ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 12, 2004 - Blog bejegyzés

Megjelent a PHP 5 Beta 4

Anonymous · 2004. Feb. 12. (Cs), 23.48
Azt követően, hogy a várható megjelenésről tegnap már hírt adtunk, ma kiadták a PHP 5 negyedik béta verzióját, mely feltehetően az utolsó is egyben, ha komoly meglepetések nem érik a fejlesztőket. Az új bétában számos hibajavítás található, újraírták a kivételkezelést, valamint kísérleti jelleggel SOAP támogatás is került a csomagba.
 

Egy érdekes böngésző olvasási gondokkal küzdőknek

Bártházi András · 2004. Feb. 12. (Cs), 12.21
Sajnos manapság még nem gondolunk eleget arra egy weblap készítésekor, hogy nem csak teljesen egészséges emberek, hanem különböző fogyatékossággal rendelkező látogató is lesznek. Igyekszünk hírt adni oldalunkon azon technológiákról, technikákról, melyek az átlag felhasználók számára készített honlapokat elérhetővé, hozzáférhetővé teszik számukra, s úgy gondoljuk, hogy a weblapok készítésének ez kellene, hogy a jövője legyen. A minap egy érdekes böngészővel találkoztam, mely az olvasási gondokkal küzdőknek kínál megoldást.

Két szemantikus webet megalapozó ajánlás jelent meg

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 12. (Cs), 08.22
Kedden jelent meg a W3C két új ajánlása, melyek a szemantikus webet alapozzák meg a konzorciumtól megszokott jól átgondolt és stabil szabványként. A szemantikus web a W3C egyik központi munkaterülete, a tavaly hazánkban rendezett világkonferencián is jelentős szerepet kapott. A most végleges ajánlássá előlépett RDF és OWL éppen ezt a munkát koronázza meg, és véleményem szerint egyben mérföldkőnek is számít a W3C életében.

Valójában azonban nem jelentenek újdonságot a területen dolgozók számára a végleges szabványok, hiszen számos területen már most praktikus használatban vannak, mindennapjainkban már most is érezzük az RDF jótékony hatását. Azért jelent mégis sokat a stabil ajánlások megjelenése, hiszen most már érdemes befektetni a támogató szoftverek és szolgáltatások fejlesztésébe, hiszen az ajánlás már nem változékony munkaanyag.