Archívum - 139783 - Fórum téma
május 21
Blokkok a honlapomra
Sziasztok!A weboldalamon dolgozom,de megint megakadtam!:)Következö a problémám:Az oldalon van fórum,linkgyűjtemény,szavazás stb..A fórumot és a linkeket úgy akarom megoldani,hogy minden új link és minden új topic látható legyen a főoldalon egy kis ablakban is!
Én a következőképen próbáltam meg megoldani:Ez még nem is gond.Csak az,hogy a saját környezetemben működik,ahogy felteszem a szerverre nem megy.Nincs valami tippetek?!
Köszönöm a segítséget!
■ Én a következőképen próbáltam meg megoldani:
<td style="width:224px; height:100%; vertical-align:top; padding:4px;">
<p class="block" style="text-align:center;">
{NEWS_HEADLINESTOGGLE}<br />
<a href="/plug.php?p=archives">Arhívum</a><br />
{NEWS_SUBMITNEWPOST}
</p>
<p class="block">
<strong>Aktív fórumok :</strong><br />
<br />
{PLUGIN_LATESTTOPICS}
</p>
<p class="block">
<strong>Szavazás :</strong><br />
<br />
{PLUGIN_LATESTPOLL}
</p>
<p class="block">
<strong>Linkek :</strong><br />
<br />
{PLUGIN_LATESTLINKS}
</p>
</td>
Köszönöm a segítséget!
Linux vs Win
Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném megtudni, hogy alapvetően mi a különbség szervereknél az oprendszerek tekintetében. Konkrétabban azt tom, ill. gondolom, hogy (a unix alapúak stabilabbak), viszont a kérdésem az lenne, hogy egy kívülről érkező pl. kérés win alól a unixos szerver felé, ahol tételesen win alatt készített oldalak vannak, valami problémát okoz?
Nemtom érthető-e a kérdésem, de ami a lelkem nyomja az pontosan az, hogy találtam egy tárhelyszolgáltatót, ahol van ilyen is meg olyan is és a unixos lényegesen olcsóbb. Ő viszont azt javasolta, hogy ha win alatt készítek oldalakat, akkor a win-es szervert ajánlja. Csak így szűkszavúan.
Szóval ez érdekelne. Köszönöm előre is a segítséget!
gábor
■ Azt szeretném megtudni, hogy alapvetően mi a különbség szervereknél az oprendszerek tekintetében. Konkrétabban azt tom, ill. gondolom, hogy (a unix alapúak stabilabbak), viszont a kérdésem az lenne, hogy egy kívülről érkező pl. kérés win alól a unixos szerver felé, ahol tételesen win alatt készített oldalak vannak, valami problémát okoz?
Nemtom érthető-e a kérdésem, de ami a lelkem nyomja az pontosan az, hogy találtam egy tárhelyszolgáltatót, ahol van ilyen is meg olyan is és a unixos lényegesen olcsóbb. Ő viszont azt javasolta, hogy ha win alatt készítek oldalakat, akkor a win-es szervert ajánlja. Csak így szűkszavúan.
Szóval ez érdekelne. Köszönöm előre is a segítséget!
gábor
május 20
Drupal Module Tutorial-ban leírt dolog nem müködik
Sziasztok
A modul készítés rejtelmeibe szeretnék bele mélyedni. Elkezdtem olvasni és lépésről lépésre csinálni az itt leírtakat. ( http://drupal.org/node/17914 )
Szép és jó amit leírnak. Kezdésnek pont elég, bár már látom hogy én sokkal több mindent szeretnék megtudni.
A lényeg hogy ezen az oldalon bemutatott dolog nem működik. http://drupal.org/node/22797
A baj az hogy mikor a modulhoz tartozó blokk beállítási oldalára megyek akkor nem jelenik meg az a szövegmező, hanem csak ez a szöveg:
Array
PHP akkor csinál ilyet amikor tömböt akar string-re konvertálni.
Drupal verzión4.6
[colorer=php]
<?php
function kaListasUser_help($section='') {
$output = '';
switch ($section) {
case "admin/modules#description":
$output = t("HELP KIMENET Displays links to nodes created on this date");
break;
}
return $output;
}//function kaListasUser_help *************************************************
function kaListasUser_perm() {
return array('access content');
}//function kaListasUser_perm() ***********************************************
function kaListasUser_block($op='list', $delta=0) {
// listing of blocks, such as on the admin/block page
if ($op == "list") {
$block[0]["info"] = t('ka Listás User blokk');
return $block;
}else{
// our block content
// content variable that will be returned for display
$block_content = '';
// Get today's date
$today = getdate();
// calculate midnight one week ago
$start_time = mktime(0, 0, 0,$today['mon'],
($today['mday'] - 7), $today['year']);
// we want items that occur only on the day in question, so
//calculate 1 day
$end_time = $start_time + 86400;
// 60 * 60 * 24 = 86400 seconds in a day
$limitnum = variable_get("kaListasUser_maxdisp", 3);
$query = "SELECT nid, title, created FROM " .
"{node} WHERE created >= '" . $start_time .
"' AND created <= '". $end_time . "' LIMIT " . $limitnum;
// get the links
$queryResult = db_query($query);
while ($links = db_fetch_object($queryResult)) {
$block_content.= '<a href="/'.url('node/'.$links->nid).'">'.$links->title.'</a>
A modul készítés rejtelmeibe szeretnék bele mélyedni. Elkezdtem olvasni és lépésről lépésre csinálni az itt leírtakat. ( http://drupal.org/node/17914 )
Szép és jó amit leírnak. Kezdésnek pont elég, bár már látom hogy én sokkal több mindent szeretnék megtudni.
A lényeg hogy ezen az oldalon bemutatott dolog nem működik. http://drupal.org/node/22797
A baj az hogy mikor a modulhoz tartozó blokk beállítási oldalára megyek akkor nem jelenik meg az a szövegmező, hanem csak ez a szöveg:
Array
PHP akkor csinál ilyet amikor tömböt akar string-re konvertálni.
Drupal verzión4.6
[colorer=php]
<?php
function kaListasUser_help($section='') {
$output = '';
switch ($section) {
case "admin/modules#description":
$output = t("HELP KIMENET Displays links to nodes created on this date");
break;
}
return $output;
}//function kaListasUser_help *************************************************
function kaListasUser_perm() {
return array('access content');
}//function kaListasUser_perm() ***********************************************
function kaListasUser_block($op='list', $delta=0) {
// listing of blocks, such as on the admin/block page
if ($op == "list") {
$block[0]["info"] = t('ka Listás User blokk');
return $block;
}else{
// our block content
// content variable that will be returned for display
$block_content = '';
// Get today's date
$today = getdate();
// calculate midnight one week ago
$start_time = mktime(0, 0, 0,$today['mon'],
($today['mday'] - 7), $today['year']);
// we want items that occur only on the day in question, so
//calculate 1 day
$end_time = $start_time + 86400;
// 60 * 60 * 24 = 86400 seconds in a day
$limitnum = variable_get("kaListasUser_maxdisp", 3);
$query = "SELECT nid, title, created FROM " .
"{node} WHERE created >= '" . $start_time .
"' AND created <= '". $end_time . "' LIMIT " . $limitnum;
// get the links
$queryResult = db_query($query);
while ($links = db_fetch_object($queryResult)) {
$block_content.= '<a href="/'.url('node/'.$links->nid).'">'.$links->title.'</a>
Typo3
Sziasztok,
Ha van valaki aki ismeri a Typo3-at kérem irjon.
Forum, hir és számláló modulokkal vagyok bajban.
Elôre is kösz mindenkitôl.
Cimem: misi##kukac##oditech.hu
■ Ha van valaki aki ismeri a Typo3-at kérem irjon.
Forum, hir és számláló modulokkal vagyok bajban.
Elôre is kösz mindenkitôl.
Cimem: misi##kukac##oditech.hu
május 20
Warning: session_start():
Sziasztok!
A szerverre való feltöltés után a következő hibaüzenetek jelentkeznek:
Warning: session_start(): open(/tmp/sess_20f73e1432fc0ac19f69241e69007b1e, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /system/common.php on line 166
Oldal betöltése 0.096 másodperc
Warning: Unknown(): open(/tmp/sess_20f73e1432fc0ac19f69241e69007b1e, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0
Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0
Még nem találkoztam ezekkel a hibaüzenetekkel,ezért nem is tudom kezelni őket.Ha valaki tud kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
■ A szerverre való feltöltés után a következő hibaüzenetek jelentkeznek:
Warning: session_start(): open(/tmp/sess_20f73e1432fc0ac19f69241e69007b1e, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /system/common.php on line 166
Oldal betöltése 0.096 másodperc
Warning: Unknown(): open(/tmp/sess_20f73e1432fc0ac19f69241e69007b1e, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0
Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0
Még nem találkoztam ezekkel a hibaüzenetekkel,ezért nem is tudom kezelni őket.Ha valaki tud kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
Warning: session_start():
Sziasztok!
Az a probléma jelenkezett,hogy feltettem az oldalamat egy szerverre (atw) és a következő hibaüzeneteket kapom:
nem működik miatta a regisztráció és a beléptetés;
köv.:
Még nem találkoztam ezekkel a hibaüzenetekkel,ezért nem tudok vele mit kezdeni.
Ha valaki tud kérem segítsen.
előre is köszönöm!
üdv
■ Az a probléma jelenkezett,hogy feltettem az oldalamat egy szerverre (atw) és a következő hibaüzeneteket kapom:
nem működik miatta a regisztráció és a beléptetés;
köv.:
Még nem találkoztam ezekkel a hibaüzenetekkel,ezért nem tudok vele mit kezdeni.
Ha valaki tud kérem segítsen.
előre is köszönöm!
üdv
win2003 szerver - apache 1.3.33 - php 4.3.10 - oracle 9.2.0.1 lefagyasztja az apache-t
a címben vázolt konfigurációval van problémám: teljesen normális php oldalaknál (azaz általában simán lefutnak) néha beragad az apache (beállítások - felügyeleti eszközök - szolgáltatások alatti manuális leállÍtásra is nagyon lassan reagál, végül leáll). Ez - az általam is látott esetekben (a hibát a kliens jelezte) - akkor következik be, ha az oracle jelentősebb terhelés alatt áll, akkor oldalkérés esetén a kliens oldalon a böngésző homokórázik, a szerveren meg az apache processek 0 cpu fogyasztással állnak.
érdekes még, hogy az error.log-ban nincs bejegyzés (illetve akkor, amikor leállítom az apache-t berak egy forced terminate child bejegyzést), illetve a problémát kiváltó oldal url-je sem kerül be az access.log-ba. Az eseménynaplóba is természetesen csak az kerül be, hogy az apache szerviz le lett állítva.
Egy ideig azt hittem, hogy az oracle kommunikációs csatornája dugul el ennyire, s azért nem fér hozzá az apache, de tévedtem, mert mind szerverről, mind kliensről lehet apache beragadás közben használni (sqlplus)
A php-oracle kommunikációhoz az ora_* függvényeket használom. a beragadás (kivártam!) a max_execution_time többszöröse (25 perc) után sem üt be.
Az oracle egyébként kluszterban van (közös raid, két gépen futó két szerver, ha az egyik behalna, a másik veszi át az irányítást).
Annyira meg vagyok rekedve, hogy még azt sem tudom, miben keressem a hibát. PHP? Apache? Oracle? saját kódom? OK, az utolsó vicc volt, azt már többször átnéztem, bugok vannak (voltak s lesznek :)) benne, de azok az oldalak bugosan is lefutnak és nem halasztják meg a szervert :)
bárminemű tippet előre köszönök!
■ érdekes még, hogy az error.log-ban nincs bejegyzés (illetve akkor, amikor leállítom az apache-t berak egy forced terminate child bejegyzést), illetve a problémát kiváltó oldal url-je sem kerül be az access.log-ba. Az eseménynaplóba is természetesen csak az kerül be, hogy az apache szerviz le lett állítva.
Egy ideig azt hittem, hogy az oracle kommunikációs csatornája dugul el ennyire, s azért nem fér hozzá az apache, de tévedtem, mert mind szerverről, mind kliensről lehet apache beragadás közben használni (sqlplus)
A php-oracle kommunikációhoz az ora_* függvényeket használom. a beragadás (kivártam!) a max_execution_time többszöröse (25 perc) után sem üt be.
Az oracle egyébként kluszterban van (közös raid, két gépen futó két szerver, ha az egyik behalna, a másik veszi át az irányítást).
Annyira meg vagyok rekedve, hogy még azt sem tudom, miben keressem a hibát. PHP? Apache? Oracle? saját kódom? OK, az utolsó vicc volt, azt már többször átnéztem, bugok vannak (voltak s lesznek :)) benne, de azok az oldalak bugosan is lefutnak és nem halasztják meg a szervert :)
bárminemű tippet előre köszönök!
kódnév: hydrogen
Szerkesztői megjegyzés: A projekt gazdával történt egyeztetés után zároltuk ezt a témát, és kérjük, hogy PiG javaslatának megfelelően a projekt honlapján található támogatási lehetőségeket vegyék igénybe a felhasználók.
Mivel a címbéli alkalmazás hozzászólásai már túlmutatnak a tinyMCE pluginbejelentések témakörein, ezért ebben a topicban kérném az esetleges észrevételeket, gondokat.
A további bejelentések is itt fognak történni.
Figyelem! Kéretik a bazi hosszú kódsorokat szóközökkel és enterrel megtörni, és ahol szükséges, vagy az érthetőség úgy kívánja ezt külön jelezni.
Akit az előzmények érdkelnek, az olvasgasson itt és itt
A project(ek) honlapja: http://tinymce.kirow.hu
P][G
május 19
inline menü
Üdv Mindenkinek!
Újgyerek vok a wl-on és persze a web programozásban is. Nagyon megtetszett a CSS de angolul még nem tudok. Ezért kérném a segítségeteket, ugyanis nem találtam (magyarnyelven) segítséget a problémámra.
ráakadtam egy kultur megoldásra a menü területén. Az eredeti "hagyományos" listában volt, amit én szeretnék horizontálisan megjeleníteni. A problémám az, h minden <li> után, miután jönne a következő van pár px-nyi semmi. Ezt a "semmit" szeretném eltüntetni és már 4.napja sem sikerül.
cím: http://introduce.fw.hu
ezen belül a "Horizontal Menü"
Segítő és építő javaslataitokat előre is köszönöm!
gábor
■ Újgyerek vok a wl-on és persze a web programozásban is. Nagyon megtetszett a CSS de angolul még nem tudok. Ezért kérném a segítségeteket, ugyanis nem találtam (magyarnyelven) segítséget a problémámra.
ráakadtam egy kultur megoldásra a menü területén. Az eredeti "hagyományos" listában volt, amit én szeretnék horizontálisan megjeleníteni. A problémám az, h minden <li> után, miután jönne a következő van pár px-nyi semmi. Ezt a "semmit" szeretném eltüntetni és már 4.napja sem sikerül.
cím: http://introduce.fw.hu
ezen belül a "Horizontal Menü"
Segítő és építő javaslataitokat előre is köszönöm!
gábor
Vizszintes gördítősáv alsó framen.
Van egy olyan problémám hogy van egy alsó keskeny framem amibe kis képeket tennék be, viszont ahogy eléri a monitorszélességet a képek száma ledobja őket következő sorba, én azt szeretném hoyg vizszintes görgetővel egymás mellé tegye őket ne külön sorban hogy tudnám ezt megoldani.?
■