Archívum - 139783 - Fórum téma
január 5
javascript könyvtárak opcionális betöltése
Lassan elkészülök egy saját, PHP alapú, OOP szemléletű általános használatra szánt oldalmotororral. Most finomítom a rendszert. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mennyire van értelme azt vizsgálni, hogy a nem minden aloldalon használt javascript könyvtárakat (Highslide, Tinymce esetleg JQuery) csak abban az esetben töltsem be, ha arra szüksége van az éppen megtekintett aloldalnak? Elsőre arra gondolnék, hogy gyorsít az oldal működésén, de a böngésző nem fog többet piszmogni a cache folyamatos változása miatt?
■ Céginformáció
Ez nem egy kérdés post, inkább információs.
A cégeljárás bugyraiban elmerülve lettem figyelmes arra, hogy a Microsec e-Szignó alkalmazása cégjegyzék szám alapján automatikusan betölt bizonyos cégadatokat. Mivel tudjuk, hogy a cégadatok nyilvánosan csak gyötrelmes CAPTCHA dekódolás után érhetők el az e-cegjegyzek.hu-n, ez egy kiskapunak tűnt. Mondjuk ritkán fordul elő, hogy cégjegyzék szám alapján szeretnék cégnevet vagy székhelyadatokat kapni, tudok néhány ilyen esetre gondolni (pl. online szerződéskötés, cégadatok bekérése stb.)
Tehát a lényeg, hogy rövid Wireshark-ozás után kiderült, hogy a web service itt érhető el:
https://mediator.e-cegjegyzek.hu/info/ceginfo?key=CEGJEGYZEKSZAM
Használható egy
Szóval első blikkre sok haszna nem látszik a fenti dolognak, de hátha valamikor valakinek jól jön.
■ A cégeljárás bugyraiban elmerülve lettem figyelmes arra, hogy a Microsec e-Szignó alkalmazása cégjegyzék szám alapján automatikusan betölt bizonyos cégadatokat. Mivel tudjuk, hogy a cégadatok nyilvánosan csak gyötrelmes CAPTCHA dekódolás után érhetők el az e-cegjegyzek.hu-n, ez egy kiskapunak tűnt. Mondjuk ritkán fordul elő, hogy cégjegyzék szám alapján szeretnék cégnevet vagy székhelyadatokat kapni, tudok néhány ilyen esetre gondolni (pl. online szerződéskötés, cégadatok bekérése stb.)
Tehát a lényeg, hogy rövid Wireshark-ozás után kiderült, hogy a web service itt érhető el:
https://mediator.e-cegjegyzek.hu/info/ceginfo?key=CEGJEGYZEKSZAM
Használható egy
&outformat=xml6|html GET paraméter is, attól függően, hogy milyen formátumban szeretnénk választ kapni. XSD link a válasz XML-ben, egész jól dokumentált.Szóval első blikkre sok haszna nem látszik a fenti dolognak, de hátha valamikor valakinek jól jön.
január 3
smarty: html tag előtt engedélyezni, hogyan?
Üdv!
Smarty-val akadt problémám:
A html tag előtti dolgokat a smarty figyelmen kívül hagyja. A templat-et generálom, többször használandó blokkokat capture-val helyezek el benne, külső forrásból. A smarty-n belül változóként van rá szükségem és mivel a blokkok tartalmazhatnak smarty kódot, változókat, csak így lehet megoldani, tudomásom szerint.
Ez a példa nem működik:
így már jó:
Gyors megoldás, hogy a kódot átírom, generálásnál a html tag után helyezze a dolgait, de a szép az lenne, ha maradhatna előtte. Tudtok erre valami megoldást? Googlizok, de semmi releváns infót nem tudtam kicsikarni.
Előre is köszi.
■ Smarty-val akadt problémám:
A html tag előtti dolgokat a smarty figyelmen kívül hagyja. A templat-et generálom, többször használandó blokkokat capture-val helyezek el benne, külső forrásból. A smarty-n belül változóként van rá szükségem és mivel a blokkok tartalmazhatnak smarty kódot, változókat, csak így lehet megoldani, tudomásom szerint.
Ez a példa nem működik:
{capture "blok1"}blok1{/capture}
<html>
<body>
{$smarty.capture.blok1}
</body>
</html>
<html>
<body>
{$smarty.capture.blok1}
</body>
</html>
így már jó:
<html>
<body>
{$smarty.capture.blok1}
</body>
</html>
<body>
{$smarty.capture.blok1}
</body>
</html>
Gyors megoldás, hogy a kódot átírom, generálásnál a html tag után helyezze a dolgait, de a szép az lenne, ha maradhatna előtte. Tudtok erre valami megoldást? Googlizok, de semmi releváns infót nem tudtam kicsikarni.
Előre is köszi.
január 2
Táblázat használata oldal tartalmának pozícionálásra
Szervusztok!
Véleményeteket szeretném kérni!
A fórumban sokszor foglalkoztatok már az oldalak képernyő felbontáshoz igazodásával. Ebben a kérdésben nem láttam teljes egyetértést, és az okos telefonok terjedése miatt egyre nehezebb/komplikáltabb feladatnak tűnik.
Az lenne kérdésem, hogy egy szépen, div-ekkel felépített 100%-os szélességű site-ban, a tartalom középre pozícionálásának táblázatos megoldása mennyire "polgárpukkasztó"? Arra gondolok, hogy a befoglaló doboz tartalmát táblázat segítségével igazítanám.
JS-ben is gondolkodtam, sőt egyszer-kétszer alkalmaztam is, de mivel az egy-két böngészőben alapértelmezetten tiltott lehet, nem preferálom az ilyen jellegű megoldást.
Köszönöm szépen előre is az állásfoglalásokat!
A.
■ Véleményeteket szeretném kérni!
A fórumban sokszor foglalkoztatok már az oldalak képernyő felbontáshoz igazodásával. Ebben a kérdésben nem láttam teljes egyetértést, és az okos telefonok terjedése miatt egyre nehezebb/komplikáltabb feladatnak tűnik.
Az lenne kérdésem, hogy egy szépen, div-ekkel felépített 100%-os szélességű site-ban, a tartalom középre pozícionálásának táblázatos megoldása mennyire "polgárpukkasztó"? Arra gondolok, hogy a befoglaló doboz tartalmát táblázat segítségével igazítanám.
JS-ben is gondolkodtam, sőt egyszer-kétszer alkalmaztam is, de mivel az egy-két böngészőben alapértelmezetten tiltott lehet, nem preferálom az ilyen jellegű megoldást.
Köszönöm szépen előre is az állásfoglalásokat!
A.
december 31
Blogmotor feltöltés.
Sziasztok!
Újra itt vagyok. (Tudom valakinek nem a legjobb). Most azt szeretném kérdezni tőletek, hogy megírtam a blogmotort, már csak fel kéne töltenem, de ez nem megy :/, bplaced.net-re akarom. Ott kitöltöttem a phpMyadmin-t átírtam a confog.php-ban a csatlakozást, de 2 hibát ír ki amit nem értek. Itt vannak a hibák:
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /users/minibig15blog/www/inc/folap.php on line 4 és még a 24.-dik sorban is.
Ha valaki tudná mi ez akkor legyen szíves írja meg, Köszönöm!
Én még arra is gondoltam hogy az előtte lévő sorban van hiba, de nem tudom :/.
Nem nagyon értek a PHP-hoz (13 évesen) de valamennyit csak tudok.
Előre is köszönöm!
Üdv.: Minibig15.
■ Újra itt vagyok. (Tudom valakinek nem a legjobb). Most azt szeretném kérdezni tőletek, hogy megírtam a blogmotort, már csak fel kéne töltenem, de ez nem megy :/, bplaced.net-re akarom. Ott kitöltöttem a phpMyadmin-t átírtam a confog.php-ban a csatlakozást, de 2 hibát ír ki amit nem értek. Itt vannak a hibák:
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /users/minibig15blog/www/inc/folap.php on line 4 és még a 24.-dik sorban is.
Ha valaki tudná mi ez akkor legyen szíves írja meg, Köszönöm!
Én még arra is gondoltam hogy az előtte lévő sorban van hiba, de nem tudom :/.
Nem nagyon értek a PHP-hoz (13 évesen) de valamennyit csak tudok.
Előre is köszönöm!
Üdv.: Minibig15.
december 30
OOP Callback, this?
Sziasztok,
röviden nem tudnám leírni a JavaScript problémámat, bár biztosan van rá valami szakkifejezés, tehát inkább kifejtem:
Kreáltam egy objektumot imigyen:Az objektum saját magában további objektumot hoz létre, így:A Server objektum eseménykezelőjébe beillesztek egy bindet:A gond ott van, hogy a this.someCallback scope-ja ezután nem a myObject lesz, hanem a Server, amiből nem tudom hogyan kellene kitörnöm (ugye a this.myVar a Server objektumban nincs benne, error).
A kérdés: milyen módszerrel szokás az ilyen helyzeteket megoldani? Van rá valami nyelvi eszköz?
#nodejs
■ röviden nem tudnám leírni a JavaScript problémámat, bár biztosan van rá valami szakkifejezés, tehát inkább kifejtem:
Kreáltam egy objektumot imigyen:
function myObject(options) {
this.myVar = 1;
this.someCallback = function (string) {
console.log(string + '/' + this.myVar);
}
}
...
this.server = new Server();
...
...
this.server.on('message', this.someCallback);
...
A kérdés: milyen módszerrel szokás az ilyen helyzeteket megoldani? Van rá valami nyelvi eszköz?
#nodejs
december 29
Blogmotor
Sziasztok!
Itt volna ez a videó : http://www.youtube.com/watch?v=5rfT6xJN0vo , csak nem látom mit irkál a szövegszerkesztőbe. Azt kérném tőletek aki már jártas a blogmotor készítésben egy ilyet nem írna nekem? Nagyon megköszönném!
Itt egy kép a MYSQL-ről: http://kepfeltoltes.hu/121229/MYSQL_www.kepfeltoltes.hu_.png
Előre is köszönöm!
Üdv.: Minibig15
■ Itt volna ez a videó : http://www.youtube.com/watch?v=5rfT6xJN0vo , csak nem látom mit irkál a szövegszerkesztőbe. Azt kérném tőletek aki már jártas a blogmotor készítésben egy ilyet nem írna nekem? Nagyon megköszönném!
Itt egy kép a MYSQL-ről: http://kepfeltoltes.hu/121229/MYSQL_www.kepfeltoltes.hu_.png
Előre is köszönöm!
Üdv.: Minibig15
december 28
Gmail backup
Sziasztok!
A Gmail backup programról érdekelne
hozzáértők véleménye, hogy az ilyen programokról hogyan lehet kideríteni - gondolom kívülről sehogy - hogy nem él-e vissza az adatainkkal.
Azaz elkezdtem letölteni a leveleimet, és nagyon lassan jönnek le. Erről az jutott eszembe, hogy lehet, hogy párhuzamosan a saját szerverükre is küldenek ilyenkor egy másolatot, azaz hozzáférnek a leveleinkhez.
És a jelszavakat is így megtudják (mondjuk azt megváltoztatom utána).
Szóval hogyan lehet bízni ezekben, sosem tudhatjuk, hogy a háttérben mit csinál még a program.
■ A Gmail backup programról érdekelne
hozzáértők véleménye, hogy az ilyen programokról hogyan lehet kideríteni - gondolom kívülről sehogy - hogy nem él-e vissza az adatainkkal.
Azaz elkezdtem letölteni a leveleimet, és nagyon lassan jönnek le. Erről az jutott eszembe, hogy lehet, hogy párhuzamosan a saját szerverükre is küldenek ilyenkor egy másolatot, azaz hozzáférnek a leveleinkhez.
És a jelszavakat is így megtudják (mondjuk azt megváltoztatom utána).
Szóval hogyan lehet bízni ezekben, sosem tudhatjuk, hogy a háttérben mit csinál még a program.
december 28
Sql tábla kiíratása
Sziasztok. Van egy sql adatbázisom abban van egyenlőre 2 tábla.
Ehhez van 2 listboxom amiből ki tudom választani 1 tábla 1 sorát, ezt utána kiiírja egy formázott táblázatba.
A problémám az ,hogy ha 2 listbox(6 kellene) van egymás alatt és az egyikből választok, akkor kiírja de ha a másik listboxból is választok akkor felülírja az elsőt.
Hogy lehetne ezt megoldani?
■ Ehhez van 2 listboxom amiből ki tudom választani 1 tábla 1 sorát, ezt utána kiiírja egy formázott táblázatba.
A problémám az ,hogy ha 2 listbox(6 kellene) van egymás alatt és az egyikből választok, akkor kiírja de ha a másik listboxból is választok akkor felülírja az elsőt.
Hogy lehetne ezt megoldani?
Blowfish (crypt) függvény PHP-ban és a "salt string".
Sziasztok!
PHP alapú oldalon szeretnék felhasználókat kezelni és kielégítendő a legalapvetőbb biztonsági kívánalmakat a "user" adatbázisban csak a jelszók és a user id.-k hash-ét szeretném tárolni. Az általam eddig átnézett ajánlások alapján a PHP crypt függvénybe beépített Blowfish hash módszert szeretném használni. A kérdésem evvel kapcsolatban a következő: pontosan mi az a "salt string"? Addig okés, hogy ez valahogy belekerül a generált hash-be és bővíti azt, hogy nehezebben lehessen brute force módszerekkel megállapítani a forrást de mégis milyen string kell ide, hogy legyen is valami biztonságtechnikai jelentősége?
Köszi!
■ PHP alapú oldalon szeretnék felhasználókat kezelni és kielégítendő a legalapvetőbb biztonsági kívánalmakat a "user" adatbázisban csak a jelszók és a user id.-k hash-ét szeretném tárolni. Az általam eddig átnézett ajánlások alapján a PHP crypt függvénybe beépített Blowfish hash módszert szeretném használni. A kérdésem evvel kapcsolatban a következő: pontosan mi az a "salt string"? Addig okés, hogy ez valahogy belekerül a generált hash-be és bővíti azt, hogy nehezebben lehessen brute force módszerekkel megállapítani a forrást de mégis milyen string kell ide, hogy legyen is valami biztonságtechnikai jelentősége?
Köszi!