Archívum - 1970 - Fórum téma
november 2
Táblázatok egymás mellett,alatt
Üdv!
Kicsit bonyi a dolog, de nekem így a legegyszerűbb megoldani. Van egy PHP ami egymás mellé táblázatokat rak. Egy sorba hármat...ezt úgy tudtam megoldani, hogy align=left tulajdonságot adtam meg nekik, jól is néz ki stimmel a dizájnhoz minden jó, csak amikor jön a 4. táblázat, sort kellene törni. Gondoltam berakok <br><br>-t a harmadik táblázat után és akkor folytatja, de nem, a harmadik után rajzolta a 4.-et és lejjebb csúsztatta két br-rel. Hmm. Akkor azt találtam ki, a harmadik táblázat align-jába nem írok left-et, így elvileg nem rakja utána..Nem is! Viszont mivel a második táblázat függőlegesen hosszabb mint a harmadik, a harmadik alá rakta...itt egy kép, ami jobban mutatja mi történik....:

Mivel a 4. táblázat után is jönnének táblázatok, annak align tulajdonsága left kellene hogy maradjon.
Hogy lehet ezt megoldani? Nyomjam tele br-rel, hogy bal oldalra vonuljon a táblázat? Ez rossz ötlet.
Előre is köszönöm!
■ Kicsit bonyi a dolog, de nekem így a legegyszerűbb megoldani. Van egy PHP ami egymás mellé táblázatokat rak. Egy sorba hármat...ezt úgy tudtam megoldani, hogy align=left tulajdonságot adtam meg nekik, jól is néz ki stimmel a dizájnhoz minden jó, csak amikor jön a 4. táblázat, sort kellene törni. Gondoltam berakok <br><br>-t a harmadik táblázat után és akkor folytatja, de nem, a harmadik után rajzolta a 4.-et és lejjebb csúsztatta két br-rel. Hmm. Akkor azt találtam ki, a harmadik táblázat align-jába nem írok left-et, így elvileg nem rakja utána..Nem is! Viszont mivel a második táblázat függőlegesen hosszabb mint a harmadik, a harmadik alá rakta...itt egy kép, ami jobban mutatja mi történik....:

Mivel a 4. táblázat után is jönnének táblázatok, annak align tulajdonsága left kellene hogy maradjon.
Hogy lehet ezt megoldani? Nyomjam tele br-rel, hogy bal oldalra vonuljon a táblázat? Ez rossz ötlet.
Előre is köszönöm!
beszúrás oda ahol a cursor villog
Üdv.!
nemrég kezdtem el tanulni a Javascript nyelvet ezért nem nagyon tudom még, de ennek ellenére volna egy kérdésem.
van egy ilyenem:amit így hívok meg:és szeretném hogyha ez lefut akkor a cursor a két ][ között villogna, valamint ha ujabb ilyet szurok be az is a cursor helyére szúródjon be.
előre is köszönök minden hozzászólást!
■ nemrég kezdtem el tanulni a Javascript nyelvet ezért nem nagyon tudom még, de ennek ellenére volna egy kérdésem.
van egy ilyenem:
<script language="JavaScript">
function beszur(felkover) {
form_name.area_name.value = (form_name.area_name.value+felkover);
form_name.area_name.focus();
}
</script>
<a href="#" onClick="beszur('')">Félkövér</a> </p>
előre is köszönök minden hozzászólást!
Kód lefuttatása újra és újra
Sziasztok!
Hogyan lehet meghatározni, hogy egy kód bizonyos időnként lefusson
újból és újból, természetesen frissítés(F5) nélkül ?
■ Hogyan lehet meghatározni, hogy egy kód bizonyos időnként lefusson
újból és újból, természetesen frissítés(F5) nélkül ?
flash form és php mail charset hiba
Hello!
Az a gondom, hogy egy flash-es mail küldő form-ból szeretnék php-val mail-t küldeni, ami tök jól működik, csak a flash-ben kitöltött mezők (ezt már sikerült kiderítenem) UTF-8-as kódolásúak maradnak. Tehát ez lesz az eredménye:
Az üzenet feladója: ŹåÊllĹą
e-mail címe: sdfg##kukac##sdfg.hu
Telefonszáma: 3465346
Az üzenet: ŹåÊúĹpóßÜ
Több hozzászólást is végignéztem ezzel kapcsolatban, de egyik sem hozott megoldást. Plíz help!
így néz ki a php kód:
$kinek = "xy <xy##kukac##xy.hu>";
$targy = "level";
$fejlec = "From: web <xy##kukac##xy.hu>\n";
$fejlec .= "Content-type: text/plain; charset=iso-8859-2\n";
$fejlec .= "X-Sender: <xy##kukac##xy.hu>\n";
$fejlec .= "X-Mailer: PHP\n";
$fejlec .= "X-Priority: 0\n";
$fejlec .= "Return-Path: <xy##kukac##xy.hu>\n";
$tartalom ="levél érkezett az alábbi adatokkal: \n\n";
$tartalom .="Az üzenet küldoje: ".$Nev."\n";
$tartalom .="e-mail címe: ".$Email."\n";
$tartalom .="Telefonszáma: ".$Tel."\n";
$tartalom .="Az üzenet szövege: ".$Szoveg."\n";
mail($kinek, $targy, $tartalom, $fejlec);
Print "_root.mail.Visszajelzes=A level elkuldve.";
■ Az a gondom, hogy egy flash-es mail küldő form-ból szeretnék php-val mail-t küldeni, ami tök jól működik, csak a flash-ben kitöltött mezők (ezt már sikerült kiderítenem) UTF-8-as kódolásúak maradnak. Tehát ez lesz az eredménye:
Az üzenet feladója: ŹåÊllĹą
e-mail címe: sdfg##kukac##sdfg.hu
Telefonszáma: 3465346
Az üzenet: ŹåÊúĹpóßÜ
Több hozzászólást is végignéztem ezzel kapcsolatban, de egyik sem hozott megoldást. Plíz help!
így néz ki a php kód:
$kinek = "xy <xy##kukac##xy.hu>";
$targy = "level";
$fejlec = "From: web <xy##kukac##xy.hu>\n";
$fejlec .= "Content-type: text/plain; charset=iso-8859-2\n";
$fejlec .= "X-Sender: <xy##kukac##xy.hu>\n";
$fejlec .= "X-Mailer: PHP\n";
$fejlec .= "X-Priority: 0\n";
$fejlec .= "Return-Path: <xy##kukac##xy.hu>\n";
$tartalom ="levél érkezett az alábbi adatokkal: \n\n";
$tartalom .="Az üzenet küldoje: ".$Nev."\n";
$tartalom .="e-mail címe: ".$Email."\n";
$tartalom .="Telefonszáma: ".$Tel."\n";
$tartalom .="Az üzenet szövege: ".$Szoveg."\n";
mail($kinek, $targy, $tartalom, $fejlec);
Print "_root.mail.Visszajelzes=A level elkuldve.";
UTF-8 fileok, de hogyan?
Sziasztok!
Wscite editort hasznalok a kodolashoz.
Szeretnek UTF-8 kodolasu fileokat hasznalni, de a wscite belerakja a 3 karakteres UTF-8 szekvenciát a file elejére, amitol a php ertelmezo le is all. Viszont, ha kitorlom hexaeditorral ezeket a vezerloket, akkor meg a kovetkezo megnyitasnal a wscite nem utf-8 kent ertelmezi a filet.
Hogy csinaljak UTF-8 kodolasu fajlokat?
■ Wscite editort hasznalok a kodolashoz.
Szeretnek UTF-8 kodolasu fileokat hasznalni, de a wscite belerakja a 3 karakteres UTF-8 szekvenciát a file elejére, amitol a php ertelmezo le is all. Viszont, ha kitorlom hexaeditorral ezeket a vezerloket, akkor meg a kovetkezo megnyitasnal a wscite nem utf-8 kent ertelmezi a filet.
Hogy csinaljak UTF-8 kodolasu fajlokat?
$HTTP_REFERER bizonytalan az ultraweben
$HTTP_REFERER nagyon bizonytalanul működik ultraweben kb.:50%-osan
nem tudtok valami megoldást?
■ nem tudtok valami megoldást?
Fix méretű ablak nyitása parancsikonra kattintva
Szeretném elérni, hogy az asztalra kihelyezett parancsikonomra kattintva fix méretű ablakban nyíljon meg a tartalom (pl. 640*480, eszköztár, státuszsor és minden egyéb nélkül...). Van erre böngészőfüggetlen megoldás?
■ Google szerű keresés MySQL sorban
Üdv!
Hogy tudok úgy keresni egy mysql sorban mint a google (hasonlóan)?
Mit is értek ez alatt:
pl van egy sor:
rossz indulatú hatások
bneírom kersőbe:
rossz
akkor ugye ezt kiadja
de ha azt irom hogy:
hatások rossz
akkor viszont már nem
ugye ezt a a like-al lehet megvalósítani és a %jelekkel
de hogy tudnék olyan hatást elérni hogy van egy leíró tartalmam mondjuk vagy 1000 és ebben úgy keresni mint a google a weboldalak között, ilyesmi szerűen?
Előre is kösszönöm.
■ Hogy tudok úgy keresni egy mysql sorban mint a google (hasonlóan)?
Mit is értek ez alatt:
pl van egy sor:
rossz indulatú hatások
bneírom kersőbe:
rossz
akkor ugye ezt kiadja
de ha azt irom hogy:
hatások rossz
akkor viszont már nem
ugye ezt a a like-al lehet megvalósítani és a %jelekkel
de hogy tudnék olyan hatást elérni hogy van egy leíró tartalmam mondjuk vagy 1000 és ebben úgy keresni mint a google a weboldalak között, ilyesmi szerűen?
Előre is kösszönöm.
Form Select - text pozicionálás mozillában
Mozillában van lehetőség a szöveg függőleges pozicionálására <select> objektumokban? Azért lenne szükségem rá, mert a mozilla a doboz tetejéhez igazítja a szöveget és így nagyon ronda. Ha padding-top: 2px állítok be a <select>-nek, akkor pedig csúnyán letolja a legördítővezérlőt.
Az IE6-ra amúgy egyáltalán nem hat a "padding" <select> objektumok esetében. <option>-nál igen, de most sajnos nem az kell.
Thx
■ Az IE6-ra amúgy egyáltalán nem hat a "padding" <select> objektumok esetében. <option>-nál igen, de most sajnos nem az kell.
Thx
Abszolút pozicionált div floatolt div-beli szövegtől függően (nem) jelenik meg
Sziasztok!
Egy css segítségével felépített oldalt készítek, és egy elég bonyolult szerkezetű rész során a következő meglehetősen fura problémába ütköztem.
A hibás oldal
A szerkezet: ban bal oldalt egy fix szélességű oszlop. Ennek a legalsó egy sornyi része le van választva. Jobb oldalt felül és alul is egy-egy sornyi rész van leválasztva.
Firefoxban és Operában tökéletes az oldal, de IE-ben a felső és alsó egy-egy sornyi rész jobb oldalt nem mindig jelenik meg.
A bal oldali oszlop floatolva van balra, és fix szélessége van. Jobb oldalt a felső rész abszolútan van odapozicionálva (ez nem jelenik meg mindig). Az alatta lévő nagyobb rész megint csak floatolva van (csak IE-ben, ugyanis egyébként a mellette lévő floatolt div kicsit jobbra nyomta ezen div tartalmát, és egyéb megjelenítési problémák is voltak - pl. ezen belüli divek háttérszíne nem mindig jelent meg). A bal oldali alsó rész floatolva van balra, és ugyanakkor megadtam egy clear:both tulajdonságot is neki. A jobb oldali legalsó rész abszolútan van odapozicionálva a helyére.
Attól függ, hogy megjelennek-e az abszolútan pozicionált részek, hogy a szöveg meddig ér a jobb oldali fő divben. Ha például sorkizártra van állítva a szöveg igazítása, akkor soha nem jelenik meg. Ha bal oldalra van igazítva, akkor attól függően jelenik meg, hogy a szöveg meddig ér szélességben (a sorok meddig nyúlnak ki, milyen hosszúságú egy sor). Bár itt sikerült megváltoztatni az IE viselkedést egy szimpla frissítéssel is, úgy hogy a forráskód maradt ugyanaz, de a kinézet megváltozott...
Akkor teljesen jó a megjelenés, ha a szöveg nem ér ki a széléig (utolsó példa).
Bármilyen segítséget szívesen veszek, nyugodtan javasolhattok más módszert is a szerkezet megjelenítésére.
■ Egy css segítségével felépített oldalt készítek, és egy elég bonyolult szerkezetű rész során a következő meglehetősen fura problémába ütköztem.
A hibás oldal
A szerkezet: ban bal oldalt egy fix szélességű oszlop. Ennek a legalsó egy sornyi része le van választva. Jobb oldalt felül és alul is egy-egy sornyi rész van leválasztva.
Firefoxban és Operában tökéletes az oldal, de IE-ben a felső és alsó egy-egy sornyi rész jobb oldalt nem mindig jelenik meg.
A bal oldali oszlop floatolva van balra, és fix szélessége van. Jobb oldalt a felső rész abszolútan van odapozicionálva (ez nem jelenik meg mindig). Az alatta lévő nagyobb rész megint csak floatolva van (csak IE-ben, ugyanis egyébként a mellette lévő floatolt div kicsit jobbra nyomta ezen div tartalmát, és egyéb megjelenítési problémák is voltak - pl. ezen belüli divek háttérszíne nem mindig jelent meg). A bal oldali alsó rész floatolva van balra, és ugyanakkor megadtam egy clear:both tulajdonságot is neki. A jobb oldali legalsó rész abszolútan van odapozicionálva a helyére.
Attól függ, hogy megjelennek-e az abszolútan pozicionált részek, hogy a szöveg meddig ér a jobb oldali fő divben. Ha például sorkizártra van állítva a szöveg igazítása, akkor soha nem jelenik meg. Ha bal oldalra van igazítva, akkor attól függően jelenik meg, hogy a szöveg meddig ér szélességben (a sorok meddig nyúlnak ki, milyen hosszúságú egy sor). Bár itt sikerült megváltoztatni az IE viselkedést egy szimpla frissítéssel is, úgy hogy a forráskód maradt ugyanaz, de a kinézet megváltozott...
Akkor teljesen jó a megjelenés, ha a szöveg nem ér ki a széléig (utolsó példa).
Bármilyen segítséget szívesen veszek, nyugodtan javasolhattok más módszert is a szerkezet megjelenítésére.