ugrás a tartalomhoz

php kepszerkesztes es tomb exportalas

gaboss · 2007. Feb. 14. (Sze), 17.34
Udv,

kezdo vagyok a php programozasban, es mindjart raakadtam egy-ket szamomra rejtelyes problemara.

Az egyik problema a kov.:
Egy php fajlban (legyen aaa.php) kiszamitok valamilyen ertekeket, mondjuk grafikai elem pontjait (koordinatait) es ezeket at szeretnem vinni egy masik php fajlba (legyen bbb.php) ahol ezeket a pontokat kirajzolom a GD konyvtar segitsegevel. A problema az, hogy probaltam "post" metodussal atvinni a tombot a bbb.php-be, de az termeszetesen nem mukodott. Hogyan lehetne ezt a problemat megoldani? Sajnos mind a ketto php fajlban szuksegem van a tombre. A nyakatekert megoldas az, ha mindket php fajlban kiszamolom a tomb ertekeit, de biztosan van valami elegansabb megoldas is, nem?

A masik gondom a kepalkotassal kapcsolatosa a GD konyvtarban. Lehetseges, hogy a kep nagysaga valtozzon a megnyitott explorer (vagy mozilla, stb) ablak nagysaggatol fuggoen? Szoval ha maximalizalom vagy ha kissebitem az ablakot, akkor automatikusan leolvassa az ablak meretet es atmeretezze a kepet?

Elore is koszi a segitseg
 
1

Session

janoszen · 2007. Feb. 14. (Sze), 18.32
Próbáld meg munkamenettel. Itt is volt cikk róla.

A képméretezés a böngészőkben automatikus, szerver oldalon nem tudod detektálni és arra alakítani. Szóval ez felejtős.
2

100%

vbence · 2007. Feb. 14. (Sze), 18.59
Ha width: 100% -ot adsz meg neki, akkor követni fogja az ablak méretét. A mostani böngészők már szépen méretezik a képeket, persze itt a konkrét felhasználás a kérdés, hogy mit is szeretnél elérni.