ugrás a tartalomhoz

Archívum - 139437 - Fórum téma

január 2

Adminisztrációs napló

.taltos · 2005. Jan. 2. (V), 18.26
Üdv!

Frissen felrakott drupal 4.5.1 -em fura adminisztrációs naplójában fura üzenetek vannak. Most egymás után bemásolom az üzeneteket (kéréseket), és szerintem az volna a legjobb, ha pontról ponta leírnátok, hogy az most az én hibám, vagy valaki/valami szórakozik.

fájltípus

Anonymous · 2005. Jan. 2. (V), 14.47
Sziasztok,

van arra valami egyszerű mód, hogy kiderítsem, a felhasználóm milyen tipusu fájlt töltött fel? tehát hogy azt kapjam meg, hogy application/pdf, image/jpeg, stb. mert ha csak kép lenne, akkor nem lenne gond, a getimagesize azt is visszaadja, de nem csak képekhez kellene.

köszi
 ■

mysql_fetch_array()

rainwalker · 2005. Jan. 2. (V), 03.06
BÚÉK!

Egy lekérdezés eredményét szeretném tömbben tárolni. (Ki gondolta volna?) A gondom az, hogy valamiért egy rekord kimarad, ráadásul nem is a tömb végéről, hanem a közepéről. Én semmi logikát nem találok benne, és képtelen vagyok megoldani a problémát. Nem jár erre valami jótét lélek? A kód:

<?php

//kód eleje, nem fontos

$result1 = mysql_query($query_th, $kapcsolat);

$sorszam = mysql_num_rows($result1);
print "A lekérdezés eredménye $sorszam rekord.<br><br>";

//ez stimmel

$ujtomb = mysql_fetch_array($result1);

while ($ujtomb = mysql_fetch_array($result1))

{
$location1 = $ujtomb['kep'];
$location2 = $ujtomb['thumb'];

print " $location2<br> $location1<br><br>";
}

//és itt ír ki $sorszam-1 elemet

mysql_close($kapcsolat);

?>
 ■

december 31

mozilla keretrendszer

connor · 2004. Dec. 31. (P), 00.57
Egy program írásához kezdtem és a fejlesztési keretrendszernek a mozilla alapjait válaszottam. (tetszik az XRE)
De ahogy elkezdtem böngészni, hogy hogyan miként tudnám kirobbantani a fox/mozilla alól a motort arra kellett rájönnöm hogy egy kicsit alul dokumentált a keretrendszer ezen a téren. Annó valami olyanról is hallottam hogy most a mozilla és a fox nem azonos alapokon nyugszik (valami a belső részben van eltérés de nem találtam semmi pontosabb infót). Annyit sikerült kihámozni, hogy talán ezeket kell összeszedni a fejlesztéshez a mozilla forrásából: XPCOM, XUL Runtime Engine (XRE), Gecko Runtime Environment (GRE).
De az a gond, hogy a neten csak mozilláról van szó (3-4 éves felületes/hiányos írások).
A kb 36e forrásfilet meg még nem sikerült átlátnom :/
Ha valaki tudna valamivel segíteni (link, információ morzsa, 5let stb) azt nagyon megköszönném.
(ha jutok valamire esküszöm írok valami magyar howtu-t/doksit/cikket... :)
 ■

december 31

hogyan lesz a textből link?

Cadeyrn · 2004. Dec. 30. (Cs), 22.49
Üdv Mindenkinek!

Egyszerűnek tűnik a dolog, de mégis megakadtam benne: hogyan alakítjátok át a szöveges linkeket valódi linkekké a hozzászólásoknál?
Úgy értem php v javascript?
És eseteg maga a script elérhető valahol?

A válaszokat előre is köszönöm,
Cadeyrn
 ■

mod_rewrite átirányítás gond

Anonymous · 2004. Dec. 30. (Cs), 14.31
Sziasztok,

van egy ilyenem:
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.xyz\.hu
RewriteRule (.*) http://www.xyz.hu/$1 [R=301,L]

ez a www nélküli címeket átirányítja a www-sre. a gondom az, hogy van egy könyvtáram, amire külön domain van beállítva. nincs lehetőségem a config filet szerkeszteni. legyen pl. ez a könyvtár az xyz.hu/abc. ez a könyvtár az abc.hu címen is bejön. így az abc.hu címet beírva automatikusan átirányítódik az xyz.hu/abc címre. ezt szeretném elkerülni, maradjon az abc.hu címen. tehát egy feltétel kellene még, de hiába kerestem, nem találtam rá megoldást. tudna valaki segíteni?

köszönöm
 ■

december 29

Modultfrissíteni lehet így?

Anonymous · 2004. Dec. 29. (Sze), 20.19
Üdv!

Taltos volnék. Már írtam a problémámról, hogy lehet hogy a hírolvasó modul nem biztos, hogy jól működik.

Az a kérdésem, hogy ha letöltöm valahonnan a legfrissebb hírolvasó modult (mondjuk még nem néztem honnan), és bemásolom a mostani helyére (most a 4.5.1 -es van, a tömörített. a legfrisebb asszem a CVS-es), akkor a magyarítás megmarad? Mert a .po -kall magyarítottam.

Valaki tud segíteni?
 ■

Apache "failed to get a socket for port 80" gond

Anonymous · 2004. Dec. 29. (Sze), 20.04
Felraktam az Apache-ot, meg mindent ami egy telepítőcsomagban volt (MySql, PHP, Apache). Az lenne a kérdésem, hogy a php fájljaimat csak a localhost mappába lehet tenni, hogy működjenek, vagy hova. A problémám pedig az lenne, hogy ha írok egy egyszerű kis php progit és le akarom futtatni, akkor bejön valami letöltés, (pedig nincs netem!)és csak a 3betűs kombináció sokszor alkalmatásával lehet kilépni, viszont a php nem fut le! Az Apache error.log-jában pedig ez van: "No such file or directory:make_sock:failed to get a socket for port 80"!!!
Mi lehet a probléma???
 ■

december 28

Banális kérdés

Anonymous · 2004. Dec. 28. (K), 11.48
Én a kezdők kezdője vagyok és még semmit
se értek ezért is fordulok hozzátok.

Az lenne a kérdésem hogy mit tegyek, hogy
ne ez jöjjön ki:
Rossz adatbázis-könyvtár név!
(Legalább 6 karakterünek kell lennie!)
 ■

december 27

php class trükkök

Anonymous · 2004. Dec. 27. (H), 21.57
php 4 és php 5 osztálykezelésével kapcsolatos problémák, és azok megoldásai.
 ■