ugrás a tartalomhoz

Archívum - 139783 - Fórum téma

június 28

PHP5 újdonságok?

Anonymous · 2004. Jún. 28. (H), 07.25
Sziasztok!

Valaki le tudná nekem írni vázlatpontokban, hogy milyen újdonságokkal rendelkezik a PHP5?

Zoli

június 26

session gondok

Anonymous · 2004. Jún. 26. (Szo), 04.49
A honlapom egy ingyenes (+reklám frame!) szolgáltatónál van.
A php kódomban szereplő:

28: $MySQLLink = mysql_connect (':/var/run/mysqld/mysqld-free.sock', 'teszt', 'jelszo') or die('SQL HIBA:' . mysql_error());
29: mysql_select_db('teszt', $MySQLLink) or die ('SQL HIBA:' . mysql_error());
30:
31: session_start();
32: session_destroy();
33: session_unset();
34: session_register('v1','v2');
35: header("Location: index1.php");

sorokra a szerver a következő hibaüzenettel reagál:

"Warning: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /mnt/raid2/hosting/free/teszt/index.php:8) in

/mnt/raid2/hosting/free/teszt/index.php on line 31

Warning: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /mnt/raid2/hosting/free/teszt/index.php:8) in

/mnt/raid2/hosting/free/teszt/index.php on line 31 Warning: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at

/mnt/raid2/hosting/free/teszt/index.php:8) in /mnt/raid2/hosting/free/teszt/index.php on line 34
/>
Warning: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /mnt/raid2/hosting/free/teszt/index.php:8) in

/mnt/raid2/hosting/free/teszt/index.php on line 34

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /mnt/raid2/hosting/free/teszt/index.php:8) in

/mnt/raid2/hosting/free/teszt/index.php on line 35"

Offline a saját gépemen működik, másik szerveren már nem.
Valami nagyon el van rontva, de mi az, és hogyan lehetne kijavítani?

Help me, please!

június 25

PHP5 RC3 __set() és __get() tagfüggvények

LeslieNice · 2004. Jún. 25. (P), 21.49
Egy érdekes dologgal találkoztam a php5 rc3-ban a __set() és __get() tagfüggvényekkel kapcsolatban. Egy példakódot copy-paste -eltem az alábbi címről
http://zend.com/manual/migration5.oop.php
és a kód itt van külön
http://www.universale.hu/test.php.txt -ben.
Amikor kiegészítettem a példakódot az alábbi sorral, hogy print $foo->x["a"]++; Akkor a __set() és __get() függvények nem hívódtak meg, ellenben a $foo->a++; esetben amikor meghívódtak és a $foo->x["a"]-ra. Az nem világos, hogy miért nem hívódnak meg ilyenkor (esetleg bug)?

Köszönettel előre is minden választ
Szép László

XHTML értetlenkedés

aries · 2004. Jún. 25. (P), 10.10
Sziasztok! A http://www.mindworks.hu oldal bétáját csinálom, az oldalt bizonyos okok miatt elérhetővé kellett tenni, voltaképp félig-meddig működik, 2 észrevétel:

- nem működnek Mozilla alatt a flash alkalmazások
- a fejlécbe betesz egy 8-10 pixelnyi sort a Mozilla, ha XHTML DOCTYPE-ot kap (egyébként nem, valszeg az IE azért sem problémázik, mert mindent HTML-nek kezel le).

Mi lehet a hiba oka?

június 24

xhtml beágyzott (nested) list kiváltása és más apróságok

korbendallas · 2004. Jún. 24. (Cs), 19.32
Sziasztok,
1) xhtml validatorral lecsekkoltam egy általam kreált lapot kiváncsiságból és azt találtam, hogy a ul->li->ul->li típusú beágyazott listák a html4.01 óta _deprecated_ státuszban vannak
xhtml validator csekk
Mi a túróval lehetne ezt kiváltani?
Egy csomó css/html guru oldalon ezekkel trükköznek, pl egymásba ágyazott menük... nem igazán értem, hogy lesz ebből szabályos html4.01
2) szintén a validator hibalistájából találtam ki, hogy a table->form->tr->blabla sorrend sem jó, hanem a form->table->tr->blabla az igazi, ez pl hol van leírva? mert én nem találtam erről semmi érdemlegeset...
Előre is kösz:
KorbenDallas

június 23

project manager

sasfiok · 2004. Jún. 23. (Sze), 21.10
Nem tudtok egy olyan elérhető scriptet, amivel egy csoportos project kezelést lehetne megcsinálni, a Mantishoz hasonlót. Csak annyi kéne, hogy megadok egy munkát, amelyik programozónak van a projekthez joga, az megnézi, ír hozzá egy árat, hogy mennyiért vállalja, határidőt, mennyi idő kell hozzá, én kiosztom, hogy ki csinálja, a munka értéke összegződik, és ha eléri mondjuk a 10.000 Ft-ot, akkor fizetek.

Ha valaki már látott ilyet, vagy sec-perc alatt tud ilyet írni, az szóljon, mert munka is volna, egy portál fejlesztéshez keresek hozzáértő nem kezdő php-seket, akiknek olyan módon tudnék munkát adni, hogy "megnézzük mit kell, és megmondod mennyi".

Üdv sasfiok

Munkamenet kezelés

Anonymous · 2004. Jún. 23. (Sze), 16.30
A PHPs session kezelésről tudtok valamilyen jó doksit?

PHP4 es PHP5 egyutt egy Apache alatt

Anonymous · 2004. Jún. 23. (Sze), 15.07
Sziasztok!

Szeretnem a szerveremen ugy beallitani az Apache-ot, hogy a PHP4 es a PHP5 is menjen rajta egyszerre, azaz az xyz.hu alatt PHP4, az abc.hu alatt pedig PHP5 fusson, ugy, hogy egyik se CGI verzio legyen.

Jani

jelszo megjegyzesenek letiltasa bongeszokban

Anonymous · 2004. Jún. 23. (Sze), 14.25
Sziasztok!

Tudja valaki, hogyan lehetne letilteni IE6ban es a Mozillakban, hogy ne jegyezze meg a felhasznalo nevet es jelszavat?

Jani

Fájlméret, fájltípus ellenőrzés Javascripttel

Anonymous · 2004. Jún. 23. (Sze), 09.00
Szeretném megkérdezni, hogy Javascript-tel lehet-e olyan kódot írni, hogy a fájlfeltöltés elküldése előtt ellenőrizze a fájl méretét és típusát. Egyelőre a feldolgozó php-be írtam be az ellenőrzést, de ilyenkor hiba esetén is meg kell várni, amíg feltöltődik a fájl egy ideiglenes helyre.

Másik kérdésem,hogyan lehet a fájlfeltöltés ideje alatt, mondjuk kiíratni egy alert ablakba, hogy a feltöltés folyamatban.

Köszi
Ági