ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 8, 2003

Megjelent a php|architect augusztusi száma

Granc Róbert · 2003. Aug. 8. (P), 18.08
A legfrissebb szám ingyenes minta-cikkje a hibakezelésről szól:
"Az időhiány és a pénz gyakran kompromisszumok kötésére kényszerítik a programozókat annak érdekében, hogy "csak fusson végre" a program. Az alkalmazás hibafeltételeivel kapcsolatos információk összegyűjtésére és elemzésére Graeme Foster mutat számunkra egy könnyen megépíthető alkalmazásfelügyelő rendszert."
A 2 dollárért (névre-szóló, nyomtatható PDF változat) elérhető teljes kiadás cikkei bemutatják a cURL és Ming könyvtárakat, assembler kódok beágyazását a PHP szkriptbe, XML konvertálását PDF-be a LaTeX, a patTemplate és a patXMLRenderer segítségével, valamint kliens-szerver alkalmazások elemzését nyújtják, stb.
 

PHP 4.3.3 RC3

Granc Róbert · 2003. Aug. 8. (P), 17.36
Megjelent a 4.3.3 várhatóan utolsó előzetese. A 14 kijavított hiba listája itt található, a szokásos .gz és .bz2 tömörítésű forráskód, illetve a zippel csomagolt windowsos bináris a PHP minőségbiztosítási csoport honlapján érhető el, akik újra arra kérnek mindenkit, hogy ha tudja tesztelje az új kiadást, és az esetlegesen felbukkanó hibákkal kapcsolatban értesítse őket.
 

Licenszelési kérdések

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 8. (P), 08.11
Valószínűleg olvasóink közül nem sokan figyelik a copyright üzeneteket a különböző weboldalak és blogok tartalma mellett / alatt. Érdekes trend azonban, hogy egyre több ilyen (általunk is "szemlézett") oldalon jelenik meg a Creative Commons licenszelés, amit a (CC) rövídítéssel lehet legrövidebben leírni a hagyományos copyright (C) jele helyett :)