvű webes felületen jelent meg. Igaz, hogy továbbra sem értek belőle túl sokat, de legalább magyarul van, így felhívja a figyelmemet néhány dologra, mint például a bejelentkezési jelszó azonnali megváltoztatásának szükségességére - bár azt már nem írja, hogy hogyan kell csinálni.
A leírtakkal ellentétben a telepítés az Appserv könyvtárba történt, és létrejött egy perl könyvtár is, aminek okáról sehol sem találtam infot. (Mint ahpgy arról sem, hogy miért jelenik meg időnként 1.3, máskor 2.4 verziószám a böngésző ablakában.)
További lényeges változás a leírtakhoz képest, hogy a php.ini a
windows, a másik fájl a win32 könyvtárba került, és a leírásban említett környezeti változóknál már a path is automatikusan beállításra került. Valamint a directory az appserv/www könyvtárat jelöli meg, amiben három alkönyvtár van: appserv, cgi-bin és phpmyadmin.
(Bocsánat a kétszeri beírással, megszakadt az internet kapcsolat és a szöveg eleje rögzítésre került. Itt a teljes szöveg.)
Megpróbálkoztam a Drupal telepítésével XP alá annak ellenére, hogy nem értek a programozáshoz. Az eddigi információk - weblabor cikkek, azokhoz fűzött megjegyzések és fórum néhány témája - alapján csak félútig jutottam. Azaz a localhost úgy tűnik, működik, de ennél tovább nem jutok.
Az eddig történtek:
Az infok közül ennek alapján indultam el:
http://weblabor.hu/cikkek/apachephptelepites
Már az elején fel lett adva a lecke, két csomag közül kellett választanom: 2.4.1 és 2.5.1 verzió volt. Az előbbi mellett döntöttem, mert úgy értelmeztem, hogy a PHP4 és a PHP5 között kell választani. A leíráshoz képest változás, hogy az Apache server mellett a PHP és Mysql telepítői csomagot is tartalmazzák.
A kicsomagolás és telepítés simán ment, nem volt adminisztrátori jog a telepítéshez. A httpd teszt sikeres volt, egyedül a ServerAdmin-t kellett kézzel beállítani. Az újraindítás után működött az Apache Monitor. A böngészőbe beírva a "localhost"-ot megjelentek a beállítások. Kézzel létrehozva a phpinfo.php-t pedig jött a nagy meglepetés: a phpmyadmin és mysql magyar nyelvű webes felületen jelent meg. Igaz, hogy továbbra sem értek belőle túl sokat, de legalább magyarul van, így felhívja a figyelmemet néhány dologra, mint például a bejelentkezési jelszó azonnali megváltoztatásának szükségességére - bár azt már nem írja, hogy hogyan kell csinálni.
A leírtakkal ellentétben a telepítés az Appserv könyvtárba történt, és létrejött egy perl könyvtár is, aminek okáról sehol sem találtam infot. (Mint ahpgy arról sem, hogy miért jelenik meg időnként 1.3, máskor 2.4 verziószám a böngésző ablakában.)
További lényeges változás a leírtakhoz képest, hogy a php.ini a
windows, a másik fájl a win32 könyvtárba került, és a leírásban említett környezeti változóknál már a path is automatikusan beállításra került. Valamint a directory az appserv/www könyvtárat jelöli meg, amiben három alkönyvtár van: appserv, cgi-bin és phpmyadmin.
augusztus 31
Honnan tudom letölteni a telepítésben szereplő programokat
T. Webmester vagy bárki aki segíteni tud
Kezdő vagyok. Csak néhány napja fejeztem be a weboldalam fejlesztését de a html korlátaiba ütköztem ezért kellene a php)
Szóval a "hogyan kell felinstallálni a programot első ránézésre könnyűnek és részletesnek tűnik, de NEM találom és Számomra nem Egyértelmű hogy most melyik milyen programok kellenek!!!
Szeretném ha megadnátok a szükséges fájlok listáját, és a TELJES ELÉRÉSI UTVONALAT ahonnan le lehet tölteni. ( ha lehet magyar, de az angol is jó; nincs semmilyen programom ) Pl.:
Php 4.3.8.-as: http://www.letoltes.com/php/php.exe
.
.
.
STB.
Tehát nekem csak a feljövő Windows MENTÉS ablakon a mentésgombra keljen csak kattintani és megadni hova mencse ;
vagy maximum meg keljen keresni az oldalon, de akkor kellene hogy milyen néven van ott. Hogy biztos megaláljam!
Remélem érthető mit szertnék!
A segítséget ide, vagy az e_e_k##kukac##freemail.hu címre várom és előre is NAGYON köszönöm!
Egy leendő php felhasználó: Zeusz
■ Kezdő vagyok. Csak néhány napja fejeztem be a weboldalam fejlesztését de a html korlátaiba ütköztem ezért kellene a php)
Szóval a "hogyan kell felinstallálni a programot első ránézésre könnyűnek és részletesnek tűnik, de NEM találom és Számomra nem Egyértelmű hogy most melyik milyen programok kellenek!!!
Szeretném ha megadnátok a szükséges fájlok listáját, és a TELJES ELÉRÉSI UTVONALAT ahonnan le lehet tölteni. ( ha lehet magyar, de az angol is jó; nincs semmilyen programom ) Pl.:
Php 4.3.8.-as: http://www.letoltes.com/php/php.exe
.
.
.
STB.
Tehát nekem csak a feljövő Windows MENTÉS ablakon a mentésgombra keljen csak kattintani és megadni hova mencse ;
vagy maximum meg keljen keresni az oldalon, de akkor kellene hogy milyen néven van ott. Hogy biztos megaláljam!
Remélem érthető mit szertnék!
A segítséget ide, vagy az e_e_k##kukac##freemail.hu címre várom és előre is NAGYON köszönöm!
Egy leendő php felhasználó: Zeusz
__PHP_Incomplete_Class Object
Van egy Object-om RS_UserInfo, amit SESSION-nal atvittem egyik oldalrol a masikra. Es most az Object neve __PHP_Incomplete_Class Object. Ezt se ertem, de igazabol nem is ezert irok ide. print_r($obj) a kovetkezot adja vissza:
Viszont a print $obj->sAccount nem ad semmit. Es nem ertem miert.
■ __PHP_Incomplete_Class Object
(
[__PHP_Incomplete_Class_Name] => RS_UserInfo
[sAccount] => admin
[sEmail] => blabla##kukac##blubb.bu
...
...
)
(
[__PHP_Incomplete_Class_Name] => RS_UserInfo
[sAccount] => admin
[sEmail] => blabla##kukac##blubb.bu
...
...
)
Viszont a print $obj->sAccount nem ad semmit. Es nem ertem miert.
augusztus 30
DIV layerben IFRAME?
div layerben probalok iframe-et beszurni. a layerem indulaskor invisible. ha javascriptel el akarom hozni, akkor hibat jelez. ha az iframe tagot torlom, hibatlanul mukodik. mi lehet a problema?
■ javascript-bol php-be
hogy tudok egy javascript valtozot atvinni php-be POST nelkul, vagy anelkul, hogy uj oldalt nyitnek?
■ form disable
azt szeretnem megcsinalni, hogy ha egy checkboc nincs kipipalva, akkor az egesz form-ban ne lehessen piszkalni. Programoknal gyakran lehet latni ilyet. Viszont javascriptben meg nem talalkoztam vele. Van erre valami szep megoldas?
■ augusztus 28
mail() SMTP beállítás
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a mail() függvényhez LINUX alatt hogyan lehet beállítani az SMTP szervert? W32 platform alatt van a php.ini -ben egy SMTP = smtp.akarmi.hu változó, de ezt a Linux alatt nem veszi figyelembe a PHP. Már arra is gondoltam, hogy talán lehet a sendmail -nek erre vonatkozó paramétere, de erre nem találtam sehol sem infót!
Ha valaki tudna segíteni azt előre is megköszönném!!
Üdv.: Lacesz
mail: lacesz##kukac##sziget.com
■ Tudja valaki, hogy a mail() függvényhez LINUX alatt hogyan lehet beállítani az SMTP szervert? W32 platform alatt van a php.ini -ben egy SMTP = smtp.akarmi.hu változó, de ezt a Linux alatt nem veszi figyelembe a PHP. Már arra is gondoltam, hogy talán lehet a sendmail -nek erre vonatkozó paramétere, de erre nem találtam sehol sem infót!
Ha valaki tudna segíteni azt előre is megköszönném!!
Üdv.: Lacesz
mail: lacesz##kukac##sziget.com
Felhasználók regisztrációja
Sziasztok!
Gondolom a legtöbben ismeritek a kiskapu.hu oldalt. Rendeltem már tőlük könyvet és a regisztrációs rész egészen jó. Mivel a honlap kódjában ez szerepel: This product includes PHP, freely available from http://www.php.net/
megpróbáltam megkeresni ezt a regisztrációs modult, de eddig nem találtam. Nagyon fáj rá a fogam, ha esetleg tudjátok, hogy ezt valóban ingyenesen fel lehet lelni valahol, légyszíves adjatok egy linket. Tulajdonképpen az sem baj, ha fizetős, de már szeretnék egy jó megoldást.
üdv
Freki
■ Gondolom a legtöbben ismeritek a kiskapu.hu oldalt. Rendeltem már tőlük könyvet és a regisztrációs rész egészen jó. Mivel a honlap kódjában ez szerepel: This product includes PHP, freely available from http://www.php.net/
megpróbáltam megkeresni ezt a regisztrációs modult, de eddig nem találtam. Nagyon fáj rá a fogam, ha esetleg tudjátok, hogy ezt valóban ingyenesen fel lehet lelni valahol, légyszíves adjatok egy linket. Tulajdonképpen az sem baj, ha fizetős, de már szeretnék egy jó megoldást.
üdv
Freki