ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 31, 2006 - Blog bejegyzés

A WHAT WG újításai beszivárognak a HTML-be

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 31. (K), 10.59
Tim Berners-Lee, a HTML megalkotója, a W3C vezetője blogjában jelentette meg a Reinventing HTML című bejegyzését, melyben kifejezi nyitottságát a HTML megújítására. Beismeri, hogy az XML-izálás nem jött be, sokan még a HTML-t preferálják az XHTML-lel szemben. Tim szerint szükség van arra, hogy a WHAT WG HTML megújító munkáját és az XForms technológiát a HTML-lel is egyeztessék, a javaslatokat előre mutató, a szabványt nem gyökeresen megváltoztató módon vezessék be. Véleménye szerint az XHTML 2 munkacsoport teljesen külön fog dolgozni, ott a visszafelé kompatibilitás nem követelmény. Köszönjük Off-nak, hogy felhívta a figyelmünket a hírre.
 

Web Konferencia Szily Kálmán RoadShow 2006

Anonymous · 2006. Okt. 31. (K), 00.32
A Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Középiskola, Szakiskola és Kollégium a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztálya kiemelkedő támogatásával megrendezi a Web Konferencia Szily Kálmán RoadShow 2006 nevű eseményt. A rendezvény célja, hogy megismertesse a legújabb webes technológiákat az informatika tanárokkal, valamint fórumot teremtsen a téma iránt érdeklődők számára. Már lehetőség van a regisztrációra. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk.
 

Első Magyar Moodle Konferencia

Vágvölgyi Csaba · 2006. Okt. 31. (K), 00.19
2006. november 24-25-én megrendezésre kerül az első magyar Moodle konferencia Debrecenben. A Moodle egy nyílt forráskódú, PHP nyelven íródott e-Learning keretrendszer (CMS, LMS), amely flexibilitásának és a korszerű pedagógiai módszerek támogatásának köszönhetően világszerte egyre népszerűbb. A Magyarországon elterjedt (ingyenes) e-Learning keretrendszerek közül a Moodle rendelkezik a legnagyobb felhasználói táborral.