ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 22, 2018 - Fórum téma

Dátum

GDPR vs választások

Pepita · 2018. Már. 22. (Cs), 17.33
Sziasztok,

Nem tudom, mi igaz az egészből, de most láttam egy érdekes cikket.
Nagyon nem szeretnék politizálni, kérlek Ti se tegyétek (úgy gondolom itt nincs helye), viszont nagyon érdekelne, hogy mit gondoltok erről.

Már a címben is igen óvatos a szerző ("Úgy tűnik"), de lentebb már egész bátran húzogatja az oroszlán bajszát - természetesen csak újságíró módra, gondolom jogászok is elolvasták a cikket, mielőtt publikálták...

Az ügyfélkapun hozzájárulást adunk ehhez, csak épp valami apró betűs, rejtett kiírásban, amit fel sem fogunk, és most csodálkozunk, továbbá azon gondolkodunk, vajon mire használják majd még a mailcímünket.


Ez felkeltette az érdeklődésem, de konkrétan saját adataim beállításánál / módosításánál nem láttam rá lehetőséget.
Van külön hírlevélre fel- és leiratkozás, de itt számomra egyértelmű (-nek tűnik :-D ), hogy csak a magyarorszag.hu hírleveleire iratkozom fel:
Feliratkozásával értesül, ha új információ kerül fel a portálra, vagy egy régebbi információ frissítésre kerül.


Megjegyzem, hogy elég régi regisztrációm van az Ügyfélkapun, és én semmilyen spam-et nem kaptam semelyik "felekezettől".

Mit gondoltok, esetleg van valakinek saját tapasztalata?
Nagyon érdekelne, hogy mi a valós helyzet, csak minket riogatnak hú-de-nagyon-megbüntetünk-ha-nem GDPR - al és simán lehet "hivatalosan" spammelni egyeseknek, vagy kacsa az egész, vagy egyéb?