Archívum - 140703 - Fórum téma
augusztus 14
Saját, felhasználói naptár drupalhoz
Keresek egy olyan modult/megoldást 5.x drupalhoz, amivel az alábbiak könnyen megoldhatóak:
- minden felhasználónak saját naptára legyen, ezt csak az admin(ok) és saját maguk láthassák (egyik felhasználó ne láthassa a másik felhasználó naptárát);
- felhasználó tudjon bele eseményeket egyszerűen felvinni/szerkeszteni/törölni, akár naponta/hetente/havonta/minden második héten/stb. ismétlődően is;
- admin tetszőleges felhasználó naptárát tekinthesse meg (egyszerre csak egy felhasználóét, hogy ne legyen kavarodás).
Mit tudtok erre javasolni? Próbálkoztam az event/eventrepeat modulokkal, de így egy "közös" naptár az eredmény. Az OG megintcsak túllövésnek tűnik a célon - persze lehet, hogy kezdő drupalosként rosszul ítélem meg. Valami más ötlet esetleg?
■ - minden felhasználónak saját naptára legyen, ezt csak az admin(ok) és saját maguk láthassák (egyik felhasználó ne láthassa a másik felhasználó naptárát);
- felhasználó tudjon bele eseményeket egyszerűen felvinni/szerkeszteni/törölni, akár naponta/hetente/havonta/minden második héten/stb. ismétlődően is;
- admin tetszőleges felhasználó naptárát tekinthesse meg (egyszerre csak egy felhasználóét, hogy ne legyen kavarodás).
Mit tudtok erre javasolni? Próbálkoztam az event/eventrepeat modulokkal, de így egy "közös" naptár az eredmény. Az OG megintcsak túllövésnek tűnik a célon - persze lehet, hogy kezdő drupalosként rosszul ítélem meg. Valami más ötlet esetleg?
MySQL: Column 'id' specified twice
Sziasztok.
Arra a problémára keresek megoldást, hogy amikor INSERT-nél az AUTO_INCEREMENT-es id mezőnek meg szeretnék adni egy értéket (pl. 29) akkor a címben szereplő(MySQL: Column 'id' specified twice) hibaüzenetet kapom vissza...
mySQL tábla:
CREATE TABLE `activation` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`userid` int(11) NOT NULL,
`email` varchar(52) NOT NULL default '',
`date` integer(50) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_hungarian_ci AUTO_INCREMENT=10;
Mit rontottam el?:)
■ Arra a problémára keresek megoldást, hogy amikor INSERT-nél az AUTO_INCEREMENT-es id mezőnek meg szeretnék adni egy értéket (pl. 29) akkor a címben szereplő(MySQL: Column 'id' specified twice) hibaüzenetet kapom vissza...
mySQL tábla:
CREATE TABLE `activation` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`userid` int(11) NOT NULL,
`email` varchar(52) NOT NULL default '',
`date` integer(50) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_hungarian_ci AUTO_INCREMENT=10;
Mit rontottam el?:)
Nem értelmezett MySQL parancsok
Hello!
Webszerveremhez telepített MySQL 5-ös van felrakva, és parancssorból kiválóan működik. A PHP is kapcsolódik hozzá, de a parancsokat valamiért nem értelmezi. pl. mysql_query("create database izé", $kapcs); ebből a létrehozás paramétert hiányzónak észleli.
Mit felejthettem el?
■ Webszerveremhez telepített MySQL 5-ös van felrakva, és parancssorból kiválóan működik. A PHP is kapcsolódik hozzá, de a parancsokat valamiért nem értelmezi. pl. mysql_query("create database izé", $kapcs); ebből a létrehozás paramétert hiányzónak észleli.
Mit felejthettem el?
Mysql_lekérdezés hossza időben.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ebben a kódban ha mérem a lekérdezés hosszát, mettől meddíg tegyem?A $lekerdezes előtt indítsam a stoppert, és a $lekerdezes utan állítsam meg? Mert ha a $lekerdezes és a while között bontom az adatbázis kapcsolatot, az eredmény attól még meg lesz, ebből gondolom, hogy a while teljes egészében már csak a lekérdezés eredményét használja ,valahonnan.
Azt olvastam a php manualban, hogy az adatbázis lekérdezés után létrejön egy speciális változó, ami egy hivatkozás valamilyen külső adatforrásra (azt is írja ki ha printelem a $valtozo-t: Resource #Id13), de akkor mégis olvas az sql szerverről, csak már valami előkészített adatot (kapcsolat nélkül????)?
Hogy is van ez?
s_volenszki
■ Azt szeretném kérdezni, hogy ebben a kódban ha mérem a lekérdezés hosszát, mettől meddíg tegyem?
$lekerdezes = mysql_query("SELECT * FROM `tabla`");
while($sor = mysql_fetch_array($lekerdezes,MYSQL_ASSOC))
{
print $sor['record'];
}
Azt olvastam a php manualban, hogy az adatbázis lekérdezés után létrejön egy speciális változó, ami egy hivatkozás valamilyen külső adatforrásra (azt is írja ki ha printelem a $valtozo-t: Resource #Id13), de akkor mégis olvas az sql szerverről, csak már valami előkészített adatot (kapcsolat nélkül????)?
Hogy is van ez?
s_volenszki
Free tracker tárhely
Üdv,
szeretném megkérdezni, létezik-e ingyenes tottent tracker hoszting...
pl. funpic-on nem lehetne, mert ott van vagy 20 tracker
köszi előre is
■ szeretném megkérdezni, létezik-e ingyenes tottent tracker hoszting...
pl. funpic-on nem lehetne, mert ott van vagy 20 tracker
köszi előre is
MYSQL jelszo távprobléma
Üdv,
lenne egy kis problémám az adatbázis jelszóvál:
-php-config fájlban benne van a jelszó, csak elfelejtettem az ftp, és sql jelszót, ami ugyanaz...
-hogyan kérhetem le a jelszót (van futtatóprogram fent)
csak a jelszólekérdezési parancssor kellene
hoszt: localhost
user: root
ennyi fix :D, és egy user van...
próbálkoztam ezzek: select password('root');
kérlek segítsetek!
■ lenne egy kis problémám az adatbázis jelszóvál:
-php-config fájlban benne van a jelszó, csak elfelejtettem az ftp, és sql jelszót, ami ugyanaz...
-hogyan kérhetem le a jelszót (van futtatóprogram fent)
csak a jelszólekérdezési parancssor kellene
hoszt: localhost
user: root
ennyi fix :D, és egy user van...
próbálkoztam ezzek: select password('root');
kérlek segítsetek!
IE6 vs menu
üdv...
van egy menüm, de nem megy internet explorer 6 alatt miért is menne....sajna szerver oldalon mozgok, így nem tudom mit kellene vele csinálni, kérem a hozzáértőket szánjanak rám 2 percet :)
http://misterxp.uw.hu/temp/menu.php
köszönöm!
■ van egy menüm, de nem megy internet explorer 6 alatt miért is menne....sajna szerver oldalon mozgok, így nem tudom mit kellene vele csinálni, kérem a hozzáértőket szánjanak rám 2 percet :)
http://misterxp.uw.hu/temp/menu.php
köszönöm!
Csúnya szó feketelista
Hello
Szeretnék kérni valakitől egy szép hosszú csúnya szó moderálási listát(szavak fekete listája).
Most állandóan figyelem az oldalt és ha meglátok egy új szót akkor felteszem a listámra.
Igaz, hogy van ilyen link, de ez sok olyat is tartalmaz amelyek nem durva szavak és nyugodtan megjelenhetnek...
Előri is köszönöm a "kincset"...
Üdv Laci
(Ui.: lehet hogy könnyen fellelhető, de én sajnos nem találtam...)
■ Szeretnék kérni valakitől egy szép hosszú csúnya szó moderálási listát(szavak fekete listája).
Most állandóan figyelem az oldalt és ha meglátok egy új szót akkor felteszem a listámra.
Igaz, hogy van ilyen link, de ez sok olyat is tartalmaz amelyek nem durva szavak és nyugodtan megjelenhetnek...
Előri is köszönöm a "kincset"...
Üdv Laci
(Ui.: lehet hogy könnyen fellelhető, de én sajnos nem találtam...)
augusztus 14
Mozillában jelenik csak meg jól az oldal
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Én még csak barátkozok a honlapkészítéssel, de megkért egy ismerősöm, hogy csináljak neki egy oldalt. Mozzilla firefoxba jól bejön, de IE-be és operába szétcsúszik. Mit lehet csinálni vele, hogy jó legyen. Hogy működik az a böngészőre optimalizálás? Az oldal címe: www.alarmsecret.hu
Nem akarok szégyenbe maradni elötte.
A segítséget előre is köszönöm: Sonka
■ Egy kis segítségre lenne szükségem!
Én még csak barátkozok a honlapkészítéssel, de megkért egy ismerősöm, hogy csináljak neki egy oldalt. Mozzilla firefoxba jól bejön, de IE-be és operába szétcsúszik. Mit lehet csinálni vele, hogy jó legyen. Hogy működik az a böngészőre optimalizálás? Az oldal címe: www.alarmsecret.hu
Nem akarok szégyenbe maradni elötte.
A segítséget előre is köszönöm: Sonka
Zend Optimizer: hamisan failed to open stream hibát ad
Üdv!
Már többször jelentkezett a probléma, de sosem sikerült a végére járnom. Ha mondjuk ftp-n keresztül frissítem a fájlokat a szerveren a szerver néha elkezd failed to open stream: No such file or directory ... hibákat dobálni olyan fájlokra, amik a helyükön vannak (jogok is rendben).
Apache újraindítás sem sokat segít ilyenkor.
Gondolom az optimizernek érzékelnie kellene, ha a fájlok tartalma megváltozik, szóval ez elég bug-szagú dolog.
Kéne törölni valami fájlokat?
B
■ Már többször jelentkezett a probléma, de sosem sikerült a végére járnom. Ha mondjuk ftp-n keresztül frissítem a fájlokat a szerveren a szerver néha elkezd failed to open stream: No such file or directory ... hibákat dobálni olyan fájlokra, amik a helyükön vannak (jogok is rendben).
Apache újraindítás sem sokat segít ilyenkor.
Gondolom az optimizernek érzékelnie kellene, ha a fájlok tartalma megváltozik, szóval ez elég bug-szagú dolog.
Kéne törölni valami fájlokat?
B