Archívum - 1970 - Fórum téma
február 14
<title> változtatása
Üdv!
Van egy CSS menüm ami szeretném, ha az adott menüpont behívása mellett változtatná a weboldal címét.
Hogy tudom ezt szépen megoldani?
■ Van egy CSS menüm ami szeretném, ha az adott menüpont behívása mellett változtatná a weboldal címét.
Hogy tudom ezt szépen megoldani?
border-left kitólja a menüpontot
Sziasztok!
Csináltam egy CSS menüt, úgy működik, hogy ha ráálltok a menüpontokra akkor egy kicsit bejjebb dobja a fehéres részt, ám IE 6 alatt a vége ilyenkor kilóg! FF alatt jól működik!
ITT AZ OLDAL és ITT A CSS
Miért és hogy lehetne rajta segíteni? Előre is köszönöm!
■ Csináltam egy CSS menüt, úgy működik, hogy ha ráálltok a menüpontokra akkor egy kicsit bejjebb dobja a fehéres részt, ám IE 6 alatt a vége ilyenkor kilóg! FF alatt jól működik!
ITT AZ OLDAL és ITT A CSS
Miért és hogy lehetne rajta segíteni? Előre is köszönöm!
php kepszerkesztes es tomb exportalas
Udv,
kezdo vagyok a php programozasban, es mindjart raakadtam egy-ket szamomra rejtelyes problemara.
Az egyik problema a kov.:
Egy php fajlban (legyen aaa.php) kiszamitok valamilyen ertekeket, mondjuk grafikai elem pontjait (koordinatait) es ezeket at szeretnem vinni egy masik php fajlba (legyen bbb.php) ahol ezeket a pontokat kirajzolom a GD konyvtar segitsegevel. A problema az, hogy probaltam "post" metodussal atvinni a tombot a bbb.php-be, de az termeszetesen nem mukodott. Hogyan lehetne ezt a problemat megoldani? Sajnos mind a ketto php fajlban szuksegem van a tombre. A nyakatekert megoldas az, ha mindket php fajlban kiszamolom a tomb ertekeit, de biztosan van valami elegansabb megoldas is, nem?
A masik gondom a kepalkotassal kapcsolatosa a GD konyvtarban. Lehetseges, hogy a kep nagysaga valtozzon a megnyitott explorer (vagy mozilla, stb) ablak nagysaggatol fuggoen? Szoval ha maximalizalom vagy ha kissebitem az ablakot, akkor automatikusan leolvassa az ablak meretet es atmeretezze a kepet?
Elore is koszi a segitseg
■ kezdo vagyok a php programozasban, es mindjart raakadtam egy-ket szamomra rejtelyes problemara.
Az egyik problema a kov.:
Egy php fajlban (legyen aaa.php) kiszamitok valamilyen ertekeket, mondjuk grafikai elem pontjait (koordinatait) es ezeket at szeretnem vinni egy masik php fajlba (legyen bbb.php) ahol ezeket a pontokat kirajzolom a GD konyvtar segitsegevel. A problema az, hogy probaltam "post" metodussal atvinni a tombot a bbb.php-be, de az termeszetesen nem mukodott. Hogyan lehetne ezt a problemat megoldani? Sajnos mind a ketto php fajlban szuksegem van a tombre. A nyakatekert megoldas az, ha mindket php fajlban kiszamolom a tomb ertekeit, de biztosan van valami elegansabb megoldas is, nem?
A masik gondom a kepalkotassal kapcsolatosa a GD konyvtarban. Lehetseges, hogy a kep nagysaga valtozzon a megnyitott explorer (vagy mozilla, stb) ablak nagysaggatol fuggoen? Szoval ha maximalizalom vagy ha kissebitem az ablakot, akkor automatikusan leolvassa az ablak meretet es atmeretezze a kepet?
Elore is koszi a segitseg
FCK editor value visszaírás
Sziasztok!
FCK editorral szerkesztett szöveget mentek el adatbázisba és azt tapasztalom h ha <br /> vagy <p> van benne akkor a visszaírásnál nem jelenik meg semmi, még a zserkesztőablak se.
kiiratás:
oFCKeditor.Value='<?= $rs['eiras'];?>';
Forrást nézve az derült ki számomra h html-ként bánik ekkor a szöveggel, ez zavar be.
Van vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? mi lehet a megoldás?
köszi!
üdv:
rrroka
■ FCK editorral szerkesztett szöveget mentek el adatbázisba és azt tapasztalom h ha <br /> vagy <p> van benne akkor a visszaírásnál nem jelenik meg semmi, még a zserkesztőablak se.
kiiratás:
oFCKeditor.Value='<?= $rs['eiras'];?>';
Forrást nézve az derült ki számomra h html-ként bánik ekkor a szöveggel, ez zavar be.
Van vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? mi lehet a megoldás?
köszi!
üdv:
rrroka
PHP fájl darabolás
Sziasztok!
Van egy PHP class-om, ami idővel szép nagy méretű lett, olyannyira, hogy már elég nehézkes a kezelése, kissé lelassult a szintaxis-kiemelés (Dreamweaver), az ftp feltöltésekről nem is beszélve (több mint 0.5 MB).
Szét lehet ezt darabolni úgy, hogy bizonyos tagfüggvényeket átpakolok (több) másik fájlba és include-szerűen hivatkozok rájuk? A szokásos include/require kombináció nem jött be, ezekkel legfeljebb az tudnám elérni, hogy 1-1 függvény leírását teszem külön fájlba, de ennyire nem akarom szétszedni.
Tehát a logikailag összetartozó függvény-csoportokat szeretném külön fájlban tartani úgy, hogy ezek a class részei (tagfüggvényei) maradjanak. Lehet ilyent?
N0r3i
■ Van egy PHP class-om, ami idővel szép nagy méretű lett, olyannyira, hogy már elég nehézkes a kezelése, kissé lelassult a szintaxis-kiemelés (Dreamweaver), az ftp feltöltésekről nem is beszélve (több mint 0.5 MB).
Szét lehet ezt darabolni úgy, hogy bizonyos tagfüggvényeket átpakolok (több) másik fájlba és include-szerűen hivatkozok rájuk? A szokásos include/require kombináció nem jött be, ezekkel legfeljebb az tudnám elérni, hogy 1-1 függvény leírását teszem külön fájlba, de ennyire nem akarom szétszedni.
Tehát a logikailag összetartozó függvény-csoportokat szeretném külön fájlban tartani úgy, hogy ezek a class részei (tagfüggvényei) maradjanak. Lehet ilyent?
N0r3i
Kinek mi a véleménye ezekről a könyvekről
Szóval a következő könyveket szándékozom megvenni, kinek mi a véleménye, érdemes-e megvenni őket (Alexandra online - mindegyikre 25% kedvezmény van)?
- JavaScript Zsebkönyv
- Webalkalmazások fejlesztése AJAX segítségével
- UML földi halandóknak
- Hogyan törjünk fel webhelyeket
■ - JavaScript Zsebkönyv
- Webalkalmazások fejlesztése AJAX segítségével
- UML földi halandóknak
- Hogyan törjünk fel webhelyeket
PHP fájlból egy másik php fájl xml kimenetének olvasása
Üdv!
Van egy php fájl, ami paraméterekkel ellátva meghív egy másik php fájlt:
xmlgenerator.php?para1=valami¶2=akarmi
Ez az xmlgenerator a paraméterek határása egy szabványos xml-t ad vissza.
Kérdés: hogyan lehet ezt a php fájl olvasni? Itt a nehézséget a paraméterek okozzák. JS-ből könnyű lenne(http request), de ebben az esetben ez nem elérhető.
Köszönöm a segítséget!
■ Van egy php fájl, ami paraméterekkel ellátva meghív egy másik php fájlt:
xmlgenerator.php?para1=valami¶2=akarmi
Ez az xmlgenerator a paraméterek határása egy szabványos xml-t ad vissza.
Kérdés: hogyan lehet ezt a php fájl olvasni? Itt a nehézséget a paraméterek okozzák. JS-ből könnyű lenne(http request), de ebben az esetben ez nem elérhető.
Köszönöm a segítséget!
február 14
FF-ben nem látszik a háttér(css)
Hali!
Valamiért Firefoxban a tartalom rész nem tolja le a hátteret.Úgy kéne kinéznie mint IE-ben.Mi lehet a gond?
www.ingyen.org/ujfree
■ Valamiért Firefoxban a tartalom rész nem tolja le a hátteret.Úgy kéne kinéznie mint IE-ben.Mi lehet a gond?
www.ingyen.org/ujfree
Apache mod_rewrite regexp
Sziasztok!
Tök béna vagyok... már egy ideje szenvedek egy olyan mod_rewrite rule-on, hogy kiszűrjem az összes olyan kérést a szerver felé ami tartalmaz pontot...
a rewrite részt így kezdeném:
RewriteRule ^/([\.]+)$ / [R]
De ez nem működik... az apache mintha kihagyná...
Biztos valami egyszerűt rontok el... Tudna valaki segíteni?
Köszi,
Andris
■ Tök béna vagyok... már egy ideje szenvedek egy olyan mod_rewrite rule-on, hogy kiszűrjem az összes olyan kérést a szerver felé ami tartalmaz pontot...
a rewrite részt így kezdeném:
RewriteRule ^/([\.]+)$ / [R]
De ez nem működik... az apache mintha kihagyná...
Biztos valami egyszerűt rontok el... Tudna valaki segíteni?
Köszi,
Andris
Egy konyvtar adatbazisa.
Sziasztok!
Azt a feladatott kaptam a suliban, hogy keszitsek egy adatbazist, pontosan egy konyvtaret.
Gondolokodtam az adatbazis megtervezesen (milyen tablak szuksegesek es milyen adatokat kell betaplalni) de bevalom nem tudom egy konyvtar milyen adatokat kell tartalmazon.
Ha egy tablaban vannak a konyvek es egy masik tablaban azok neve akik kiszedtek a konyveket nem igaszan eleg, mert tul egyszeru es nem fogjak jol ertekelni a projektet.
Szeretnek segitseget kerni azoktol akik csinaltak mar adatbazist konyvtarnak, es tudnanak segiteni par tabla strukturaval. A kapcsolatok a tablak kozt, stb... nem szukseges, kidolgozom egyedul.
Koszonom!
■ Azt a feladatott kaptam a suliban, hogy keszitsek egy adatbazist, pontosan egy konyvtaret.
Gondolokodtam az adatbazis megtervezesen (milyen tablak szuksegesek es milyen adatokat kell betaplalni) de bevalom nem tudom egy konyvtar milyen adatokat kell tartalmazon.
Ha egy tablaban vannak a konyvek es egy masik tablaban azok neve akik kiszedtek a konyveket nem igaszan eleg, mert tul egyszeru es nem fogjak jol ertekelni a projektet.
Szeretnek segitseget kerni azoktol akik csinaltak mar adatbazist konyvtarnak, es tudnanak segiteni par tabla strukturaval. A kapcsolatok a tablak kozt, stb... nem szukseges, kidolgozom egyedul.
Koszonom!