ugrás a tartalomhoz

Archívum - 139783 - Fórum téma

június 25

Google nem indexeli be az egész weblapot

arnyekk · 2005. Jún. 25. (Szo), 09.06
pl.: http://kingrecords.hu/index.php?audiobetu=A
itt az összes album bekereul a google-ba, de ha már a második lapra megyek http://kingrecords.hu/index.php?audiobetu=A&akttol=1, ezekre már nem talál rá a google. webszerver logjához egyelore nem férek hozza.
2 dologra gondolok:
- sok link mutat a saját host-ra, ezért nem indexeli.
- url-ben van átadva a sessionid
Szerintetek? Hogy lehet ezt megoldani?
 ■

június 24

"Kattogás" kiiktatása IE-ben

FGK · 2005. Jún. 24. (P), 20.05
Üdv!

Mint tudjuk az IE egy kattanó hangot ad, ha egy új oldal töltődik be (linkre katt után, JS új oldalt tölt, AUTOMATIKUS FRISSÍTÉS stb.) Nos, nekem valahogy azt kéne megoldani, hogy ne kattogjon folyton, amikor egy frame időközönként automatikusan frissül. Van megoldás?? (Már kipróbáltam, hogy háttérhangnak berakok egy fél másodperces semmit, de úgyanúgy kattant...)

Előre is kösz:
FGK
 ■

innerHTML html2xhtml

toxin · 2005. Jún. 24. (P), 19.08
mivel az innerHTML nem XHTML kompatibilis,de nekem mégis szükség lenne ( a validság megörzése érdekében) az eredeti xhtml kódra, megkérdezném létezik valamilyen módszer erre, azaz szemléltetésképp

<html>
<head>
<script>
function init(){
    elemIN=document.getElementById('in');
    var newWind = window.open("", "subWindow",
    "status,menubar,height=400,width=300");

newWind.document.write(elemIN.innerHTML);
    newWind.focus();

}
window.onload=init;
</script>
</head>

<body>
<div id='in'>
<p><br />mintatartalom</p>
<p>csak hogy teszteljünk vagy mifene</p>
<p>árvíztűrő tükörfúrógép</p>
</div>
</body>
</html>
az új ablakban lévő immár csak html kód ugyanolyan maradjon mint az eredetiben tehát xhtml valid, köszönök előre is minden ötletet :)

-toxin-
 ■

Login rendszer....

Anonymous · 2005. Jún. 24. (P), 15.01
Szisztok! Ma írtam egy php sciptet egy login rendszert akartam kialakítani! Most csak elég egyszerű de egész nagy regisztrációval egybekötött több useres legin rendszer lessz belőle! De már az elején egy kis problémába ütköztem! Mágpedíg abba hogy a case "logged": résznél nem tölti be a megadott fájlt és nem ír ki semmit csak a nagy fehérséget! :( Minden tökéletesen műküdik csak ez az egy nem stimmel benne! Van valami ötletetek esetleg? A forrás a következő:

<?php
session_start();
switch(@$HTTP_GET_VARS['id']) {
default:
print'
<form method="POST" action="'.$HTTP_SERVER_VARS['PHP_SELF'].'?id=ellenorzes">
<table width="238" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td width="127"><div align="right">Felhasználónév:</div></td>
    <td width="153"><input name="user" type="text" class="button" size="20" maxlength="20"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="right">Jelszó:</div></td>
    <td><input name="password" type="password" class="button" size="20" maxlength="20"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><div align="center">
    </div></td>
    <td><div align="center">
      <input type="submit" value="Belépés" name="logged" class="button">
    </div></td>
  </tr>
</table>
</form>';
break;
case "ellenorzes":
$user = "username";
$pwd = "admin";
if (@$HTTP_POST_VARS["user"] == $user)  {
if(@$HTTP_POST_VARS["password"] == $pwd)
$HTTP_SESSION_VARS["logged"] = "yes";
echo"<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=".$HTTP_SERVER_VARS['PHP_SELF']."?id=logged\">";
} else {
echo"Hibás jelszó vagy felhasználónév!";
echo"<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"2;URL=".$HTTP_SERVER_VARS['PHP_SELF']."\">";
}
break;
case "logged":
if (@$HTTP_POST_VARS["logged"] == "yes") {
include ("lapok/admin.txt");
print "Üdvözöllek kedves" . $user . "<br>";
$ip = $_SERVER[HTTP_X_FORWARDED_FOR];
print "Az ip címed: " . $ip;
}
break;
}
?>
 ■

Szöveg+árnyék, negatív "margin"-nal - szabad?

Anonymous · 2005. Jún. 24. (P), 09.41
Sziasztok

A kezdő kérdésem az lenne, korrekt megoldás árnyékolt szöveget íly módon megjeleníteni?

<div style="margin-top: 0px; margin-left: 1px; font-weight: bold; color: #000000; font-size: 22px;">Szöveg...</div>
<div style="margin-top: -26px; margin-left: 0px; font-weight: bold; color: #A0A0A0; font-size: 22px;">Szöveg...</div>

Vagy létezik esetleg más, szebb megoldása ennek a feladatnak?

Köszönöm!
 ■

június 23

Autoscroll

FGK · 2005. Jún. 23. (Cs), 21.54
Üdv!

Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy mindig automatikusan újratoltődő frame mindig a lap végére "scrollozzon" (automatán).

FGK
 ■

sorozat ellenőrzése

Anonymous · 2005. Jún. 23. (Cs), 19.15
Hogyan lehet kiszűrni egy sorozat hiányzó elemét?
Adott egy mysql tábla, ahol képek vannak, minden képnek van egy sorszáma (nem auto inc), x-y ig, csoportokra bontva, mondjuk 1-es csoport 1-200; 2-es csoport 300-586, stb...
Az adatbázissal dolgozók hibáit szeretném kiszűrni.
Hogyan tudodom megtalálni, ha valaki nem töltötte fel mondjuk a 126-os számú képet?
Elsőre egy for ciklusos lekérdezést gondoltam x-y-ig, de ez nagyon otrombának tűnik nekem.
Köszi!
 ■

fckeditor

Anonymous · 2005. Jún. 23. (Cs), 16.48
Hi, sajna nem működik az fckeditor azon része, ahol a kép beszúrását, vagy hangulatjelet szeretnék betenni.. atw-n van a site, lehet, hogy ez a probléma?

Kijön az ablak, ahonna ki lehetne választani a képeket, de semmi.. üres..

Köszi a segítséget előre is!

Udv
 ■

Mysql biztonság

harmosr · 2005. Jún. 23. (Cs), 15.10
Sziasztok,

a kérdésem a következő:
ha mysql-ben encrypt-al kódolok valamit, azt php->mysql_query-n keresztül vissza nyerhetem e eredeti formájában, vagy sem?

Lekódolok jelszavakat, majd szeretném módosítani, de ahhoz szükségem lenne az eredetire, érthető oko miatt.

Ha bárki tud segíteni, azt köszönöm.

HR
 ■

június 23

CSS vagy -class="név"- manipulálása javascripttel?

mazsi · 2005. Jún. 22. (Sze), 22.52
Sziasztok!

Kérdésem a következő:
Megoldható e javasriptel a css mainpulálása?
Konkrétan: megoldható e hogy egérkattintásra -onClick- a javasript lecseréli egy selector értékét display: none -ról display: block -ra?

Ha nem, megoldható e az, hogy a javascript a HTML fájlban ugyancsak egérkattintásra class="xxx" et class="yyy"-ra írja át?
Tehát a TAG class nevét írja át?

köszönöm a válaszokat...
 ■