ugrás a tartalomhoz

Archívum - 1970 - Fórum téma

január 2

CURL chunked transfer encoding, hogyan?

KLaci · 2007. Jan. 2. (K), 12.08
Sziasztok

CURL segítségével szeretnék egy távoli weboldalt beolvasni, de az chunked transfer encoding-ot használ...

és így ezt kapom:

HTTP/1.1 500 Internal Server Error Date: Tue, 02 Jan 2007 10:02:34 GMT Server: Apache/1.3.34 (Debian) DAV/1.0.3 Connection: close Transfer-Encoding: chunked Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, root##kukac##localhost.localdomain and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

------------------------------------------------------------------------
Már nagyon sokat kerestem, de nem találom hogy hogyan kell a CURL-t ilyenkor beállítani...

de az is lehetséges, hogy ezt a CURL csak feltöltésnél tudja...

ha valaki tudna postolni egy komplett megoldást annak nagyon örülnék.

Köszöntettel Laci

freemail-re nem tudok levelet küldeni a mail()-lel

Anonymous · 2007. Jan. 2. (K), 01.39
sziasztok!

miért nem tudok freemail-es címre levelet küldeni a mail fgv-nyel?
egy sima cimzett, tárgy, üzenet paramétergazdagot se :(

spamnek érzékeli? ez ellen mit lehet tenni?
előre is köszi

január 2

HTML password lock program hogyan használható?

csaba34 · 2007. Jan. 1. (H), 22.25
Kedves Forumozok! Sajnos az a gondom hogy találtam egy progit HTML PASSWORD LOCK! Sajnos a kezelése nem megy aki használja tudna segiteni benne? fontos lenne itt találhato a progi! msnem: grafi20##kukac##msn.com imélem csaba34##kukac##gmail.com! BUÉK MINDENKINEK! Köszönöm segitséget!

Hajlítani szeretnék színátmeneteket, de hogyan?

krey · 2007. Jan. 1. (H), 22.17
Elég sok problémám volt manapság azzal, hogy van egy egyenes (linear) színátmenetem és szerettem volna valamilyen görbére (merőlegesen) ráilleszteni, elajlítani. Ha ez a görbe egy kör része volt, akkor viszonylag könnyen boldogultam, csak egy körkörös (radial) fill részét kellett használnom a görbe részre. A megoldás bár nem szép, de hatékony. Most viszont (majdnem) tetszőleges egyszerű görbére szeretném ráhajlítani a színátmenetet és nem sikerül megoldást találnom. Remélem illusztráció nélkül is meg lehet érteni, a problémámat, de ha nem, akkor majd készítek vmi rajzot.
Kérdésem leginkább a Flash-re irányul, de ha be tudom importálni, akkor bármilyen vektor-szerkesztő program jöhet (AI-t leszámítva).
Az is érdekelne, hogy a különböző vektor-formátumok egyáltalán tudnak-e ilyet, mert ha nem akkor úgyis az lesz a vége, hogy írok valami programot gd2-vel.
Segítségeteket előre is köszönöm.

üdv. krey

december 31

"Cannot modify header information - headers already sent by" hiba

chipi · 2006. Dec. 31. (V), 14.27
Sziasztok!
Egy szerverparkból rendeltünk egy szervert, de nem tudom, hogy mi a hiba, vagy én hibáztam vagy a szerver nem jó.

De mindenre ezt írja ki hibaként:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fenyrajz/public_html/ebolt/template_c/%%68^689^68964653%%head.tpl.php:6) in /home/fenyrajz/public_html/ebolt/kereses.php on line 32
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

a head.tpl 6 sora ez ez:

<script type="text/javascript" src="java/scriptaculous.js?load=effects"></script>

Foggalmam sincs, hogy mi a hiba.

A keresés 32 sora meg ez:
header("Location: index.php?menu=kereses&oldal=1");

december 30

PROTOTYPE kilép az objektumból?

gtoma · 2006. Dec. 30. (Szo), 18.28
Sziasztok!

Lenne egy problémám. Létrehozok egy objektumot, egy select mezőt. Aztán ajax-al lekérem a tartalmát. Ez az objektum egy funkciója lenne. A szerver válaszának feldolgozását rábízom egy funkcióra, mely szintén az Objektum része. Azonban ekkor már nem tudom lekérni az objektum adatait (pl. a select ID-jét amit az elején, az objektum létrehozásánál adok meg neki)

ZipArchive not found

lacy · 2006. Dec. 30. (Szo), 00.28
hi.

Tömören: PHP5.2ben nem működik az ZipArchive osztály (bundled), de miért?:(

adott: winxp - apache 2.23 - php 5.2 (installer) -> custom -> ext_zip.
fel is rakta php_zip.dll-t ext-be, php.ini-ben (a php mappában, mert windowsban nincs -> [PHP_ZIP] extension=php_zip.dll ottvan.)

"It does not require any external library.", viszont..

$zip = new ZipArchive();
Fatal error: Class 'ZipArchive' not found in ...

BUG report: http://bugs.php.net/?id=39742&edit=1
Na hát ez nem válasz, amit írtak.

Van valakinek ötlete, hogy tudnám működésre bírni?
Köcce!

december 30

Checkbox körül rés

Anonymous · 2006. Dec. 29. (P), 22.36
Helló, miért van az hogy a checkbox körül rés van bármit csinálok vele? Ffoxban a margin: 0; segített rajta, de IE-ben (7ben is) nem.

<div style="background-color:#FF9966">
<input type="checkbox" style="margin: 0;"/>
</div>

Bocs ha már volt ez kérdés (egészen biztosan volt) de nem találom a megfelelő keresőszavakat...

Oldal költöztetésének Google vonzatai

vbence · 2006. Dec. 29. (P), 22.19
Sziasztok!

Tippeket várok, hogyan lehet a legjobban kijönni egy oldal elköztötéséből. Lehet kis költözés, ahol a tartalmak megmaradnak, csak az URL séma módosul (ilyenkor a régi URL-en élhet a tartalom végtelen ideig, de valahogy jelezni kéne, hogy az új verziót preferáljuk), vagy teljes domain-váltásos cucc.

Lehet-e valami <link rel="alternate"> tipusú tippel segíteni a google-t, hogy hamarabb odataláljon az új címre.

301: Moved Permanently - segít-e valamit? Mennyit profitál belőle az új cím? X időn belül megkapja a régi oldal page rankját, vagy mindenképen sajátot kezd építeni?

(Ha lehetséges) Megéri megtartani a régi oldalt (url-eket), amik a page-rank miatt folyamatosan produkálják a látogatókat? Esetleg egy apró javascript átugratná a látogatóat az új címre, miközben a google számára a régi dokumentum is él és virul?

Szóval ki hogy enyhítené a költözés fájdalmát Google barátunknál?

Blog bejegyzés írás közben kidob a session

Anonymous · 2006. Dec. 29. (P), 15.21
Sziasztok!

Írtam egy Blogot. Magával a kóddal nem is lenne semmi baj. php-ban íródott mysql adatbázist használ, természetesen form-okat használ és jelszóval és felhasználónévvel védett tehát csak a blog tagjai írhatnak bele. Tehát a kód működik rendesen. Session segítsgéével történik meg a felhazsnálók belépése! Az lenne a bajom, hogy ha egy felhasználó éppen írja a blogját és az kb 20-30 percél több és nem küldi el addig az űrlapot, akkor: most saját fogalmazással élve kidobja a session. Pedig ugye elméletileg a session addig él amíg elundul és be nem zárjuk a böngészőt, nem?