ugrás a tartalomhoz

Első Magyar Moodle Konferencia

Vágvölgyi Csaba · 2006. Okt. 31. (K), 00.19
2006. november 24-25-én megrendezésre kerül az első magyar Moodle konferencia Debrecenben. A Moodle egy nyílt forráskódú, PHP nyelven íródott e-Learning keretrendszer (CMS, LMS), amely flexibilitásának és a korszerű pedagógiai módszerek támogatásának köszönhetően világszerte egyre népszerűbb. A Magyarországon elterjedt (ingyenes) e-Learning keretrendszerek közül a Moodle rendelkezik a legnagyobb felhasználói táborral.

A Moodle oldalak közt találunk számos felsőoktatási intézményt, általános és középiskolát, közérdekű információs portált, nyelviskolát, de profitorientált szakképző intézményeket is. Elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy egy konferencia formájában összehívjuk a hazai Moodle közösséget, lehetőséget biztosítva a tapasztalatok megosztására. Szintén számítunk azokra, akik még csak most ismerkednek az e-Learning világával és keresik a megfelelő eszközt céljaik megvalósítására. A Moodle-ban rátalálhatnak a megfelelő megoldást biztosító eszközre.

A konferencia első napján több szekcióban szervezünk előadásokat. Törekvésünk az, hogy ne pusztán ismertessük eredményeinket, hanem osszuk meg mindazokat a tapasztalatokat, amelyeket a közösség hasznosíthat. Legyen ez a konferencia a magyar Moodle közösséget erősítő fórum. A konferencia második napján az e-Learning-gel és a Moodle-lal ismerkedők számára rendezünk tutoriálokat, melynek során a legújabb 1.7-es Moodle használatát ismerhetik meg, illetve SCORM tananyagok készítésének egyszerű - mindenki által könnyen elsajátítható - módjával, és a SCORM tananyagcsomagok finomhangolásának lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a szerencsések.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!