ugrás a tartalomhoz

Android - Notification click ACTION

PredMan · 2016. Okt. 3. (H), 07.39
Sziasztok!

egy gyors kérdés...

A képernyőzár event-et az ACTION_USER_PRESENT-el tudjuk elkapni a BroadcastReceiver-ben, ez ok. Na de ha még a képernyőzár feloldása előtt lenyitom a notification bar-t és ott rákattintok az egyik app-ra, akkor azt melyik ACTION-el tudom elkapni? mert ilyenkor nem fut bele az ACTION_USER_PRESENT-be (amit nem értek, hiszen ilyenkor először fel kéne oldania a zárat és csak utána tudná elvileg megnyitni az appot nem?!)... a cél az, hogy ha a user bekapcsolja a kijelzőt ÉS átjut a képernyőzáron (feloldja, megnyit egy appot vagy bárhogy), akkor azt az eseményt az intent.getAction()-el el tudjam kapni.

köszönöm!
 
1

ACTION_SCREEN_ON

vbence · 2016. Okt. 3. (H), 20.34
ACTION_SCREEN_ON nem elég?
2

Nem, mert...

PredMan · 2016. Okt. 4. (K), 07.38
... az appom lényege, hogy amikor a telefon alvó állapotban van (tehát az ACTION_SCREEN_OFF után), akkor időzítve kapcsolgatja a WIFI-t ki/be és ezt az időzítést nem szeretném megszakítani az ACTION_SCREEN_ON-al, hiszen lehet, hogy a user csak az időt akarta megnézni a telefonon, így az időzítőt kár lenne ilyenkor leállítani és pár sec után újraindítani... ezért is raktam az ACTION_USER_PRESENT-re az időzítő leállítást, mert az már egy konkrét cselekvésre utal.

Közben találtam egy alternatív megoldást, amely egy kicsit más megközelítésből oldaná meg a problémát:

http://stackoverflow.com/questions/7044868/how-to-tell-if-user-is-on-lock-screen-from-service

"Use KeyguardManager to check if the device is locked."

ha false, akkor leállítom az időzítőt. Egyelőre jobb/szebb ötletem nincs.
3

Időzítő

vbence · 2016. Okt. 4. (K), 23.08
ACTION_SCREEN_ON-kor elindíthatsz egy időzítőt mondjuk 20 secre, ha OFF jön mielőtt lejára, nem történik semmi, ha viszont eltelt 20 sec OFF nélkül akkor deaktiválhatod a background taszkot, mert a user elkezdte használni a telót.
4

ügyes...

PredMan · 2016. Okt. 5. (Sze), 07.16
egyszerű és nagyszerű megoldás! köszönöm!