ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 18, 2016 - Fórum téma

Többnyelvűség

Bear · 2016. Aug. 18. (Cs), 21.51
Sziasztok!

A régi nyelvrendszerem működött, de most már szeretnék újítani, de sajnos elakadtam. Az előzőnél az volt a probléma /vagy nem probléma/ hogy cookieban tárolta az adatokat, és $_GET-el lehetett őket módosítani. Egy dinamikus honlap, saját rendszerrel. Csak egyetlen egy index.php fájl van, az adatok mysql-ből jönnek (a beállított nyelv szerint) illetve az alap dolgok (főoldal, kapcsolat, etc.) egy másik (vagy is kettő, angol-magyarnál) fájlból jönnek. Ha nyelvet változtattál ugyanazon az oldalon maradtál, ahol voltál (ez fontos!).

Szóval, a mostani nyelvrendszerem úgy nézne ki, hogy:
A felhasználó GeoIP-vel ellenőrizve van, hogy magyar-e (eddig semmi probléma), majd átirányítva a www.domainem.com/hu-ra. Az aloldalaim keresőbarát URL-ek (lásd: www.oldalam.com/contact). Eddig nem is probléma, ha magyar át is irányítja, az lapozgatásnál úgy oldottam meg, hogy elé írtam változóval a hu/-t, ha magyar volt (elég alpári megoldás). De vannak ennél összetettebb url-jeim is, amihez nem jó dolog egyesével beszúrni a hu/-t, azt szeretném ha az ember IP címe magyar akkor a www.oldalam.com/oldal-ról egyből a www.oldalam.com/hu/oldal-ra kerüljön. Illetve a nyelvváltoztatásnál maradjon az eredeti oldalon, ez mind fordítva is. Ha nincs $_GET-ben változtatva nyelv és az illető nem is magyar akkor a www.oldalam.com/hu/oldal irányítsa át a www.oldalam.com/oldal-ra. Próbálkoztam $_SESSION-el, de nem nagyon tudtam megoldani. Várom az ötleteket.

Ha véletlen tudtok ilyen előre megírt rendszert véletlen, akkor az jól jönne. Fontos, hogy az angolnál maradjon a default www.oldalam.com és csak a magyarnál legyen www.oldalam.com/hu. Nem kész scriptet kérek, az is elég lenne ha elmagyaráznátok hogyan lenne célszerű megoldani.

Előre is köszönöm a segítséget :)