Archívum - 140703 - Fórum téma
március 29
JQuery Accordion 2x beagyazva nem megy
Hi,
Menut epitek es a kovetkezo problemaba szaladtam:
A kovetkezo JS-eket hasznalnam a menuhoz:
<script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/jquery.dimensions.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/accordion.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/prototype.lite.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/moo.fx.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/moo.fx.pack.js"></script>
http://www.elba00.ultraweb.hu alatt.
Ha megnezitek a 2 tab alatt a harmonika mukodik rendesen, azonba a 3. mar alatt nem.
A HTMLem a kovetkezo JSt tartalmazza:A HTML pedig igy szol a 2. es 3. tab alatt:
[colorer=html]<div class="box">
<div class="basic" style="float:left;" id="list1a">
<a>There is one obvious advantage:</a>
<div>
<p>
You've seen it coming!<br/>
Buy now and get nothing for free!<br/>
Well, at least no free beer. Perhaps a bear,<br/>
if you can afford it.
</p>
Menut epitek es a kovetkezo problemaba szaladtam:
A kovetkezo JS-eket hasznalnam a menuhoz:
<script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/jquery.dimensions.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/accordion.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/prototype.lite.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/moo.fx.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/moo.fx.pack.js"></script>
http://www.elba00.ultraweb.hu alatt.
Ha megnezitek a 2 tab alatt a harmonika mukodik rendesen, azonba a 3. mar alatt nem.
A HTMLem a kovetkezo JSt tartalmazza:
<script type="text/javascript">
function init(){
var stretchers = document.getElementsByClassName('box');
var toggles = document.getElementsByClassName('tab');
var myAccordion = new fx.Accordion(
toggles, stretchers, {opacity: false, height: true, duration: 600}
);
//hash functions
var found = false;
toggles.each(function(h3, i){
var div = Element.find(h3, 'nextSibling');
if (window.location.href.indexOf(h3.title) > 0) {
myAccordion.showThisHideOpen(div);
found = true;
}
});
if (!found) myAccordion.showThisHideOpen(stretchers[0]);
}
jQuery().ready(function(){
// simple accordion
jQuery('#list1a').accordion();
jQuery('#list1b').accordion({
autoheight: false
});
// bind to change event of select to control first and seconds accordion
// similar to tab's plugin triggerTab(), without an extra method
var accordions = jQuery('#list1a, #list1b, #list2, #list3, #navigation, #wizard');
jQuery('#switch select').change(function() {
accordions.accordion("activate", this.selectedIndex-1 );
});
jQuery('#close').click(function() {
accordions.accordion("activate", -1);
});
jQuery('#switch2').change(function() {
accordions.accordion("activate", this.value);
});
jQuery('#enable').click(function() {
accordions.accordion("enable");
});
jQuery('#disable').click(function() {
accordions.accordion("disable");
});
jQuery('#remove').click(function() {
accordions.accordion("destroy");
wizardButtons.unbind("click");
});
});
</script>
[colorer=html]<div class="box">
<div class="basic" style="float:left;" id="list1a">
<a>There is one obvious advantage:</a>
<div>
<p>
You've seen it coming!<br/>
Buy now and get nothing for free!<br/>
Well, at least no free beer. Perhaps a bear,<br/>
if you can afford it.
</p>
március 28
Lábléc pozicionálása
Sziasztok!
Egy olyan lapot szeretnék, hogy tartalomtól függetlenül, mindig kitolja 100% az egész oldalt függőlegesen.
De ha a height=100%-ra rakom és alá rakom a láblécet akkor látszólag ok a dolog, de ha már a tartalom vertikálisan túlnyúlik a képernyőn, és amikor görgetnék a akkor a lap legördül de a lábléc marad a helyén, szóval a tartalom már nem tolja lejjebb. Erre milyen trükk van?
Előre is köszi.
■ Egy olyan lapot szeretnék, hogy tartalomtól függetlenül, mindig kitolja 100% az egész oldalt függőlegesen.
De ha a height=100%-ra rakom és alá rakom a láblécet akkor látszólag ok a dolog, de ha már a tartalom vertikálisan túlnyúlik a képernyőn, és amikor görgetnék a akkor a lap legördül de a lábléc marad a helyén, szóval a tartalom már nem tolja lejjebb. Erre milyen trükk van?
Előre is köszi.
Létező sessionok kiíratása
Üdv!
Hogyan lehetne azt kiíratni, hogy az oldalamon melyik session fut, és hogy mi az értéke?
■ Hogyan lehetne azt kiíratni, hogy az oldalamon melyik session fut, és hogy mi az értéke?
sendmail() - tárgy mezőben rosszul jelenik meg a spanyol fordított !-jel - valami 5let?
Aggyisten!
Hírlevelet küldök/küldenék, de a tárgymezőben lévő spanyol spéci karaktert nem küldi ki rendesen:
¡Budapest....! helyette ez megy ki: ¡Budapest...
'Content-type: text/html; charset="utf-8"' / iso-8859-1 / iso-8859-2-vel is próbáltam már.
Van valakinek valami ötlete?
Eseteleg a küldő szerver "közbeszólhat" a maga beállításaival..?
Mitra
■ Hírlevelet küldök/küldenék, de a tárgymezőben lévő spanyol spéci karaktert nem küldi ki rendesen:
¡Budapest....! helyette ez megy ki: ¡Budapest...
'Content-type: text/html; charset="utf-8"' / iso-8859-1 / iso-8859-2-vel is próbáltam már.
Van valakinek valami ötlete?
Eseteleg a küldő szerver "közbeszólhat" a maga beállításaival..?
Mitra
Redesign hatása a pagerank-re
Sziasztok!
Van egy évek óta működő oldalunk, amelyet egy számunkra fontos kulcsszóra első helyen dob ki a Google. Na most ennek az oldalnak most készítem az új verzióját. Teljesen új design, új struktúra, új szolgáltatások (de maradnak a régiek is), gyakorlatilag nulláról újjáépítem az egészet. Felmerült kérdésként, hogy élesítés után lesz -e ennek negatív hatása a helyezésünkre? Nekem az első reakcióm az volt, hogy miért lenne, hisz a domain név marad, a title marad, a kulcsszavak a honlapon maradnak... De azért el lett ültetve a bogár a fülembe.
Van erről valakinek tapasztalata? Vagy esetleg félig meddig hivatalos infója?
■ Van egy évek óta működő oldalunk, amelyet egy számunkra fontos kulcsszóra első helyen dob ki a Google. Na most ennek az oldalnak most készítem az új verzióját. Teljesen új design, új struktúra, új szolgáltatások (de maradnak a régiek is), gyakorlatilag nulláról újjáépítem az egészet. Felmerült kérdésként, hogy élesítés után lesz -e ennek negatív hatása a helyezésünkre? Nekem az első reakcióm az volt, hogy miért lenne, hisz a domain név marad, a title marad, a kulcsszavak a honlapon maradnak... De azért el lett ültetve a bogár a fülembe.
Van erről valakinek tapasztalata? Vagy esetleg félig meddig hivatalos infója?
s5 bemutatóba flash videót hogyan?
Egy S5 prezentációt készítek, amiben pár videót is szeretnék elhelyezni. Beillesztem a videót lejátszó flash-t, ami szépen meg is jelenik, és le is játsza a videót, ha letíltom a css-t. Azonban, ha engedélyezve van a css, tehát lejátszom a prezentációt, akkor ott van ugyan a flash(az inspektor szerint), a mérete is megfelelő, de nem jelenik meg. Linux, firefox.
Valaki találkozott már a problémával, vagy sikerült flv-t beletennie s5 prezibe?
pp
■ Valaki találkozott már a problémával, vagy sikerült flv-t beletennie s5 prezibe?
pp
március 28
ActiveX engedélyezés
Hi,
Egyszerű kérdésem lenne.
Probálok összerakni egy webolalt (elöszőr), egyelőre csak próbálkozom, és az explorer addig össze-vissza jeleníti meg, amíg nem engedélyezem az active-x vezérlést..na most,
http://www.stickmanlabs.com/accordion/
ezt akarom használni....az oldalra kattitnva NEM figyelmeztett az IE, ha viszont semmi mast csak magat ezt oldalt lementve a js-ekkel egyetemben megnyitom a gepemrol IE-ben egybol figyelmeztet...??
Ez azert van mert a gepemrol tesztelgetem, es nem egy letezo URL-rol? vagy mert Dreamweavert használok? Vagy??
Elvileg minden js kulso fajlban van, akkor miert? Hogyan lehet kikuszobolbi ezt?
Koszi!
■ Egyszerű kérdésem lenne.
Probálok összerakni egy webolalt (elöszőr), egyelőre csak próbálkozom, és az explorer addig össze-vissza jeleníti meg, amíg nem engedélyezem az active-x vezérlést..na most,
http://www.stickmanlabs.com/accordion/
ezt akarom használni....az oldalra kattitnva NEM figyelmeztett az IE, ha viszont semmi mast csak magat ezt oldalt lementve a js-ekkel egyetemben megnyitom a gepemrol IE-ben egybol figyelmeztet...??
Ez azert van mert a gepemrol tesztelgetem, es nem egy letezo URL-rol? vagy mert Dreamweavert használok? Vagy??
Elvileg minden js kulso fajlban van, akkor miert? Hogyan lehet kikuszobolbi ezt?
Koszi!
httprequest akkor is ha van form action attribútum
Sziasztok!
Tökéletesen megy a httprequest egészen addig amíg nem adom meg a <form action=""> </form> HTML tag-eket.
Mert akkor gondolom bekavar hogy átirányitódik az oldal. pedig onsubmitra raktam a függvény meghívást és ha hiba jön vissza a responsetext-tel akkor false értékkel kéne visszatérni, ergo nem kéne "submitolódnia" a formnak.
köszi a válaszokat előre!
■ Tökéletesen megy a httprequest egészen addig amíg nem adom meg a <form action=""> </form> HTML tag-eket.
Mert akkor gondolom bekavar hogy átirányitódik az oldal. pedig onsubmitra raktam a függvény meghívást és ha hiba jön vissza a responsetext-tel akkor false értékkel kéne visszatérni, ergo nem kéne "submitolódnia" a formnak.
köszi a válaszokat előre!
Create tablenél a tábla név változóba rakva
Üdv!
Az alábbi kóddal próbáltam létrehozni egy táblát:de az adatbázisomba a tábla neve így jelenik meg: page_$nev , nem pedig így: page_login
pedig az utóbbi lenne a jó..
hogy lehetne ezt megoldani? gondolom az sql parancsommal van a hiba, hogy a ` `közé nem lehet változót rakni, de biztos van rá valami megoldás :(
előre is köszönöm a segítséget!
Dani
■ Az alábbi kóddal próbáltam létrehozni egy táblát:
$nev=$_POST[nev]; //például: login
$sql = 'CREATE TABLE `ujlap`.`page_$nev` (`id` INT(11) NOT NULL, `cim` VARCHAR(100) NOT NULL, `szoveg` LONGTEXT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_hungarian_ci NOT NULL, `datum` VARCHAR(100) NOT NULL, `mindenki` VARCHAR(5) NOT NULL, `senki` VARCHAR(5) NOT NULL, `admin` VARCHAR(5) NOT NULL, `user` VARCHAR(5) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`)) ENGINE = MyISAM';
mysql_query($sql);
pedig az utóbbi lenne a jó..
hogy lehetne ezt megoldani? gondolom az sql parancsommal van a hiba, hogy a ` `közé nem lehet változót rakni, de biztos van rá valami megoldás :(
előre is köszönöm a segítséget!
Dani
php-imap szövegkódolás
No ujra itt vagyok már el is akadtam úgyhogy igénybe venném újfent segítségeteket.
A problémám azzal van hogy amikor az imap-szerverről lekérem a levélfejléceket akkor a subject mezőnél és a body mezőnél is a kódlap adatai valamint a mezőben lévő értéket mime kódolásban jönnek le.Ezt kéne valahogy ékezethelyesen olvashatóvá tennem.
Tehát valami ilyen kimenetet kapok:
A dátumot már sikerült kibogoznom de ott nem kellett átalakítani.
Próbálkoztam már az
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
KahoR
■ A problémám azzal van hogy amikor az imap-szerverről lekérem a levélfejléceket akkor a subject mezőnél és a body mezőnél is a kódlap adatai valamint a mezőben lévő értéket mime kódolásban jönnek le.Ezt kéne valahogy ékezethelyesen olvashatóvá tennem.
Tehát valami ilyen kimenetet kapok:
olvasott: 0
feladó: kahor##kukac##c2.hu
tárgy: =?iso-8859-2?Q?els=F5_lev=E9l?=
dátum: 2008 Mar 26 22:44
feladó: kahor##kukac##c2.hu
tárgy: =?iso-8859-2?Q?els=F5_lev=E9l?=
dátum: 2008 Mar 26 22:44
A dátumot már sikerült kibogoznom de ott nem kellett átalakítani.
Próbálkoztam már az
imap_mime_header_decode
és az imap_utf8
függvényekkel de még nem igazán sikerült érthetővé tennem a dolgot.Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
KahoR