Archívum - 140703 - Fórum téma
augusztus 31
Naptár hónap és év jelzése hibás
A jobb sávban található archívum naptár felett "szeptember 2005" van, pedig még a naptárban is az augusztusi napok vannak! Valamint megcserélhetnétek a hónapot és az évet, magyarosabb lenne.
■ augusztus 30
Htmlentities és az sql injection elleni védekezés
Helló!
Három kérdésem lenne:
1. a HTML tagek teljes blokkolására (hogy ne jelenítse meg őket) elég-e a htmlentities (eddig elégnek bizonyult)?
2. ha bizonyos tageket engedélyezni akarok (pl. <b>, <i>), akkor azt hogyan tehetem meg? van-e erre függvény, vagy azt nekem kell megírnom?
3. hogyan lehet hatékonyan védekezni a rettegett sql injection ellen? mert a névvel, jelszóval nincs gond, de mi van pl. egy fórum hozzászólásával?
■ Három kérdésem lenne:
1. a HTML tagek teljes blokkolására (hogy ne jelenítse meg őket) elég-e a htmlentities (eddig elégnek bizonyult)?
2. ha bizonyos tageket engedélyezni akarok (pl. <b>, <i>), akkor azt hogyan tehetem meg? van-e erre függvény, vagy azt nekem kell megírnom?
3. hogyan lehet hatékonyan védekezni a rettegett sql injection ellen? mert a névvel, jelszóval nincs gond, de mi van pl. egy fórum hozzászólásával?
Másolt füles CSS navigációs sáv nem jó
találtam egy jópofa menüszerkezetet, gondoltam felhasználom, de egy egészen apró dologban eltérés mutatkozik.
eredeti:
http://css.maxdesign.com.au/listamatic/horizontal05.htm
amit - végülis :] - másoltam:
http://gex.hu/css
ff alatt jól néz ki, de ie alatt eltűnik a menüpontok felső border-e.
vajon mitől?
■ eredeti:
http://css.maxdesign.com.au/listamatic/horizontal05.htm
amit - végülis :] - másoltam:
http://gex.hu/css
ff alatt jól néz ki, de ie alatt eltűnik a menüpontok felső border-e.
vajon mitől?
Egy szám és két választott űrlapmező feldolgozása PHP-vel
Üdvözlök mindenkit!
Azt szeretném megtudni, hogy miként lehet HTML FORM -ból PHP val átvenni az adatokat, azokat feldolgozni és ujra felhasználni.
Pontosabban: atvenni egy szamot és két (előre meghatározott) sztringet, majd kiirni az eredményt.
Például: A FORM-ból bekérni a következő adatokat
- egy tetszőleges szám,
- alma vagy körte vagy banán, (ezek közül egy)
- szék, asztal, ablak, ajtó (ezek közül egy)
illetve ezeket az adatokat eltárolni változókban stb.
Előre is köszöm!
Millye László
■ Azt szeretném megtudni, hogy miként lehet HTML FORM -ból PHP val átvenni az adatokat, azokat feldolgozni és ujra felhasználni.
Pontosabban: atvenni egy szamot és két (előre meghatározott) sztringet, majd kiirni az eredményt.
Például: A FORM-ból bekérni a következő adatokat
- egy tetszőleges szám,
- alma vagy körte vagy banán, (ezek közül egy)
- szék, asztal, ablak, ajtó (ezek közül egy)
illetve ezeket az adatokat eltárolni változókban stb.
Előre is köszöm!
Millye László
Kameravezérlő program indítása PHP/Flash -ből
Seeya!
Érettségi munkámra készülök és egy kamera interneten keresztüli vezérlését tűztem ki célomul. A "Project" egyelőre ott tart, hogy a kamera motorját irányítom tudom. /jobbra, balra, fel, le/ A motor vezérléséhez szükséges programot(-kat) assemblyben írtam, a mozgásokat minden irányban egy program hajtja végre, majd 3 sec. idő elteltével a program befejeződik. /ezalatt a kamera 20°-os szögben tér el/ A kamera képét flashben jelenítem meg. A gond ott van, hogy hogyan indítsam el a szerveren levő programokat, amik a kamera mozgását vezérlik????
Segítségre lenne szükségem... Sajnos nem értek szerver alapi programozáshoz... Valamilyen PHP scriptre gondoltam, amit egy gombra írnék de valójában fogalmam sincs, hogy képes-e a PHP ilyesmire...
e-mail címem: atteee##kukac##gmail.com
MSN: atteee1010##kukac##msn.com
-ötleteket, javaslatokat, scripteket izgatottan várom. :)
előre is köcce a segítséget!
Atteeeeeeeeeee
■ Érettségi munkámra készülök és egy kamera interneten keresztüli vezérlését tűztem ki célomul. A "Project" egyelőre ott tart, hogy a kamera motorját irányítom tudom. /jobbra, balra, fel, le/ A motor vezérléséhez szükséges programot(-kat) assemblyben írtam, a mozgásokat minden irányban egy program hajtja végre, majd 3 sec. idő elteltével a program befejeződik. /ezalatt a kamera 20°-os szögben tér el/ A kamera képét flashben jelenítem meg. A gond ott van, hogy hogyan indítsam el a szerveren levő programokat, amik a kamera mozgását vezérlik????
Segítségre lenne szükségem... Sajnos nem értek szerver alapi programozáshoz... Valamilyen PHP scriptre gondoltam, amit egy gombra írnék de valójában fogalmam sincs, hogy képes-e a PHP ilyesmire...
e-mail címem: atteee##kukac##gmail.com
MSN: atteee1010##kukac##msn.com
-ötleteket, javaslatokat, scripteket izgatottan várom. :)
előre is köcce a segítséget!
Atteeeeeeeeeee
augusztus 29
Textarea alapértékének helyes beállítása
Üdv!
Az lenne a gondom hogy egy input mező value értékét szeretném megadni, az érték egy sqlből lekérdezett szöveg! A szöveg tartalmaz idézőjeleket!
Tehát konkrétan ez a szöveg pl amit sqlből kapok meg :
$row_hir[3]="itt egy link <a href=""></a>"
a php pedig :
print("<textarea name=hir cols=60 rows=20 value=\"$row_hir[3]\"></textarea>");
Na most gondolom az idézőjelek kavarnak be, mivel a szövegnek csak a vége jelenik meg mindig!
Próbáltam már pár függvényt amik az idézőjelekkel babrálnak, per jelet raknak elé, de mindig ugyanaz volt!
Mi erre a megoldás?
Előre is köszi!
■ Az lenne a gondom hogy egy input mező value értékét szeretném megadni, az érték egy sqlből lekérdezett szöveg! A szöveg tartalmaz idézőjeleket!
Tehát konkrétan ez a szöveg pl amit sqlből kapok meg :
$row_hir[3]="itt egy link <a href=""></a>"
a php pedig :
print("<textarea name=hir cols=60 rows=20 value=\"$row_hir[3]\"></textarea>");
Na most gondolom az idézőjelek kavarnak be, mivel a szövegnek csak a vége jelenik meg mindig!
Próbáltam már pár függvényt amik az idézőjelekkel babrálnak, per jelet raknak elé, de mindig ugyanaz volt!
Mi erre a megoldás?
Előre is köszi!
Adatbázis mező hosszát miért érdemes korlátozni?
Multkorában gondolkodtam el arról, miért is kell megadnom egy VARCHAR adat hosszát, ha az mindentől függetlenül adathossz+2 byte hosszúságú. Csak felesleges korlátozást látok abban, ha mondjuk egy email cím tárolásra szolgáló mezőt VARCHAR(50)-re veszek.
Ugyanez ma az INT-tel kapcsolatban jött elő. Elvileg 7 és 9 között lenne értelmes megadni a hosszat, hiszen ez alatt és felett más típust célszerű választani a byte hossz miatt. De miért szűkíteném mondjuk 8 jegyűre a lehetőségemet, ha az ábrázolt 4 byte-on részben 10 jegyű számokat is ábrázolhatok, adattöbblet nélkül.
Úgy látom tehát, hogy egyes adattípusok esetén a hossz megadása felesleges tautológia - vagy mégsem?
■ Ugyanez ma az INT-tel kapcsolatban jött elő. Elvileg 7 és 9 között lenne értelmes megadni a hosszat, hiszen ez alatt és felett más típust célszerű választani a byte hossz miatt. De miért szűkíteném mondjuk 8 jegyűre a lehetőségemet, ha az ábrázolt 4 byte-on részben 10 jegyű számokat is ábrázolhatok, adattöbblet nélkül.
Úgy látom tehát, hogy egyes adattípusok esetén a hossz megadása felesleges tautológia - vagy mégsem?
Doctype váltásra szétesik az oldal
Haligali!
Mostanság határoztam el, hogy "szépen" szeretnék egy html oldtalt összerakni.
Külső Css-el megcsináltam az oldal szerkezetét: egész jó lett. Rendben működik 3 féle böngészővel is.
Elkezdtem használgatni php szkripteket, javascr.-et is.
Ezek után vettem észre, hogy hiányzik a legelső sorban mindig látható:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
Miután ezt beillesztettem, az egész oldal szanaszét esett :))
Ez miért történhetett? (valami magyar nyelvű link is akár hasznos lenne, ami leírja, hogy pontosan hogy működik ez, mikből áll, stb..)
Előre is köszi!!
u.i: lécci azok ne írjanak, akik be akarják bizonyítani, hogy hülye vagyok! Köszi :)
■ Mostanság határoztam el, hogy "szépen" szeretnék egy html oldtalt összerakni.
Külső Css-el megcsináltam az oldal szerkezetét: egész jó lett. Rendben működik 3 féle böngészővel is.
Elkezdtem használgatni php szkripteket, javascr.-et is.
Ezek után vettem észre, hogy hiányzik a legelső sorban mindig látható:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
Miután ezt beillesztettem, az egész oldal szanaszét esett :))
Ez miért történhetett? (valami magyar nyelvű link is akár hasznos lenne, ami leírja, hogy pontosan hogy működik ez, mikből áll, stb..)
Előre is köszi!!
u.i: lécci azok ne írjanak, akik be akarják bizonyítani, hogy hülye vagyok! Köszi :)
Ikon és tartalom relatív pozicionálása CSS-sel
Hali!
A gondom az lenne, hogy csináltam egy kis hírmegjelenítő modult, aminek ilyen lekerekített oldalú keretet gondoltam, táblázattal nem szeretném megoldani, igy neki áltam CSS osztályokkal felépíteni valahogy igy nézne ki:a gond az, hogy a lekerekítés DIV alja az ikon DIV aljával van egy vonalban... valamiért az ikon DIV-hez képest igazítja magát és nem a fő keret DIV-hez..
A gondom az lenne, hogy csináltam egy kis hírmegjelenítő modult, aminek ilyen lekerekített oldalú keretet gondoltam, táblázattal nem szeretném megoldani, igy neki áltam CSS osztályokkal felépíteni valahogy igy nézne ki:
+-----------------------------+
|cim | dátum |
|taltalom.... +-----+ |
| |ikon | |
| +-----+ |
|lekerekítés |
Szöveg cseréje linkre kattintva
Ez előző témában köszönöm szépen a segítséget, de egy újabb problémába ütköztem. Van egy html dokumentum és azon vannak linkek. Azt valahogy meg lehet oldani ,hogy a dokumentumban egy linkre kattintva az alatta levő táblázatban a szöveg cserélődjön? Mindezt 1 html dokumentumban. Tudom PHPban meg lehet oldani de ahhoz nem értek ergó mindenképpen htmlbe kéne. Valami javascript létezik vagy megoldá erre? Köszi!
■