Archívum - Okt 2016 - Fórum téma
október 11
Kép vízjelezés kérdés
Sziasztok!
Kép vízjelezésben szeretném a segítségeteket kérni, mert a neten talált példák ellenére meggyűlt a bajom a vízjel átlátszóságának kezelésével. IrfanView-val, GIMP-el és webes eszközökkel is próbáltam átlátszó hátterűvé tenni a vízjel gyanánt kapott PNG képet, az eredmény mégis legtöbbször olyan, mintha egyszínű fekete lenne a vízjel kép háttere.
A képátméretező-vízjelező-mentő PHP kódom így néz ki:Ez az eredeti kép, ez a vízjel fájl, ez pedig az eredmény.
Kép vízjelezésben szeretném a segítségeteket kérni, mert a neten talált példák ellenére meggyűlt a bajom a vízjel átlátszóságának kezelésével. IrfanView-val, GIMP-el és webes eszközökkel is próbáltam átlátszó hátterűvé tenni a vízjel gyanánt kapott PNG képet, az eredmény mégis legtöbbször olyan, mintha egyszínű fekete lenne a vízjel kép háttere.
A képátméretező-vízjelező-mentő PHP kódom így néz ki:
//$imageSize - az eredmény kép maximális mérete, képpontban
$imageFactor = min($imageSize/$imageWidth, $imageSize/$imageHeight, 1);
if (!$newImage = @imagecreatetruecolor($imageWidth*$imageFactor, $imageHeight*$imageFactor)) {
return false;
}
//$image - imagecreatefromstring kimenet
if (!imagecopyresampled($newImage, $image, 0, 0, 0, 0, $imageWidth*$imageFactor, $imageHeight*$imageFactor, $imageWidth, $imageHeight)) {
return false;
}
//$wmFilePath - a vízjel PNG fájl elérési útja
if (file_exists($wmFilePath) && ($watermark = @imagecreatefrompng($wmFilePath))) {
$wmWidth = imagesx($watermark);
$wmHeight = imagesy($watermark);
$wmFactor = min($imageWidth*$imageFactor/$wmWidth, $imageHeight*$imageFactor / $wmHeight, 1);
if (($newWatermark = @imagecreatetruecolor($wmWidth*$wmFactor, $wmHeight*$wmFactor)) && imagecopyresampled($newWatermark, $watermark, 0, 0, 0, 0, $wmWidth*$wmFactor, $wmHeight*$wmFactor, $wmWidth, $wmHeight)) {
if (!imagecopymerge($newImage, $newWatermark, ($imageWidth*$imageFactor - $wmWidth*$wmFactor)/2, ($imageHeight*$imageFactor - $wmHeight*$wmFactor)/2, 0, 0, $wmWidth*$wmFactor, $wmHeight*$wmFactor, 100)) {
return false;
}
}
}
if (!imagejpeg($newImage, $newPath, 100)) {
return false;
}
október 3
Adatforgmalom mérés Android app-pal adott URL-en
Sziasztok, szeretném a mobilom adatforgalmát mérni, de csak egy adott domain/url-en. Azaz, hogy az adott weboldal látogatása milyen havi forgalmat generál.
Ismert valaki ilyen app-ot esetleg?
■ Ismert valaki ilyen app-ot esetleg?
sprintf probléma
Sziasztok!
A problémám a következő. Adott egy időkülönbség, amit 3 tizedes jegyre kerekítek. Viszont előfordul, hogy az értékek miatt nem az jön ki, hogy 3,271, hanem pl. 3,27, vagy 3,2. Megjelenítenem úgy kellene, hogy 3,270, vagy 3,200. Próbálkozom a sprintf-vel, de sehogy nem boldogulok. Egyáltalán erre van szükségem?
Köszi
T.
■ A problémám a következő. Adott egy időkülönbség, amit 3 tizedes jegyre kerekítek. Viszont előfordul, hogy az értékek miatt nem az jön ki, hogy 3,271, hanem pl. 3,27, vagy 3,2. Megjelenítenem úgy kellene, hogy 3,270, vagy 3,200. Próbálkozom a sprintf-vel, de sehogy nem boldogulok. Egyáltalán erre van szükségem?
Köszi
T.
Android - Notification click ACTION
Sziasztok!
egy gyors kérdés...
A képernyőzár event-et az ACTION_USER_PRESENT-el tudjuk elkapni a BroadcastReceiver-ben, ez ok. Na de ha még a képernyőzár feloldása előtt lenyitom a notification bar-t és ott rákattintok az egyik app-ra, akkor azt melyik ACTION-el tudom elkapni? mert ilyenkor nem fut bele az ACTION_USER_PRESENT-be (amit nem értek, hiszen ilyenkor először fel kéne oldania a zárat és csak utána tudná elvileg megnyitni az appot nem?!)... a cél az, hogy ha a user bekapcsolja a kijelzőt ÉS átjut a képernyőzáron (feloldja, megnyit egy appot vagy bárhogy), akkor azt az eseményt az intent.getAction()-el el tudjam kapni.
köszönöm!
■ egy gyors kérdés...
A képernyőzár event-et az ACTION_USER_PRESENT-el tudjuk elkapni a BroadcastReceiver-ben, ez ok. Na de ha még a képernyőzár feloldása előtt lenyitom a notification bar-t és ott rákattintok az egyik app-ra, akkor azt melyik ACTION-el tudom elkapni? mert ilyenkor nem fut bele az ACTION_USER_PRESENT-be (amit nem értek, hiszen ilyenkor először fel kéne oldania a zárat és csak utána tudná elvileg megnyitni az appot nem?!)... a cél az, hogy ha a user bekapcsolja a kijelzőt ÉS átjut a képernyőzáron (feloldja, megnyit egy appot vagy bárhogy), akkor azt az eseményt az intent.getAction()-el el tudjam kapni.
köszönöm!
október 1
Facebook megosztó gomb
Sziasztok!
Van egy oldalam a www.balatoninyaralok.com
Van jó pár hirdetés már rajta eddig egész jól működik. Van minden hirdetéshez egy megosztó gomb ami ugye az aktuális oldalt osztja meg. Nem rég jelezték nekem hogy mikor megakarják osztani nem a hirdetéshez tartozó kép jelenik meg megosztáshoz és nem is lehet választani képet. Minden hirdetéshez ugyan azt a képet akarja berakni és nem értem miért. Valaki ért ehhez a megosztó gombhoz?
■ Van egy oldalam a www.balatoninyaralok.com
Van jó pár hirdetés már rajta eddig egész jól működik. Van minden hirdetéshez egy megosztó gomb ami ugye az aktuális oldalt osztja meg. Nem rég jelezték nekem hogy mikor megakarják osztani nem a hirdetéshez tartozó kép jelenik meg megosztáshoz és nem is lehet választani képet. Minden hirdetéshez ugyan azt a képet akarja berakni és nem értem miért. Valaki ért ehhez a megosztó gombhoz?