ugrás a tartalomhoz

Blogmotor feltöltés.

Minibig15 · 2012. Dec. 31. (H), 11.36
Sziasztok!

Újra itt vagyok. (Tudom valakinek nem a legjobb). Most azt szeretném kérdezni tőletek, hogy megírtam a blogmotort, már csak fel kéne töltenem, de ez nem megy :/, bplaced.net-re akarom. Ott kitöltöttem a phpMyadmin-t átírtam a confog.php-ban a csatlakozást, de 2 hibát ír ki amit nem értek. Itt vannak a hibák:

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /users/minibig15blog/www/inc/folap.php on line 4 és még a 24.-dik sorban is.

Ha valaki tudná mi ez akkor legyen szíves írja meg, Köszönöm!
Én még arra is gondoltam hogy az előtte lévő sorban van hiba, de nem tudom :/.
Nem nagyon értek a PHP-hoz (13 évesen) de valamennyit csak tudok.

Előre is köszönöm!

Üdv.: Minibig15.
 
1

Blogmotor

janoszen · 2012. Dec. 31. (H), 12.40
Eloszor is, ha nem akarsz a PHP-val bajlodni, miert nem valasztasz egy blogszolgaltatot?

Masodszor nem irtad meg a blogmotor tipusat, a leirt informaciok alapjan nehez kitalalni.
2

1. Nekem az úgy nem jó, arra

Minibig15 · 2012. Dec. 31. (H), 12.46
1. Nekem az úgy nem jó, arra nem nagyon lehet büszke, erre meg igen mert én magam írtam meg kézzel.

2. Típus ? Ajjaj, azt se tudom milyen típusok vannak. :/ MYSQL-ból szedi ki az információkat, ha ez valamennyire segít :/.
3

Tartalom

T.G · 2012. Dec. 31. (H), 12.54
Ne az üres blogra, hanem a tartalmára legyél büszke! :)
4

Hát még nincs benne semmi,

Minibig15 · 2012. Dec. 31. (H), 12.57
Hát még nincs benne semmi, mert még nem sikerült feltöltenem :/ Remélem ma sikerülni fog :)
5

Eeertem!

janoszen · 2012. Dec. 31. (H), 15.01
Ertem! Tehat ez teljesen sajat iromany! Nos, akkor valoszinuleg az a hiba, hogy nem sikerult a lekerdezes, ugyanis gondolom ez a felallas:

$result = mysql_query();
$row = mysql_fetch_assoc($result);
Namost ebben a felallasban a $result erteke akkor lehet boolean (true vagy false) ha a mysql_query hivas nem sikerult pl. azert, mert nincs adatbazis kapcsolatod. A fenti peldaban lathato, hogy ezeket a hibakat le kellene kezelni, tehat a blogmotorodban az adatbazismuveleteket onallo fuggvenyekbe kellene kiszervezni, hogy ne kelljen minden alkalommal kezzel megirni a hibakezelest.
6

-.-"" DE HÜLYE VAGYOK ! Nem

Minibig15 · 2012. Dec. 31. (H), 15.15
-.-"" DE HÜLYE VAGYOK ! Nem írtam át a lekérdezésben az adatbázist vagyis a táblát!!
Nagyon szépen köszönöm ez vezetett rá arra!
7

Jelezném, az, hogy egy

hunkris · 2013. Jan. 1. (K), 17.32
Jelezném, az, hogy egy videóban leírtakat lemásolod, és az adatbázist megcsinálod hozzá, nem egyenlő a PHP tudással, és az ilyen másolt dolgokra nem lehetsz büszke.

És az adatbázis sem egyenlő a táblával.
8

Valahol te is elkezdted.

Joó Ádám · 2013. Jan. 1. (K), 18.05
Valahol te is elkezdted.
9

+sok

janoszen · 2013. Jan. 2. (Sze), 10.36
+sok
10

+1 és

Pepita · 2013. Jan. 3. (Cs), 18.20
Minibig15! Ne vedd fel a lehurrogó kommenteket, de próbálj azokból is hasznos tanulságot levonni! Attól, hogy követsz el hibákat (eleinte nagyon sokat), még nem vagy hülye, "csak" csináltál valamit. Az nem hibázik, aki nem "dógozik". Ha jól tanulsz és jó a hozzáállásod, egyre kevesebbet fogsz hibázni.

Szerk.: Én ott kezdtem, hogy megszülettem, és önállóan sírtam. És erre nagyon büszke vagyok.