ugrás a tartalomhoz

Archívum - 139437 - Fórum téma

május 20

Kezdő vagyok, segítség!

odani · 2003. Május. 19. (H), 22.28
Sziasztok!

Kerestem, de nem találtam a neten semmiféle PHP-oktatást, holott azt hiszem, erre van szükségem! :-)

Van egy végtelenül egyszerű HTML oldal, pár radio buttonnal, egy név és egy e-mail mezővel, na meg egy elküld-gombbal. Ne haragudjatok, ha hülyeséget kérdezek, de (minden jel arra utal) el lehet küldeni egy form tartalmát úgy, hogy az egyből egy adott e-mail-címre menjen (nem amit a mezőbe beírnak, hanem egy eleve adottra) anélkül, hogy meghívná az alapértelmezett levelezőprogramot? Az oldal inter.net-es oldalon lenne elhelyezve, ahol van "cgi-funkció", bár nem t'om, hogy van-e összefüggés.

Ha már itt tartunk: mi a különbség a cgi és a php között? :D

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv,

odani

május 15

Submit_News+main.html

paal · 2003. Május. 15. (Cs), 16.33
Szaisztok!

A http://www.portalzine.de oldalon tünt fel ez a hivatkozás. Mivel csinálhatja és miért? Minden .html-nek látszik a hivatkozásoknál mégis aktív oldalak.
Vagyis az általánosan használt:
modules.php?op=modload&name=Submit_News&file=index
linkelés helyett a
Submit_News+main.html hivatkozást használja.

Van valakinek erről több infója?

Tnx, Pali

május 14

XFórum telepítés?

szunti · 2003. Május. 14. (Sze), 20.50
Hello!
Nekem mindig ez a hiba jön ki:
Sorry, you can't access this file directly...
Valaki tudna segíteni, hogy hogy kell felinstallálni?
Előre is köszi!!!
:D

május 13

PostNuke-XForum hiba

kalmi10 · 2003. Május. 13. (K), 09.43
Fatal error: Cannot redeclare cmp() in /home/torok/html/includes/blocks/XForumBlock.php on line 23

Ezt a hibaüzenetet akkor kapom ha a XForumban a mai üzenetekre kattintok!
Amúgy működik!
It az URL-je:
URL: http://www.torokugrato.hu
Bal oldalon a mádosik panel!

HELP!

Post Nuke telepítési hiba

szunti · 2003. Május. 13. (K), 01.21
Üdv. mindenkinek!
Felszeretném installálni a post nukemét, de a licenses panelen, ha rákattintok a tovább gombra az jön be, hogy a weblapot nem lehet megjeleníteni.
Ha valaki tud segíteni, akkor légyszi írjon!

május 12

**Csillagok**

kalmi10 · 2003. Május. 12. (H), 16.19
Mikor lesz az ember **-os?

Regisztráció

kalmi10 · 2003. Május. 12. (H), 15.37
Postnukeban hogyan lehet azt mgadni hogy melyik csoportba kerüljön az a felhasználó aki regisztrálta magát?

május 9

XML vs PHP

klikk · 2003. Május. 9. (P), 09.29
A problémám az, hogy XML file-t szeretnék PHPvel módosítani, node-ot hozzáadni, törölni, egyszzóval XML-t szeretnék kezelni PHPben. Ameddig eljutottam: elkezdtem használni a PRAX nevű (http://www.oreillynet.com/~rael/lang/php/PRAX/) XML-értelmezőt (?), és olvasni, keresni XML file-ban remekül megy, viszont az eredeti problémám, hogy módosítsam is, megmaradt. Tud valaki segíteni? A PRAX-szal van a baj, vagy csak én nem értek hozzá? :)

május 5

select box használata

ferke · 2003. Május. 5. (H), 09.12
tudna valaki segíteni? van egy formom több textet és 2 selectboxot
tartalmaz. Az egyik select választásától függően kell tölteni a másik select boxot úgy, hogy a kitöltött text értékek is természetesen újra megjelenjenek. Adatmentést csak akkor kell végezni, ha a submit gombot választja a felhasználó.

Ha az 1. selectboxot beállítom (pl.)

onchange="window.location=('my.php?sbox='+this.options[this.selectedIndex].value)" módon, a 2. box feltöltése OK, de a textek nem jönnek vissza. Ha az

onchange="submit()"-ot választom, megtörténik a mentés és nem jön vissza az űrlap HTML előtti header hatására. Mit lehet tenni?

április 28

GIF kezelés hiánya

deltapower · 2003. Ápr. 28. (H), 10.13
Hello! Az a gondom hogy a php_gd.dll kiterjesztés az 1.6-os verziótól ugyebár nem támogatja a GIF képek kezelését, de nekem szükségem lenne rá. Akinek van 1.6-nál kisebb verziószámú GD-je, vagy tudja, honnan lehet letölteni, vagy mit lehet használni helyette, please irjon.