ugrás a tartalomhoz

A WHAT WG újításai beszivárognak a HTML-be

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 31. (K), 10.59
Tim Berners-Lee, a HTML megalkotója, a W3C vezetője blogjában jelentette meg a Reinventing HTML című bejegyzését, melyben kifejezi nyitottságát a HTML megújítására. Beismeri, hogy az XML-izálás nem jött be, sokan még a HTML-t preferálják az XHTML-lel szemben. Tim szerint szükség van arra, hogy a WHAT WG HTML megújító munkáját és az XForms technológiát a HTML-lel is egyeztessék, a javaslatokat előre mutató, a szabványt nem gyökeresen megváltoztató módon vezessék be. Véleménye szerint az XHTML 2 munkacsoport teljesen külön fog dolgozni, ott a visszafelé kompatibilitás nem követelmény. Köszönjük Off-nak, hogy felhívta a figyelmünket a hírre.
 
1

HTML

Dohány Tamás · 2006. Okt. 31. (K), 13.44
Timnek szerintem totál igaza van abban, hogy a HTML-t is kell még fejleszteni...
2

Az év bejelentése

Bártházi András · 2006. Okt. 31. (K), 17.26
Nagyon jó, hogy a W3C vezetője ezt belátja, remélhetőleg ezzel meg tud győzni sokakat, és lesz eredménye. A WhatWG azért jött létre, mert a W3C nem fogadta el a helyzetet.

Még jobban belegondolva, szerintem ez az év bejelentése (a webfejlesztők számára). Ha TBL tényleg megértette a helyzetet, és beviszi a vállalatokat, a fejlesztőket és a közösséget a túlontúl akadémiaira sikeredett W3C berkein belülre, akkor itt van nekünk a paradicsom, már ami a szabványokat illeti. A WhatWG nagyon sokat letett az asztalra, van egy nagyon jó ajánlásuk, ha mindez el- és befogadja a W3C, azzal nagyon sokat nyerhet a web.