ugrás a tartalomhoz

Archívum - 139783 - Fórum téma

május 24

hirdetés portál

Kobra · 2006. Május. 24. (Sze), 18.19
Üdv!

Rengeteg féle kész motort/engint lehet találni a neten webboltokra, portálokra, de hirdetések kezelésére nem igazán találtam.
Létezik egyáltalán olyan, ami nem kereskedelmi termék?
Nem szükséges, h túl bonyolult legyen, nem az expresszel szándékozom konkurálni, bár az elég pofás és jó megoldás:)

AJAXot tanulnék

Kobra · 2006. Május. 24. (Sze), 17.51
Szervusztok!

Mit tudtok ajánlani AJAX tanuláshoz? Hol találok használható példákat.
Egy elég kiterjedt SQL ből lekérdezek, majd ha nincs találat szép nagy kérdőívet kitöltök dolgot kellene megvalósítanom és AJAXal szeretném megtenni.

új sidebar definiálása

juhasztibi · 2006. Május. 24. (Sze), 17.32
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy hol és milyen módon tudnék új sidebar-t definiálni a drupal rendszerbe? Nézegettem a forráskódokat. Meg olvasta a kézikönyvet is, de nem találtam még meg, hogy hol tudnék nekiállni!
Akinek már volt hasonló problémája és van a megoldáshoz valami ötlete, tapasztalata az kérem segítsen.

Előre is köszönöm!

Flash animáció lefutása után adott webcím megnyitása

n00bert · 2006. Május. 24. (Sze), 15.02
Üdv! Volna egy problémám a Flash 2004 MX-ben. Csináltam egy animációt, melyet egy "Belépés" gomb indít el. Most jön a probléma: az animáció lejátszódása után egy bizonyos weblapot szeretnék elindítani, csak éppenségel nem tudom, hogy ezt milyen Behaviorral lehetne megcsinálni, vagy milyen szkriptet lehetne írni az animhoz, hogy ez működjön...

Ha valaki tud segíteni, előre is kössz!

Adatbázis és a php más helyen van

vicky · 2006. Május. 24. (Sze), 12.58
A Mysql adatbázisom a freeweben van a php oldalam meg egy másik tárhelyen.

Kérdésem az, hogy a host helyére mit kell írni?
mert csak annyi van megadva, hogy sql (és a freeweben működik is)

$kapcsolat = mysql_connect("sql.","felhasznalonev","jelszo");
mysql_select_db ("adatbázisnév", $kapcsolat);

Ha tud valaki segítsen.

köszönöm

float div maximal hight

ratson · 2006. Május. 24. (Sze), 00.01
Sziasztok,

az alábbi képen ilusztált helyzetnél hogy tudom megoldani hogy a kozepbal es a kozepjobb mindenkeppen ugyanakkora magas legyen a tartalomtol fuggetlenul (tehat amelyik magasabb akkora legyen a masik is, jelen esetben a szurke kozepjobb legyen ugyanolyan magas mint a kozepbal) mind2 oszlop div float:left/right-tal.

elore is koszi a segitseget...

RM

május 23

Összetett jogosultság-kezelés például Unixhoz hasonlóan?

mocsar · 2006. Május. 23. (K), 20.00
Van egy remek cikk a weblaborban a cikkek között a php rovatban: Cikkek > PHP > Jogosultság kezelés. Cikksorozatnak indult, de sajnos az utolsó rész nem jelent meg.

A fórum keretein belül szeretném a szakértőket rávenni, hogy világosítsák meg a következő témát:

„...szeretnénk, ha minden felhasználó csak az általa létrehozott cikkeket tudná szerkeszteni. Egy ilyen esetben a jogosultságot egy függvényként foghatjuk fel, mely az aktuális paraméterek (cikk, felhasználó azonosító) birtokában képes eldönteni, hogy a felhasználó a kívánt funkció elérésére ténylegesen jogosult-e vagy sem. Ezeket hívtam a bevezetőben összetett jogosultságoknak...”

A fenti feladatot hogyan oldanátok meg? A táblákban létrehoznátok egy mezőt, ami a jogosultságokról tartalmaz információt? Pld. a Unixhoz hasonlóan: -rw-------.
Hogyan lehet ebben az esetben szabályozni az új sorok létrehozását? Kell valami mechanizmus, ami meghatározza, hogy egy adott felhasználó vagy csoport esetén milyen értékekkel tölthetőek fel az új sor mezői (pld. a más táblákba mutató mezők /foreign keys/).

Meg tudom oldani a feladatot úgy-ahogy, de egy olyan megoldás érdekel, ami a jövőben bővíthető.

Hogy lehet akadálymentesíteni a CMS-eket?

Anonymous · 2006. Május. 23. (K), 19.28
sziasztok! az lenne a kérdésem hogy wordpress-es blogomat hogyan tudnám akadálymentesíteni és szabványosítani? Vagy meylik CMS az amivel ezt meg tudom csinálni?

Kilépés után azonosítás nélkül enged be újra a rendszer

cordoba · 2006. Május. 23. (K), 17.36
Sziasztok!

Van egy beléptetőrendszerem, és van egy kis hibája. Ha az user beírja az adatát akkor elviszi őt az oldalára, mondjuk http://sanyika.hu/tied.php -ra. Viszont ha kilép és beírja a böngészőbe "http://sanyika.hu/tied.php" akkor belépés nélkül is be tud menni a saját oldalára sajna :(
Ezt szeretném valahogy kiküszöbölni a ti segítségetekkel
Köszi előre is

Mennyire biztonságos egy session-ben tárolni a felhasználói adatokat?

Anonymous · 2006. Május. 23. (K), 14.53
Sziasztok!

Van egy saját fejlesztésű kis cms rendszerem, amelynél a belépés során a $_SESSION globális tömbben tárolom le sikeresen bejelentkeztetett felhasználó usernev-ét. A rendszer úgy van kialakítva, hogy az adatbázis users táblájában mindössze egy admin nevű enum típusú mező értéke dönti el, hogy milyen jogosultsági szinten van az adott user.

Na, szóval, az lenne a kérdésem, hogy mennyire lenne biztonságos az, hogy ezt az értéket is eltárolom a $_SESSION tömbben? Így egy csomó lekérdezést meg lehetne spórolni ezzel a húzással. Vagy valahogy másképp kéne lekezelni?

Köszönöm előre is a hozzászólásokat!
PJ