Archívum - 137651 - Fórum téma
szeptember 15
Adott parancs futtatása óránként
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet -e azt oldani, hogy valami a szerveren mondjuk óránként lefusson. Mondjuk egy php kód.
Válaszotokat előre is köszönöm:
noRAD_
■ Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet -e azt oldani, hogy valami a szerveren mondjuk óránként lefusson. Mondjuk egy php kód.
Válaszotokat előre is köszönöm:
noRAD_
szeptember 14
értékvisszaadás exit-el
Sziasztok!
Irtam egy szkriptet, amely futtat egy masikat, ez fut, majd exit 0-val, vagy -1 -el stb-vel kilép. (igy jelzi, hogy sikeresen tevékenykedett-e vagy sem) Ettol a visszaadott értékt?l függ?en kéne nekem üzenetet megjeleniteni.
Tudja valaki, hogy az exit által vissza adott hibakódot, hogy lehet vizsgálni?
■ Irtam egy szkriptet, amely futtat egy masikat, ez fut, majd exit 0-val, vagy -1 -el stb-vel kilép. (igy jelzi, hogy sikeresen tevékenykedett-e vagy sem) Ettol a visszaadott értékt?l függ?en kéne nekem üzenetet megjeleniteni.
Tudja valaki, hogy az exit által vissza adott hibakódot, hogy lehet vizsgálni?
szeptember 13
CodeCharge Studio 1.0.7
Sziasztok!
Szeretnék ajánlani minden kedves kezdő, profi, gyakorlott és kevésbé tapasztalt php fejlesztő figyelmébe a CodeCharge Studio 1.0.7 nevezetű remekművet. Saját tapasztalatom szerint baromi gyorsan lehet vele dolgozni. próbáljátok ki, megéri....
Várok ide minden hozzászólást, tapasztalatot és javaslatot.
Továbbá tervezem hogy megpróbálkozok a program lefordításával. Ha valakinek van kedve csatlakozni, kérem jelezzétek az mailto:06304608846##kukac##westel900.hu?subject=CodeCharge_Studio_Translation címre!
1. Letölt
2. Unzip
3. Olvas Installation.txt
3. Mosoly és fejlsztés 1000-el!!!!!!!!!!!
Letöltés: http://64.46.108.252/temp/classes.zip
■ Szeretnék ajánlani minden kedves kezdő, profi, gyakorlott és kevésbé tapasztalt php fejlesztő figyelmébe a CodeCharge Studio 1.0.7 nevezetű remekművet. Saját tapasztalatom szerint baromi gyorsan lehet vele dolgozni. próbáljátok ki, megéri....
Várok ide minden hozzászólást, tapasztalatot és javaslatot.
Továbbá tervezem hogy megpróbálkozok a program lefordításával. Ha valakinek van kedve csatlakozni, kérem jelezzétek az mailto:06304608846##kukac##westel900.hu?subject=CodeCharge_Studio_Translation címre!
1. Letölt
2. Unzip
3. Olvas Installation.txt
3. Mosoly és fejlsztés 1000-el!!!!!!!!!!!
Letöltés: http://64.46.108.252/temp/classes.zip
Kép tárolása mysql-ben, majd megjelenítés
Sziasztok!
Képet kell mysql db-ban tárolnom. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan rakom a képet az adatbázisba, illetve hogyan tudom onnan kiolvasni és megjeleníteni.
Mindenkinek előre is köszönöm a segítséget!!! S.O.S. kellene a segítség!
■ Képet kell mysql db-ban tárolnom. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan rakom a képet az adatbázisba, illetve hogyan tudom onnan kiolvasni és megjeleníteni.
Mindenkinek előre is köszönöm a segítséget!!! S.O.S. kellene a segítség!
szeptember 13
blokk modul írása
hali!
Tudna valaki egyszerű, adatbázis lekérdezéses blokk modullal szolgálni nekem, példaként?
Egy síma query lenne csak melynek az eredményét ki kelletne íratnom egy kis táblázatba.
0.72-es PN-hez kellene.
Köszi, Pali
■ Tudna valaki egyszerű, adatbázis lekérdezéses blokk modullal szolgálni nekem, példaként?
Egy síma query lenne csak melynek az eredményét ki kelletne íratnom egy kis táblázatba.
0.72-es PN-hez kellene.
Köszi, Pali
szavazás
Nem tudja nekem valaki megmindani, hogy hogy lehet megcsinálni, hogy a nem regisztráltak is szavazhassanak?
■ szeptember 8
header() function
Hali,
nálam a header (header("Location: index.php") ) függvény az alábbi hiba üzenettel tér vissza: 'cannot add header ...', ez miért lehet?,
valamint nem létezik a php_self az alábbi formában: $PHP_SELF,
a php a paraméterében megkapott adatokta nem hoz létre automatikusan változót: ../index.php?qwe=123, ilyenkor nincs $qwe változó ...
env: w2k, php422, iis5
thanks
doma
■ nálam a header (header("Location: index.php") ) függvény az alábbi hiba üzenettel tér vissza: 'cannot add header ...', ez miért lehet?,
valamint nem létezik a php_self az alábbi formában: $PHP_SELF,
a php a paraméterében megkapott adatokta nem hoz létre automatikusan változót: ../index.php?qwe=123, ilyenkor nincs $qwe változó ...
env: w2k, php422, iis5
thanks
doma
szeptember 6
0.7.2.1-Phoenix Banner nem látszik
Halak!
Most telepítettem frissen a 0.7.2.1-Phoenix-et de nem működik benne a banner rész. A modul be van töltve/kapcsolva. Felvettem az ügyfelet majd 0 (vagyis korlátlan) kattintással be is állítotam.
1ik témában sem látszik. Viszont ha a meglévőt akarom módosítani ott behozza az adott bannert.
:(
Van valami 5letetek, hogy mi lehet a probléma?
Nektek működik?
Kösz, Pali
■ Most telepítettem frissen a 0.7.2.1-Phoenix-et de nem működik benne a banner rész. A modul be van töltve/kapcsolva. Felvettem az ügyfelet majd 0 (vagyis korlátlan) kattintással be is állítotam.
1ik témában sem látszik. Viszont ha a meglévőt akarom módosítani ott behozza az adott bannert.
:(
Van valami 5letetek, hogy mi lehet a probléma?
Nektek működik?
Kösz, Pali
phpMyAdmin 2.2.6 problema
Hello!
Az AppServ 1.7.0 verziojat hasznalom (Apache 1.3.26+PHP 4.2.2+MySQL 3.23.51 +phpMyAdmin 2.2.6 ...)Minden mukodik, csak a phpMyAdmint nem tudom beallitani rendesen. Ha magyar nyelvet valasztok a kezelofeluleten, akkor az alabbak a hibauzenetek. Aki tud kérem segítsen!
Kosz!
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\main.php on line 16
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\libraries\ob.lib.php on line 53
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 23
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 24
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 25
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 26
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 27
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 29
■ Az AppServ 1.7.0 verziojat hasznalom (Apache 1.3.26+PHP 4.2.2+MySQL 3.23.51 +phpMyAdmin 2.2.6 ...)Minden mukodik, csak a phpMyAdmint nem tudom beallitani rendesen. Ha magyar nyelvet valasztok a kezelofeluleten, akkor az alabbak a hibauzenetek. Aki tud kérem segítsen!
Kosz!
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\main.php on line 16
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\libraries\ob.lib.php on line 53
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 23
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 24
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 25
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 26
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 27
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\appserv\www\phpmyadmin\lang\hungarian.inc.php:354) in c:\appserv\www\phpmyadmin\header.inc.php on line 29
szeptember 3
2 probléma :(((
Hali!
Két gondom van, és már teljesen kifogytam az ötletekből:
1.
File feltöltés. Minden úgy van, ahogy az összes kézikönyv, tutorial, egyéb írja. A tesztkörnyezetben (WinNT4 + Apache + Php + MySQL) minden tökéletes, a célszerveren (linux) viszont egyszerűen nem megy. Mintha a SUBMITkor nem töltené fel a file-t, így aztán keresi mint a hülye...
a $HTTP_POST_VARS üres, egyébként meg nem találja a "c:\..." file-t...
2.
Áttettem a szöveget adattáblába(feltöltés továbbra is kell képeknek, de legalább a szöveg megy :p), és közvetlenül a Formba gépelem. A szöveg túl hosszú, vagy hibát jelez (tesztkörnyezet), vagy nem is reagál a SUBMIT gombra. Miután a begépelt szöveget megkurtítom, oke, felmegy, minden jó.
MAJD! A módosításnál szintén formból, beírom a maradékot, és onnan elfogadja!!! Volt, hogy létrehozáskor nem engedte, de módosításkor a 3x-át is.
(2-6 K-s textekről van szó)
Érti ezt valaki?????
■ Két gondom van, és már teljesen kifogytam az ötletekből:
1.
File feltöltés. Minden úgy van, ahogy az összes kézikönyv, tutorial, egyéb írja. A tesztkörnyezetben (WinNT4 + Apache + Php + MySQL) minden tökéletes, a célszerveren (linux) viszont egyszerűen nem megy. Mintha a SUBMITkor nem töltené fel a file-t, így aztán keresi mint a hülye...
a $HTTP_POST_VARS üres, egyébként meg nem találja a "c:\..." file-t...
2.
Áttettem a szöveget adattáblába(feltöltés továbbra is kell képeknek, de legalább a szöveg megy :p), és közvetlenül a Formba gépelem. A szöveg túl hosszú, vagy hibát jelez (tesztkörnyezet), vagy nem is reagál a SUBMIT gombra. Miután a begépelt szöveget megkurtítom, oke, felmegy, minden jó.
MAJD! A módosításnál szintén formból, beírom a maradékot, és onnan elfogadja!!! Volt, hogy létrehozáskor nem engedte, de módosításkor a 3x-át is.
(2-6 K-s textekről van szó)
Érti ezt valaki?????