ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 9, 2004 - Blog bejegyzés

Hülyét kapok, avagy megjelent a Mozilla Firefox 0.8

Bártházi András · 2004. Feb. 9. (H), 15.45
A Mozilla Firebird újabb átnevezésen esett keresztül, ezúttal Firefox az új név, egyúttal megjelent a 0.8-as verziója is. A 0.7-es verzióhoz képest újdonságot jelent a letöltés menedzser, a könyvjelzők fejlesztése, jobb támogatás a kiterjesztésekhez és több ezer apró változás. A Windows felhasználók számára egy telepítő is segíti az alkalmazás beüzemelését.

Kilencféle RSS szabvány

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 9. (H), 11.41
Sokszor foglalkoztunk az RSS előnyeivel, de kétségtelen hátrányának tudható be az a bizonytalanság, ami a verziók körül uralkodik, azaz, hogy többféle RSS verzió jelent meg, melyek nem feltétlenül kompatibilisek egymással. Mark Pilgrim néhány napja összegyűjtötte az eddig megjelent kilenc különböző RSS verziót, és ezek különbségeit. Hasznos olvasmány azoknak, akik RSS előállítására vagy feldolgozására adják a fejüket.

Hozzáférhetőségi eszköztár Internet Explorerhez

Bártházi András · 2004. Feb. 9. (H), 08.02
Amíg kénytelen a webfejlesztő Internet Explorert is használni a weblapok teszteléséhez, mivel ez a jelenleg is leginkább használt böngésző, jól jönnek a különböző kiegészítések, melyekkel könnyebbé válik a munkánk. Egy ilyen, valóban egész jól használható eszköz jelent meg a napokban, mely egy új eszköztár segítségével lehetővé teszi több hozzáférhetőséggel kapcsolatos feladat egyszerű elvégzését.