Archívum - 139783 - Fórum téma
május 4
Adatbázis-konvertálás
Sziasztok!
Munkám során egy nagyon érdekes problémával találkoztam. Érdekelne, hogy hogyan lehet *.DBF fájlokat konvertálni SQL alapúvá, amit tudnék használni MySQL-ben.
Üdv: Desmond
■ Munkám során egy nagyon érdekes problémával találkoztam. Érdekelne, hogy hogyan lehet *.DBF fájlokat konvertálni SQL alapúvá, amit tudnék használni MySQL-ben.
Üdv: Desmond
május 1
MySQL+Törlés
Mi az az MySQL parancs amivel egy rekordot tudok törölni vagy akár általam megadottakat?
■ április 30
File browser
Hello!
Tud valaki olyan file tallózót, amivel smswebes oldalon lévő cuccokat lehet kilistázni?
Vagy sima tallózókat? (PHP)
Előre is kösz!
■ Tud valaki olyan file tallózót, amivel smswebes oldalon lévő cuccokat lehet kilistázni?
Vagy sima tallózókat? (PHP)
Előre is kösz!
április 29
Rövidebb webcímek beállítása
Szervusztok,
még PostNuke-os állapotban elhangzott (leíratott) egy ígéret arra, hogy lesz egy rövid összefogaló arról, hogyan lehet a teljesen eszetlen url-eket a (mostanihoz hasonló) értelmes URL-ekre cserélni.
Kéredezem, hogy van-e valakinek erre tippje, rövid leírása, URL-re stb-je???
Köszi,
P.
■ még PostNuke-os állapotban elhangzott (leíratott) egy ígéret arra, hogy lesz egy rövid összefogaló arról, hogyan lehet a teljesen eszetlen url-eket a (mostanihoz hasonló) értelmes URL-ekre cserélni.
Kéredezem, hogy van-e valakinek erre tippje, rövid leírása, URL-re stb-je???
Köszi,
P.
április 28
Hogy kezdjem?
Üdv mindenkinek!
Az lenne a hirtelen kérdésem minden kedves PHP-vel foglalkozó felé, hogy a könyvvásárláson kívül van-e más lehetőség megtanulni a nyelvet? Pl:Valami jól használható Angol vagy magyar nyelvű tutorial-ról tud-e valaki?
Köszönettel:
OldDeath
■ Az lenne a hirtelen kérdésem minden kedves PHP-vel foglalkozó felé, hogy a könyvvásárláson kívül van-e más lehetőség megtanulni a nyelvet? Pl:Valami jól használható Angol vagy magyar nyelvű tutorial-ról tud-e valaki?
Köszönettel:
OldDeath
április 27
Faxolni szeretnék
Tudna nekem valaki ajánlani egy faxolo progit, ami adsl-en keresztül küld faxot. Előny a magyar nyelv és az egyszerű kezelhetőség.
Előre is köszi
■ Előre is köszi
kezdő PHP és mySQL
Szevasztok
Már egy ideje honlapszerkesztgetek, de eddig csak HTML-el dolgoztam. Kicsit szeretném turbózni az oldalakat, pl Vendégkönyv, szavazás, chat, fórum, satöbbi, amikhez kellenePHP meg minden!
A PHP ről nem sokat udok, tudom, hogy ezzel lehet dinamikus weblapot csinálni meg minden.
Szerkesztőnek Dreamweaver használok.
Arról lenne szó, hogy tudna-e nekem segíteni hogy hjogy tudok én könnyen és egyszerűen ilyen oldalakat csinálni, és miel, hogyan.
Sajnos otthon nincs Netem, és tudom hogy a PHP megjelenítéshez szerver kel...
Meg abban is kéne segíteni, hogy mi is tulajdonképpen a MySQL, meg olvastam valami Appache-ról, de nem tudom mik ezek pontosan.
Tudok e úgy PHP csinálni és futtatni, ha nincs Net kapcsolatom?
ebben szertenrém a sítséget kérni, itt vagy a legjobb e-mailen
köszi!
■ Már egy ideje honlapszerkesztgetek, de eddig csak HTML-el dolgoztam. Kicsit szeretném turbózni az oldalakat, pl Vendégkönyv, szavazás, chat, fórum, satöbbi, amikhez kellenePHP meg minden!
A PHP ről nem sokat udok, tudom, hogy ezzel lehet dinamikus weblapot csinálni meg minden.
Szerkesztőnek Dreamweaver használok.
Arról lenne szó, hogy tudna-e nekem segíteni hogy hjogy tudok én könnyen és egyszerűen ilyen oldalakat csinálni, és miel, hogyan.
Sajnos otthon nincs Netem, és tudom hogy a PHP megjelenítéshez szerver kel...
Meg abban is kéne segíteni, hogy mi is tulajdonképpen a MySQL, meg olvastam valami Appache-ról, de nem tudom mik ezek pontosan.
Tudok e úgy PHP csinálni és futtatni, ha nincs Net kapcsolatom?
ebben szertenrém a sítséget kérni, itt vagy a legjobb e-mailen
köszi!
április 26
Egroupware magyar felület nem megy
Sziasztok
Feltelepítettem a legújabb egroupware-t és amikor átállítottam magyar nyelvűre a következő hibát írta ki:
Warning: htmlentities(): charset `iso-8859-2' not supported, assuming iso-8859-1 in /var/www/htdocs/egroupware/preferences/preferences.php on line 126
Van valami tippetek?
Az apache-ban, php-ban ,mysql-ben vagy miben keressem a hibát?
Apache 1.3.29
php 4.3.6
mysql 4.0.18
(woody)
előre is köszi
■ Feltelepítettem a legújabb egroupware-t és amikor átállítottam magyar nyelvűre a következő hibát írta ki:
Warning: htmlentities(): charset `iso-8859-2' not supported, assuming iso-8859-1 in /var/www/htdocs/egroupware/preferences/preferences.php on line 126
Van valami tippetek?
Az apache-ban, php-ban ,mysql-ben vagy miben keressem a hibát?
Apache 1.3.29
php 4.3.6
mysql 4.0.18
(woody)
előre is köszi
április 25
Drupal install Win 2000-re
Na... "harcolok" a Drupallal. :)
Linux alatt megy az istall, a windows viszont megfogott.
Ahol elakadtam: új (első!) felhasználó regisztrálása, amely tulajdonképpen az adminisztrátor lenne.
Megadja a jelszót de nem enged belépni.
(Hibaüzenet ugyan van a fejrészben: "warning: mail(): "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in c:\www\30-drupal\modules\user."
Linux alatt automatikusan beléptet, mint adminisztrátor, a Win viszont nem enged be...
Vajon milyen setup lehet még szükséges?
(Ronggyá olvastam már a: http://drupal.org/book/view/264 címet, a megoldásra még nem jöttem rá.)
Van valami tipp?
Kösz'.
■ Linux alatt megy az istall, a windows viszont megfogott.
Ahol elakadtam: új (első!) felhasználó regisztrálása, amely tulajdonképpen az adminisztrátor lenne.
Megadja a jelszót de nem enged belépni.
(Hibaüzenet ugyan van a fejrészben: "warning: mail(): "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in c:\www\30-drupal\modules\user."
Linux alatt automatikusan beléptet, mint adminisztrátor, a Win viszont nem enged be...
Vajon milyen setup lehet még szükséges?
(Ronggyá olvastam már a: http://drupal.org/book/view/264 címet, a megoldásra még nem jöttem rá.)
Van valami tipp?
Kösz'.
április 24
Nem megy
Lenne egy nagy gondom:
Csináltam egy egyszerű kis szkriptet:
<?php
print "valami";
?>
Elmentettem az Apache dokumentumkönyvtárába(htdocs), de mikor betöltöm, egy pillanatra felvillan a "fájl letöltése" ablak majd eltűnik és ezekután nem történik semmi.
Lécci segítsetek, még elég kezdő vagyok!
■ Csináltam egy egyszerű kis szkriptet:
<?php
print "valami";
?>
Elmentettem az Apache dokumentumkönyvtárába(htdocs), de mikor betöltöm, egy pillanatra felvillan a "fájl letöltése" ablak majd eltűnik és ezekután nem történik semmi.
Lécci segítsetek, még elég kezdő vagyok!