ugrás a tartalomhoz

Archívum - 140703 - Fórum téma

január 18

auto_increment mezo hozzáadása

tom1999 · 2007. Jan. 18. (Cs), 07.14
Sziasztok,
olyan gondom van ,hogy lehet egy meglévő táblához amiben több ezer rekord van egy auto increment mezőt utólagosan hozzá adni MYSQL-ben.
THX
 ■

január 18

SMS és PHP

raczger · 2007. Jan. 17. (Sze), 22.28
Hello!

Egy olyan oldalt szeretnék csinálni mint pl a jamba.hu vagy ilyesmi oldalak, a lényeg az, hogyan fűzöm össze sms-t a php-val?
van külön sms függvény, vagy a szolgaltató elintézi ezt a felét? vagy hogyan megy, mert még nem láttam ilyen scriptet, és sajnos nemtudom hogyan működik

a választ előre is köszi!
 ■

Mysql - Sérült Tábla Törlése

lecroix · 2007. Jan. 17. (Sze), 18.39
A probléma a következő:

Egy elnézés miatt ékezetes táblanév került az adatbázisba, amit Phpmyadmin-on keresztül nem tudok sehogy sem kezelni.

A kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehetne kitörölni egy sérült táblát.

Alternatív megoldásként az is jó lenne, ha az egész adatbázist kiüríthetném, az összes táblával együtt, de a dokumentációkban csak az adatbázis törlésésre van leírva.

A lekérdezésnél ez a hibaüzenet:
"#1300 - Invalid utf8 character string: 'ár'".

A segítséget előre is köszönöm!

P.s.: A táblák nevének konvertálása nem járt sikerrel. ( valahol valaki javasolta az UTF-8-ra való konvertálást)
 ■

könyvtár tartalom kiiratása

neumann · 2007. Jan. 17. (Sze), 17.18
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi scripben mit kellene változtatnom, hogy csak az adott könyvtár taralmát írja ki, de a könyvtárak hivatkozásait ne.

<?php
$kvtnev = "directory";
$kvt = opendir( $kvtnev );
while ( gettype( $fajl = readdir( $kvt ) ) != boolean )
{
if ( is_dir( "$kvtnev/$fajl" ) )
print "";
print '<a href="'.$kvtnev.'/'.$fajl.'">'.$fajl.'</a><br>';
}
closedir( $kvt );
?>

Köszi
 ■

XHTTPRequest-tel kért érték ne kerüljön be a gyorstárba

Kobra · 2007. Jan. 17. (Sze), 17.02
Szervusztok!

Vszeg az alapprobléma nagyon egyszerú megoldású, de elegáns ötletem nincs - szerintem az alapvető aloldalakat sem igy lenne szép includolni ahogy én teszem:)
Az oldal PHP+CSS és most próbálok bele némi AJAXot.
Vannak részek ahova időrendi táblákat kell betöltenem később ezt szeretném OOo XMLjéből nyerni, de hogy tudom megoldani, hogy ezeket a részeket ne gyorstárazzák a böngészők?
Jelenleg a többitől eltérően teljes HTML kóddal includolok és nem csak az odatartozó kódokat és úgy tűnik működik. de ezt lehet ennél szebben is nem?
 ■

NewsPHP hírküldő weblapjához hasonló weblap motort keresek

nemtudomkivagyok · 2007. Jan. 17. (Sze), 16.27
Szia

Az lenne a kérdésem, hogy már nem egy oldalon látok newsPHP -s ugymond hírküldő scriptet. de ezek az oldalak nagyon hasonlitanak egymásra. pl:

http://newsphp.sourceforge.net/
http://www.plus44online.com/

ezek szinte nagyon, de van még de szerintem megfigyelésképp elég ennyi. ha letöltöm a hirkuldö scriptet abba csak hírkudés van, ehez lelehet tölteni vmi elöre gyártott lapot is? amit átalikthatok? vagy a lapjuk az már saját munka? mert eléggé hasonlitanak. mert én nem találtam a hozzá tartozó lapot.
 ■

JavaScript forms tömb elem undefined

Sovereign · 2007. Jan. 17. (Sze), 08.13
Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám. Ciklussal több formot iratok ki. A cikluson bellül léptetek egy változót ami elnevezi a formokat, hogy meg tudjam őket külömböztetni. A probléma azzal van, hogy a JavaScript erre magasról tesz.
Úgy értve, hogy:
alert(document.1) itt még kiírja, hogy [object]
De:
alert(document.2) itt már azt, hogy undefined.
Átírtam a formok elnevezését: így $i++; $nev="db_".$i; (igen phpben az alap de javát hívok segítségül) print"<form name='.$nev.'> stb. stb
Megnézem a lap forrását, hogy tényleg elnevezi e. IGEN!
De a java akkor sem látja. Mi lehet a probléma?
 ■

VirtualHost a webroot alkönyvtáraiból

TIV · 2007. Jan. 17. (Sze), 02.15
üdv..

elég sok leírást olvastam, biztos rosszul, de sajna nem sikerült összejönnie annak amit szeretnék.

Adott: XP + Apache 2.2.3

Itt van a root, benne két mappa...:

F:/webserv/www
F:/webserv/www/delirium
F:/webserv/www/tivadar

Azt szeretném, hogy virtualhost segítségével, ha localhost-ot írok a böngészőbe akkor a root index.php-ja, ha dr -t írok simán akkor a /delirium/index.php és ha tiv -et írok a /tivadar/index.php jöjjön be. Vagy a virtualhost nem erre való? esetleg így nem is lehet? vagy subdomainel menne? (tiv.localhost ??)

Előre is köszönök minden segítséget!
tiv
 ■

január 16

FLEX2 combobox viselkedése VB-módon

karit · 2007. Jan. 16. (K), 21.07
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogyan kell rávenni arra a Flex comboboxát, hogy lenyitás után a text-részébe beírt karakterekkel kezdődő elemhez ugorjon?
Nagyon köszönöm előre is!
 ■

Checkbox érték átadása MySQL be

Petrusz · 2007. Jan. 16. (K), 18.40
Sziasztok,
A problémám a következő lenne a FORM ban van egy checkbox, ami vagy bejelölt vagy nem. Ha nincs bejelölve nem ad át pl null értéket a sql insernek és undefined errorral leáll.
Hogy lehet azt megoldani ha nincs értéke, nem jelölt akkor is pl FALSE vagy 0 értéket a FORM feladjon a sql feltöltönek?
<TR><TD><input type="checkbox" name="Kedd" align="RIGHT"  />Kedd</TD>
Köszönöm a szakértelmeteket!
 ■