Archívum - Ápr 19, 2017 - Fórum téma
Kép kiírás
Egy kezdő kér segítséget:Erre a Firefox azt mondja hogy hibás a kép.
Mi a hiba ?
Köszönettel
■
<?php
$img = imagecreatefromjpeg ("xxx.jpg");
header ('Content-Type: image/jpeg');
imagejpeg($img);
imagedestroy($img);
?>
Mi a hiba ?
Köszönettel
Programozó lennék, de hogyan? (FOSZK, Bsc, autodidakta)
Sziasztok!
Egy számomra nagyon fontos kérdést írok ki ide.
26 éves vagyok. Eddig dolgoztam és tanultam mindenfélét itthon és külföldön. Nem IT területen.
Úgy alakult,h az elkövetkező 5 évemet tanulásra szánhatom.
Elkezdtem hobbi szinten programozni, matekozni és megtetszett.
Beadtam a jelentkezésem foszk-s programtervező informatikus szakra. Szeptembertől elkezdem, ez már fix.
Ez egy felsőoktatási szakképzés 120 kredites, az egyetemen van a képzés, de okj papírt ad.
ilyen tárgyak vannak pl.:
Bevezetés a matematikába
Programozás alapjai
Operációs rendszerek
Adatbázisok
Számítógép-hálózatok
Modern IKT-technológiák
Objektumorientált programozás
Webes alkalmazások fejlesztése
Webprogramozás
Számítógép-architektúrák
Diszkrét matematika l
Algoritmusok adatszerkezetek l-ll
Adatbiztonság, adatvédelem
Grafikai programcsomagok
Számítógépes animáció
Vizuális programozás
Internetes tartalomkezelő rendszrek
Rendszertervezés, UML
Nem látom még ezt át, ezért is segít minden információ az orientációban, azaz, h mibe gondolkodjak, h tervezem, mit érdemes és mit nem.
Sokan mondják, írják, h a bsc nem fontos, a legtöbb helyen nem kérik. túl sok a matematika tananyag ott, ami elvonja a figyelmet és energiát arról, h valaki jó programozó legyen. stb
Azt is sokkszor hallottam, olvastam, h kell a diploma és valóban a hírdetett állások kb. 70%-nál fel van tüntetve mint követelmény. A külföldi álláshírdetéseknél pedig kb. 90%-nál is több lehet ahol a diplomát alapkövetelményként teszik fel a hírdetéseket.
Az foszk-t biztos megcsinálom. Konkrétan még nem tudom milyen programozó szeretnék lenni, mi telik tőlem, de az biztos, h nem ez a nagyon matekos, grafikai motorokon dolgozó, értitek minél inkább programozó és annyira matekos amennyire muszáj.
Utána érdemes elkezdeni a bsc-t, ha programozó szeretnék lenni? Vagy autodidakta tanulni az foszk mellett és után?
Egy számomra nagyon fontos kérdést írok ki ide.
26 éves vagyok. Eddig dolgoztam és tanultam mindenfélét itthon és külföldön. Nem IT területen.
Úgy alakult,h az elkövetkező 5 évemet tanulásra szánhatom.
Elkezdtem hobbi szinten programozni, matekozni és megtetszett.
Beadtam a jelentkezésem foszk-s programtervező informatikus szakra. Szeptembertől elkezdem, ez már fix.
Ez egy felsőoktatási szakképzés 120 kredites, az egyetemen van a képzés, de okj papírt ad.
ilyen tárgyak vannak pl.:
Bevezetés a matematikába
Programozás alapjai
Operációs rendszerek
Adatbázisok
Számítógép-hálózatok
Modern IKT-technológiák
Objektumorientált programozás
Webes alkalmazások fejlesztése
Webprogramozás
Számítógép-architektúrák
Diszkrét matematika l
Algoritmusok adatszerkezetek l-ll
Adatbiztonság, adatvédelem
Grafikai programcsomagok
Számítógépes animáció
Vizuális programozás
Internetes tartalomkezelő rendszrek
Rendszertervezés, UML
Nem látom még ezt át, ezért is segít minden információ az orientációban, azaz, h mibe gondolkodjak, h tervezem, mit érdemes és mit nem.
Sokan mondják, írják, h a bsc nem fontos, a legtöbb helyen nem kérik. túl sok a matematika tananyag ott, ami elvonja a figyelmet és energiát arról, h valaki jó programozó legyen. stb
Azt is sokkszor hallottam, olvastam, h kell a diploma és valóban a hírdetett állások kb. 70%-nál fel van tüntetve mint követelmény. A külföldi álláshírdetéseknél pedig kb. 90%-nál is több lehet ahol a diplomát alapkövetelményként teszik fel a hírdetéseket.
Az foszk-t biztos megcsinálom. Konkrétan még nem tudom milyen programozó szeretnék lenni, mi telik tőlem, de az biztos, h nem ez a nagyon matekos, grafikai motorokon dolgozó, értitek minél inkább programozó és annyira matekos amennyire muszáj.
Utána érdemes elkezdeni a bsc-t, ha programozó szeretnék lenni? Vagy autodidakta tanulni az foszk mellett és után?