ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 31, 2003

Szabványos továbblépés a PHP.net webhelyen

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 31. (V), 20.09
Augusztus hetedikén jelentettem, hogy megkezdődött a PHP.net átállása egy olyan elrendezés használatára, mely táblázatokat nem alkalmaz. Első körben a kevésbé használt "egyoszlopos" oldakat állítottuk át, majd minden egyoszlopos oldal átírásra került. Egyelőre semmilyen negatív tasztalatról sem kaptunk visszajelzést, ezért megkezdtük a második fázist.

MySQL biztonság: lépésről-lépésre

sunz · 2003. Aug. 31. (V), 19.19
A napokban jelent meg a Securityfocuson Artur Maj Securing MySQL: step-by-step cimű irása a Securing PHP: Step-by-step, valamint Securing Apache: Step-by-Step folytatásaként. Mindhárom cikk a szerveroldali biztonságra helyezi a hangsúlyt (chroot környezet, alapértelmezett beállítások és jelszavak megváltoztatása, stb.), lépésről-lépésre elmagyarázza a teendőket, és az esetleges buktatókra is felhívja a figyelmet.
 

Érkezik az új Dreamweaver

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 31. (V), 15.29
A Macromedia bejelentette MX 2004-es szériáját, mely új Dreamweaver, Fireworks és Flash szoftvereket jelent. Bár magam nem használom a Dreamweavert, a jelzett újdonságok mégis felkeltették érdeklődésemet, ugyanis úgy tűnik, hogy a finom optimalizálásokra igyekeznek hagsúlyt fektetni az új változatban, és nem az eget rengető újdonságokra koncentrálnak.

Végre emberek számára készült validátor

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 31. (V), 14.53
Jeffrey Zeldman oldalán olvastam a W3C bejelentéséről, mely szerint elkészült a W3C Markup Validator következő változatának béta verziója. Ez az új változat nem csak sokkal szebb CSS stílust alkalmaz, hanem korrektül elrendezett kézreálló navigációs elemekkel is rendelkezik.

Word dokumentum tartalma

paja · 2003. Aug. 31. (V), 11.32
Hello mindenki!

Egy kérdésem lenne, bár nemtom, hogy egyátalán megvalósítható a dolog...
Szóval annyi a megoldandó probléma, hogy egy word doksi tartalmát kéne valahogy kiolvasni (formázásokkal, táblázattal, színekkel...) és elmenteni egy adatbázis táblába. Lehetséges ez valamilyen módon? Csinált már valaki hasonlót? Esetleg egy olyan szkript is jó lehet, ami a word doksit átmenti egy html file-ba, hiszen az már könnyebben kezelhető...
Köszi a tanácsokat és a segítséget előre is!!!

paja
 

Szabadalmak, szabadalmak, szabadalmak...

Bártházi András · 2003. Aug. 31. (V), 09.23
A szabadalmakról sokat hallani a napokban. Tiltakozások vannak folyamatban az európai bevezetés ellen, míg Amerikában, ahol már élnek, egy megdöbbentő bírósági döntés születik...