ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 3, 2001 - Blog bejegyzés

Dátum

phpMyAdmin 2.2.2

Granc Róbert · 2001. Dec. 3. (H), 19.09
A phpMyAdmin, a legelterjedtebb PHP-s adatbáziseszköz legújabb verziója a következő hibákat javította:

a "tábla tulajdonságai" oldalról indított sql szkriptek "hiányzó lekérdezés" már nem eredményez hibát, a "_" és "%" karaktereket tartalmazó táblák is láthatóak a bal oldali keretben, bináris adatok átvitele esetén gyakran összeomlott a szerver, Windows XP alatt, IE6-tal rendesen megjelenik a baloldali keret, ez egyben remélhetőleg megold néhány WinNT/2000 alatti Apache összeomlást is, lehetővé vált az adatbázis dumpolása IE használata esetén biztonságos szerverről (SSH) is.

A következő fejlesztéseket eszközölték:

tovább javított biztonság, fejlett indexkészítő szkript, lehetséges adatsor bevitele, új indikátor böngészés módban, a "fájl feltöltés" opció csak akkor jelenik meg, ha a feltöltés engedélyezve van, elkezdődött a munka a jobbról balra történő írás támogatására (ez az arab nyelvhez szükséges pl. amely most készült el), valamint más nyelvi fájlokat is frissítettek.

Honlap és letöltés: http://phpmyadmin.sourceforge.net/
 

PHP Weekly - 65.

Granc Róbert · 2001. Dec. 3. (H), 13.10
A Zend 65. hírleveléből:

GMime kiegészítő - új PHP kiegészítő készült MIME feldolgozásra. A "php-gmime" kiegészítő a http://spruce.sourceforge.org/gmime/ címen elérhető C gmime könyvtárat tartalmazza, a használatát pedig PEAR osztályokkal teszi egyszerűbbé. Az (egyelőre bétának tekinthető) kiegészítő jelenleg a http://www.klaban.torun.pl/prog/gmime/ címről tölthető le.

PHP 4.1.1 - (mint arról mi is beszámoltunk) az elmúlt hét folyamán egy rövid ideig letölthető volt a php.net honlapról a 4.1.0 végelegesnek tekintett változata, ám ezt hamarosan törölték onnan, az utolsó pillanatban felderített hibák miatt. A végleges 4.1.0 csak ezen a héten fog majd megjelenni. Az is lehetséges, hogy a félreértések elkerülése végett a végleges verzió végül 4.1.1 verziószámmal jelenik majd meg.