Archívum - 140703 - Fórum téma
január 5
javascript - objektum iteráció
Sziasztok!
Hobbi szinten egy canvas alapú játékot fejlesztek, amiben van egy ilyen "config" fileom:Amit szeretnék: végigmenni az objektum tulajdonságain, és amelyik tulajdonság tartalmaz imagesource jellemzőt azt belerakni egy sima arraybe.
A problémám: a for ciklus i változója (szerintem) stringbe konvertálódik, és nem tudok hívatkozni egy jellemzőre sem pl így: "i.imagesource". Kerülő megoldással meg tudnám oldani a dolgot, de nem igazán praktikus, és nem is igazán elegáns megoldás. (Probáltam var i = new Object() -et is az eredmény ua.)
■ Hobbi szinten egy canvas alapú játékot fejlesztek, amiben van egy ilyen "config" fileom:
function GameObjects(){
this.ball = {
x : 25,
y : 250,
dx : 1.5,
dy : -4,
ballcolor : "#FFFFFF",
imagesource : "images/ball.png"
};
this.paddle = {
paddlex : 150,
paddleh : 10,
paddlew : 75,
paddlecolor : "#FFFFFF",
imagesource : "images/paddle.png"
};
this.controls = {
leftKey : 37,
rightKey : 39
};
this.brick = {
width : 59,
height : 15
};
}
A problémám: a for ciklus i változója (szerintem) stringbe konvertálódik, és nem tudok hívatkozni egy jellemzőre sem pl így: "i.imagesource". Kerülő megoldással meg tudnám oldani a dolgot, de nem igazán praktikus, és nem is igazán elegáns megoldás. (Probáltam var i = new Object() -et is az eredmény ua.)
function Config() {
var gameobjects = new GameObjects();
for (var i = 0 in gameobjects){
console.log (i);
}
this.initBall = function(){
return gameobjects.ball;
}
this.initPaddle = function(){
return gameobjects.paddle;
}
this.initControls = function(){
return gameobjects.controls;
}
this.initBrick = function(){
return gameobjects.brick
}
}
január 5
Melyik php verziót?
Sziasztok!
Szolgáltatómnál ma(!) 4.4.9 php verzió van (mysql 5.5.15), megkérdeztem, lehetne-e valamit tenni az ügyben.
A válasz:
- Átköltöztetnek másik szerverre ahol 5.2.14 v. 5.3.8 van, vagy
- Maradok és várok ki-tudja-meddig és egyszer csak lesz frissítés 5.4.x-re.
Eddig még nem ütköztem olyan problémába, amiben gondot okozott volna a régi php, de még simán ütközhetek, plusz itt a WL-en is több témánál is láttam olyan fv-nyeket, amik 5.0+ osak.
Azt kérném tőletek, hogy fentiek közül ajánljatok egy verziót!
(Azt még nem tudom, hogy a költöztetés számomra mivel jár, ez is befolyásol majd a döntésben.)
Jelenleg a tárhelyen két kis honlap üzemel, mindkettő kevéske dinamikus tartalommal, és csak egyikhez minimális MySql adatbázissal. Ja, és itt ismerkedek - ha ráérek - Drupal 6.22-vel, tervben van a 7.x is.
■ Szolgáltatómnál ma(!) 4.4.9 php verzió van (mysql 5.5.15), megkérdeztem, lehetne-e valamit tenni az ügyben.
A válasz:
- Átköltöztetnek másik szerverre ahol 5.2.14 v. 5.3.8 van, vagy
- Maradok és várok ki-tudja-meddig és egyszer csak lesz frissítés 5.4.x-re.
Eddig még nem ütköztem olyan problémába, amiben gondot okozott volna a régi php, de még simán ütközhetek, plusz itt a WL-en is több témánál is láttam olyan fv-nyeket, amik 5.0+ osak.
Azt kérném tőletek, hogy fentiek közül ajánljatok egy verziót!
(Azt még nem tudom, hogy a költöztetés számomra mivel jár, ez is befolyásol majd a döntésben.)
Jelenleg a tárhelyen két kis honlap üzemel, mindkettő kevéske dinamikus tartalommal, és csak egyikhez minimális MySql adatbázissal. Ja, és itt ismerkedek - ha ráérek - Drupal 6.22-vel, tervben van a 7.x is.
JQuery ajax request & html replace with find
Sziasztok!
Egy lapozó írásának kellős közepén elakadtam, s szeretnék segítséget kérni.
A kód az alábbi:
A problémám, hogy mikor visszakapom a választ a szervertől, akkor abban benne van a container id -val jelölt div, és a find -al az istenért sem bírom kivadászni.
A lényeg, hogy az aktuális container tartalmát akarom kicserélni.
Bármi ötletet szívesen fogadok!
Üdv,
DarkHcK
■ Egy lapozó írásának kellős közepén elakadtam, s szeretnék segítséget kérni.
A kód az alábbi:
function next_posts(){
$.ajax({
type: "POST",
url: $("#canvas_url").val() + "list/view_topic/" + $("#selected_topic").val(),
async: false,
data: {
ar: true,
next_posts: true,
offset: $("#offset").val()
},
success: function(msg){
$("#container").html($(msg).find("#container").html());
}
});
}
$.ajax({
type: "POST",
url: $("#canvas_url").val() + "list/view_topic/" + $("#selected_topic").val(),
async: false,
data: {
ar: true,
next_posts: true,
offset: $("#offset").val()
},
success: function(msg){
$("#container").html($(msg).find("#container").html());
}
});
}
A problémám, hogy mikor visszakapom a választ a szervertől, akkor abban benne van a container id -val jelölt div, és a find -al az istenért sem bírom kivadászni.
A lényeg, hogy az aktuális container tartalmát akarom kicserélni.
Bármi ötletet szívesen fogadok!
Üdv,
DarkHcK
Szép címek mellett a 404-es hiba oldal nem jön be
Miért van az, hogy a következő forrás tökéletesen működik, de a gyökér könyvtárban lévő .htaccess-ben megadott 404-es hibaoldalt se a főhonlapon, se az alhonlapcímeken nem hozza be?Példa: realgameguides.com/google - ekkor a főoldalat hozná be.
■ <IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /index.php
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.realgameguides.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://realgameguides.com/$1 [L,R=301]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]+)(/([^/]+))? index.php?oldal=$1&aloldal=$3&%{QUERY_STRING}
</IfModule>php DOMdocument lehal
Üdv!
Adot egy adatbázis, amelyet xml formában kell elkészíteni, az elmúlt 1 hónapban tökéletesen működött, most viszont nem sikerült a formázás DOMdocument-el, mert egy üres fájlt ad vissza.
Az xml-ben minden mezőben az értékek CData tag között vannak. Nem tudok rájönni, hogy mi a probléma, próbáltam már mindenféle speckó karaktert szűrni de nem jutottam előrébb.A kimenet itt található:
http://www.robogowebshop.hu/grando2.php
Előre is köszönöm!
Ui: helyesírási hibákért boccs, csak sietek :)
Üdv!
■ Adot egy adatbázis, amelyet xml formában kell elkészíteni, az elmúlt 1 hónapban tökéletesen működött, most viszont nem sikerült a formázás DOMdocument-el, mert egy üres fájlt ad vissza.
Az xml-ben minden mezőben az értékek CData tag között vannak. Nem tudok rájönni, hogy mi a probléma, próbáltam már mindenféle speckó karaktert szűrni de nem jutottam előrébb.
$dom = new DOMDocument('1.0');
$dom->preserveWhiteSpace = false;
$dom->formatOutput = true;
$dom->loadXML($nxml->asXML());
$dom->saveXML();
$dom->save('grando.xml');
http://www.robogowebshop.hu/grando2.php
Előre is köszönöm!
Ui: helyesírási hibákért boccs, csak sietek :)
Üdv!
Adatbázis tervező eszközt keresek
Sziasztok!
Eddig DBDesigner-t használtam adatbázis tervezésre, viszont már jó ideje nem fejlesztik, ezért váltani szeretnék. Olyan eszközt keresnék, ami ingyenes, jól vizualizált, képes a tervből szabályos, tiszta SQL kód generálására (beleértve az indexeket és idegen kulcsokat).
Előny lenne, ha tudna közvetlenül adatbázishoz kapcsolódva adatbázist aktualizálni a terv alapján, illetve, ha mindezt akár többféle adatbázishoz is képes lenne megtenni.
Elsődlegesen MySQL 5.1-hez használnám.
Tudnátok ilyen eszközt ajánlani?
Köszönettel:
Dávid
■ Eddig DBDesigner-t használtam adatbázis tervezésre, viszont már jó ideje nem fejlesztik, ezért váltani szeretnék. Olyan eszközt keresnék, ami ingyenes, jól vizualizált, képes a tervből szabályos, tiszta SQL kód generálására (beleértve az indexeket és idegen kulcsokat).
Előny lenne, ha tudna közvetlenül adatbázishoz kapcsolódva adatbázist aktualizálni a terv alapján, illetve, ha mindezt akár többféle adatbázishoz is képes lenne megtenni.
Elsődlegesen MySQL 5.1-hez használnám.
Tudnátok ilyen eszközt ajánlani?
Köszönettel:
Dávid
PHP cron interface
keresgéltem a neten, de nem találtam megoldást a következő problémára:
van egy debian vhost, ahol futtatni szeretnénk cronjobokat, viszont olyat szeretnénk hogy, ne kelljen be-ssh-zni, és kézzel szerkesztgetni a crontabot, hanem egy webes (php) interface-n keresztül lehessen szerkesztgetni a jobokat.
ti találkoztatok már ilyesmivel/tudtok egy o.s./free megoldást erre a problémára?
ha nincs ilyen, esetleg nekiveselkedem egy saját megoldásnak, de ha nem muszáj, nem vacakolnék evvel :)
■ van egy debian vhost, ahol futtatni szeretnénk cronjobokat, viszont olyat szeretnénk hogy, ne kelljen be-ssh-zni, és kézzel szerkesztgetni a crontabot, hanem egy webes (php) interface-n keresztül lehessen szerkesztgetni a jobokat.
ti találkoztatok már ilyesmivel/tudtok egy o.s./free megoldást erre a problémára?
ha nincs ilyen, esetleg nekiveselkedem egy saját megoldásnak, de ha nem muszáj, nem vacakolnék evvel :)
január 3
Flash banner nem jelenik meg
Először is BÚÉK!
Másodszor meg van egy kis gondom. Vannak bannerek, amik chrome és mozilla alatt megjelennek, explorer alatt viszont nem. Ha viszont megnyitom külön az swf-et explorerrel, akkor megjelenik. Ennek mi lehet az oka, van valakinek valami ötlete?
■ Másodszor meg van egy kis gondom. Vannak bannerek, amik chrome és mozilla alatt megjelennek, explorer alatt viszont nem. Ha viszont megnyitom külön az swf-et explorerrel, akkor megjelenik. Ennek mi lehet az oka, van valakinek valami ötlete?
január 2
Python 2 vagy 3?
Tegnap megint előszedtem a Pythont és az első kezembe akadó ActivePython-t telepítettem a windows-omra. Nem néztem a verziót mostanáig. Néhány neten talált példa nem akart működni (pl. nem talál Tkinter modult csak tkinter-t), ekkor tudatosult bennem, hogy ez már Python3. Kérdés: érdemes-e ezzel küzdeni a továbbiakban, pusztán azért, hogy ha valahol python ismeretekkel rendelkező embert keresnek, akkor legyen hivatkozási alapom.
Mennyire elterjedt a 3-as vajon? Van erről valami információtok?
■ Mennyire elterjedt a 3-as vajon? Van erről valami információtok?
?fb_xd_fragment probléma
SziaSztok!
Olyan bajon van hogy némelyik látogatóm meghívja az oldalam ezzel: ?fb_xd_fragment
Na erre nem igen készültem mikor anno elkeztem a sorokat írni.
És így egy fehér képernyőt kapnak.
próbáltam 301-el visszaterelni a helyes oldalra, de az fut a végtelenségig.
Sajnos nem vagyok annyira jó angolban hogy megtudjam oldani a problémát.
Valaki tudja mit tegyek azon kívül hogy leveszem a facebook kódját.
Köszönöm rand
■ Olyan bajon van hogy némelyik látogatóm meghívja az oldalam ezzel: ?fb_xd_fragment
Na erre nem igen készültem mikor anno elkeztem a sorokat írni.
És így egy fehér képernyőt kapnak.
próbáltam 301-el visszaterelni a helyes oldalra, de az fut a végtelenségig.
Sajnos nem vagyok annyira jó angolban hogy megtudjam oldani a problémát.
Valaki tudja mit tegyek azon kívül hogy leveszem a facebook kódját.
Köszönöm rand