Archívum - 140703 - Fórum téma
szeptember 7
Hova illesszem a css menü kódomat a html-be?
ul#menu{
margin:0;
padding:0;
list-style-type:none;
width:auto;
position:relative;
display:block;
height:40px;
text-transform:uppercase;
font-size:13px;
background:transparent url("images/black.jpg") repeat-x top left;
font-family:Helvetica,Arial,Verdana,sans-serif;
}
ul#menu li{
float:left;
pading:0;
border-right:1px solid #ffffff;
}
ul#menu li a{
color:#ffffff;
text-decoration:none;
padding:12px 20px 0 20px;
height:24px;
}
ul#menu li a:hover{
background:transparent url("images/blue.jpg") repeat-x top left;
}
■ margin:0;
padding:0;
list-style-type:none;
width:auto;
position:relative;
text-transform:uppercase;
font-size:13px;
background:transparent url("images/black.jpg") repeat-x top left;
font-family:Helvetica,Arial,Verdana,sans-serif;
}
ul#menu li{
pading:0;
border-right:1px solid #ffffff;
}
ul#menu li a{
color:#ffffff;
text-decoration:none;
padding:12px 20px 0 20px;
height:24px;
}
ul#menu li a:hover{
background:transparent url("images/blue.jpg") repeat-x top left;
}
Debian VPS + Nginx + PHP-FPM: hibaüzenet nélkül leáll a futás
Van egy művelet, amiben egy feltöltött excel táblát kell feldolgozni. A saját gépemen, Apache-csal gond nélkül lefut, amióta pedig kikapcsoltam a php.ini-ben az output_buffering-et - http://weblabor.hu/forumok/temak/105632#comment-69444 -, szépen és folyamatosan tájékoztat arról is, hogy a feldolgozás éppen hol tart. Ismétlem: a saját gépemen.
A szerveren viszont nem akar lefutni a dolog. Egyrészt egyáltalán nem hajlandó folyamatosan írogatni, hogy mi van, vhol bizony bufferol. Tölt-tölt, majd megjelenik a 125. sorig, hogy OK, tölt tovább, majd a töltés abbamarad. Az nginx logban csak ennyi van:A php-fpm logjában pedig:Egyszerűen azt se tudom, hova nyúljak ...
A szerveren viszont nem akar lefutni a dolog. Egyrészt egyáltalán nem hajlandó folyamatosan írogatni, hogy mi van, vhol bizony bufferol. Tölt-tölt, majd megjelenik a 125. sorig, hogy OK, tölt tovább, majd a töltés abbamarad. Az nginx logban csak ennyi van:
2010/09/07 14:04:07 [error] 7959#0: *3 readv() failed (104: Connection reset by peer) while reading upstream, client: 123.123.123.123, server: vmi.hu, request: "GET /backend_dev.php/products/importLoad/i
d/1 HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://127.0.0.1:9000", host: "vmi.hu", referrer: "http://vmi.hu/..."Sep 07 14:03:11.169651 [WARNING] fpm_children_bury(), line 215: child 32207 (pool default) exited on signal 15 SIGTERM after 1405.441110 seconds from start
Sep 07 14:03:11.169682 [WARNING] fpm_children_bury(), line 215: child 5701 (pool default) exited on signal 15 SIGTERM after 1152.482899 seconds from start
Sep 07 14:03:11.169708 [WARNING] fpm_children_bury(), line 215: child 11267 (pool default) exited on signal 15 SIGTERM after 831.433262 seconds from start
Sep 07 14:03:11.169734 [WARNING] fpm_children_bury(), line 215: child 20263 (pool default) exited on signal 15 SIGTERM after 679.433691 seconds from start
Sep 07 14:03:11.169760 [WARNING] fpm_children_bury(), line 215: child 9759 (pool default) exited on signal 15 SIGTERM after 373.431525 seconds from start
Apache receptek
Eladó a címben szereplő könyv. Új, csak belelapoztam.
Ár a bolti ár fele, azaz 2.490 Ft + pk.
Megvettem, korábban, mint biztos lett volna, hogy erre lesz szükségem. Időm sajnos nincsen elolvasni, ajánlót írni, így álljon itt a Kiskapu-n is megtalálható ismertető.
Rövid ismertető
Az Apache webkiszolgáló telepítéséről és beállításáról leírások sokasága szól, de honnan kaphatunk segítséget az olyan mindennapos feladatok elvégzéséhez, mint a szokványos modulok hozzáadása vagy a tevékenységnaplózás finomhangolása? Az Apache receptek több mint 200 friss megoldást kínál azokra a problémákra, amelyekkel szinte biztosan találkozunk, ha az Apache 2.0-s vagy 2.2-es változatát használjuk.
Az Apache csomag bővítmények tucatjait tartalmazza, de ha még többre van szükségünk, valószínűleg létezik valami, aki kielégíti az igényeinket – már ha megtaláljuk a Usenet-hírcsoportokban, az Apache-ról szóló levelezőlistákon vagy az IRC-csevegőcsatornákon feltett kérdések között. Ebben a receptkönyvben egyetlen helyen, kényelmesen férhetünk hozzá a megoldásokhoz, amivel időt takaríthatunk meg.
Ár a bolti ár fele, azaz 2.490 Ft + pk.
Megvettem, korábban, mint biztos lett volna, hogy erre lesz szükségem. Időm sajnos nincsen elolvasni, ajánlót írni, így álljon itt a Kiskapu-n is megtalálható ismertető.
Rövid ismertető
Az Apache webkiszolgáló telepítéséről és beállításáról leírások sokasága szól, de honnan kaphatunk segítséget az olyan mindennapos feladatok elvégzéséhez, mint a szokványos modulok hozzáadása vagy a tevékenységnaplózás finomhangolása? Az Apache receptek több mint 200 friss megoldást kínál azokra a problémákra, amelyekkel szinte biztosan találkozunk, ha az Apache 2.0-s vagy 2.2-es változatát használjuk.
Az Apache csomag bővítmények tucatjait tartalmazza, de ha még többre van szükségünk, valószínűleg létezik valami, aki kielégíti az igényeinket – már ha megtaláljuk a Usenet-hírcsoportokban, az Apache-ról szóló levelezőlistákon vagy az IRC-csevegőcsatornákon feltett kérdések között. Ebben a receptkönyvben egyetlen helyen, kényelmesen férhetünk hozzá a megoldásokhoz, amivel időt takaríthatunk meg.
Facebook album callback probléma
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni: Facebook alkalmazást fejlesztek és szeretném lapozhatóvá tenni az albumokat, amik több, mint 25 képet tartalmaznak (ez a default). A JavaScript SDK-t használom és itt jönnek a gondok :)
A válasz JSON, amit a Graph API ad a geléria lekérdezésére teljesen jó, tartalmaz is egy "paging" tulajdonságot, valamint két további linket, az előző és a következő oldal képeinek adataival. Ezek a linkek egy olyan JSONP választ adnak, amivel sajnos nem tudok mit kezdeni:az f24adb366() nincs definiálva és nem tudom hol kéne ezt megtenni, vagy honnan tudjam előre, hogy mi lesz a definálandó függvény (bár ez utóbbi elég ocsmány megoldás lenne)
■ Egy kis segítséget szeretnék kérni: Facebook alkalmazást fejlesztek és szeretném lapozhatóvá tenni az albumokat, amik több, mint 25 képet tartalmaznak (ez a default). A JavaScript SDK-t használom és itt jönnek a gondok :)
A válasz JSON, amit a Graph API ad a geléria lekérdezésére teljesen jó, tartalmaz is egy "paging" tulajdonságot, valamint két további linket, az előző és a következő oldal képeinek adataival. Ezek a linkek egy olyan JSONP választ adnak, amivel sajnos nem tudok mit kezdeni:
FB.ApiServer._callbacks.f24adb366({...Tartalom védelme
Sziasztok! Érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai/megoldásai vannak webes tartalom illetéktelen felhasználással szembeni védelemmel.
jQuery plugin | nézhető / szerkeszthető form
Sziasztok!
Olyan jQuery plugint keresek amivel kivitelezhető az, hogy egy adott form-ot átkonvertál úgy, hogy a benne lévő elemek nem szerkeszthetővé válnak. Tehát például egy textbox-ból label-t készít és hasonlóan működik select... esetén is.
■ Olyan jQuery plugint keresek amivel kivitelezhető az, hogy egy adott form-ot átkonvertál úgy, hogy a benne lévő elemek nem szerkeszthetővé válnak. Tehát például egy textbox-ból label-t készít és hasonlóan működik select... esetén is.
Propel ORM kérdés
Most kezdtem el tanulni a Propel ORM-et ,de a dokumentációban sehol se találom hogyan lehetne megszámolni a sql találatokat .
■ szeptember 6
Változó css képkeret
Hobbiszinten több statikus html oldal után belekóstoltam a css részlegbe, és kb 2 nap után elakadtam.
Van egy thumbokat tartalmazó táblázat, meg a táblázat alján számok, amik a következő ugyanilyen oldalakra irányítanak, a többi thumbhoz.
Először találtam egy ilyet, és ez explorert leszámítva működik is:
<STYLE type="text/css">
img {border-color:" #666666 ";}
a:link { color: #666666 }
a:visited { color: #666666 }
a:active { color: #AAAAAA }
</STYLE>
Viszont itt még a thumbok többi keretinformációját egyesével tároltam a kis képeknél, amit aztán megpróbáltam a head részbe zsúfolni, de úgy már nem működik. Jelenleg az egész style rész így néz ki:
<STYLE type="text/css">
body,html{background-color:transparent;}
.thumb { border:3px; border-color: #666666 ; border-style: solid; }
p { font-size: 18px; color: #000000; }
a:link { font-size: 16px; text-decoration: none; color: #000000; }
a:visited { font-size: 16px; text-decoration: none; font-style: italic; color: #000000; }
</STYLE>
A thumbok kaptak minden más helyett egy class="thumb" feliratot, a bekezdés formázása pedig a számokat szabályozza egyedül a táblázat alján.
Ezt a részt kellene érvényre juttatni: a:active { color: #AAAAAA }
Nem is annyira az zavar, hogy nem tudom nélkülözni, csak szeretném érteni, hogy hogy működne (meg azért jó is volna, ha tenné).
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
■ Van egy thumbokat tartalmazó táblázat, meg a táblázat alján számok, amik a következő ugyanilyen oldalakra irányítanak, a többi thumbhoz.
Először találtam egy ilyet, és ez explorert leszámítva működik is:
<STYLE type="text/css">
img {border-color:" #666666 ";}
</STYLE>
Viszont itt még a thumbok többi keretinformációját egyesével tároltam a kis képeknél, amit aztán megpróbáltam a head részbe zsúfolni, de úgy már nem működik. Jelenleg az egész style rész így néz ki:
<STYLE type="text/css">
body,html{background-color:transparent;}
.thumb { border:3px; border-color: #666666 ; border-style: solid; }
p { font-size: 18px; color: #000000; }
a:link { font-size: 16px; text-decoration: none; color: #000000; }
a:visited { font-size: 16px; text-decoration: none; font-style: italic; color: #000000; }
</STYLE>
A thumbok kaptak minden más helyett egy class="thumb" feliratot, a bekezdés formázása pedig a számokat szabályozza egyedül a táblázat alján.
Ezt a részt kellene érvényre juttatni: a:active { color: #AAAAAA }
Nem is annyira az zavar, hogy nem tudom nélkülözni, csak szeretném érteni, hogy hogy működne (meg azért jó is volna, ha tenné).
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
szeptember 5
Vízszintes középre igazítás Explorerben
Hello mindenki,
Készítettem egy weboldalt aminek a középre igazítását úgy oldottam meg hogy relatív pozicionáltam és a jobb és a bal margó is "auto"-ra állítottam. Ez az összes létező böngészőnél müködik kivéve explorerben(6,7,8 egyaránt).Gondolkoztam rajta hogy csinálnom kéne egy egy cellás táblázatot és azt igazítani középre majd beleírni az oldalt, de nincs ennél valami kevésbé "parasztos" megoldás rá?
Választ előre is köszi.
■ Készítettem egy weboldalt aminek a középre igazítását úgy oldottam meg hogy relatív pozicionáltam és a jobb és a bal margó is "auto"-ra állítottam. Ez az összes létező böngészőnél müködik kivéve explorerben(6,7,8 egyaránt).Gondolkoztam rajta hogy csinálnom kéne egy egy cellás táblázatot és azt igazítani középre majd beleírni az oldalt, de nincs ennél valami kevésbé "parasztos" megoldás rá?
Választ előre is köszi.
szeptember 4
Eladó Programtervezési minták könyv
Eladó az alábbi könyv:
Programtervezési minták
Újrahasznosítható elemek objektumközpontú programokhoz
Erich Gamma, Ralph Johnson, Richard Helm, John Vlissides
ISBN-10: 9639301779
http://kiado.kiskapu.hu/86
http://weblabor.hu/konyvek/programtervezesimintak
Érdeklődni: konyv kukac mail.palacsint.hu
■ Programtervezési minták