ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 25, 2003

Megjelent az eZ Publish 3.2 beta 1

ene · 2003. Aug. 25. (H), 23.16
Megjelent a méltán népszerű eZ Publish új verziója. A CMS letölthető a http://ez.no/developer/download címen. A rendszerhez létezik magyarítás is, mely innen tölthető le.
 

Megjelent a PHP 4.3.3

Bártházi András · 2003. Aug. 25. (H), 17.39
Megjelent a PHP szerver oldali webes scriptnyelv következő, 4.3.3-as verziója. Többek között a következő fontos javításokat, újdonságokat és fejlesztéseket tartalmazza (angol):

A PHP 4 optimalizálása

Granc Róbert · 2003. Aug. 25. (H), 15.35
Sterling Hughes és Thies C. Arntzen, a PHP két ismert fejlesztője az elmúlt héten leültek, és elgondolkodtak azon (talán pár sör mellett, de erről nem írtak :) ), hogyan lehetne gyorsítani a PHP szkriptek futását. Végül jónéhány dolgot átírtak a Zend motorban (itt a Zend Engine 1-ről van szó!), amelynek eredménye számokra vetítve itt olvasható. A tesztekben elért kétszeres gyorsulás elég meggyőző számomra, függetlenül attól, hogy egyes dolgokat nem is értek a változtatásokból... :)
Hogy miket is csináltak?

Biztonságos(abb) IIS

Granc Róbert · 2003. Aug. 25. (H), 15.20
Mindazok, akik ilyen-olyan okokból kifolyólag a *nix/Apache kettős helyett Windows/IIS kombinációt használnak, általános vélekedés szerint több támadásnak vannak kitéve.
Ezen a helyzeten próbál javítani az eEye biztonságtechnikai cég SecureIIS programja, amely az Internet Information Server 4, 5 és 6 verziójához nyújt számos új biztonsági lehetőséget: automatikus védelmet nyújt néhány ismert biztonsági hiba (exploit) ellen, korlátozható a könyvtárak hozzáférési jogosultsága, az oldalkérések és fejlécek mérete, letilthatóak kulcsszavak (root.exe, cmd.exe, stb.).
Mindezek mellett a SecureIIS valósidejű statisztikákat generál a hibaeseményekből, a szerver logokból, és a fájlrendszert is képes monitorozni.
A program "Personal" kiadása ingyenesen használható, bizonyos korlátozásokkal az ezerdolláros vállalati verzióhoz képest.
Honlap
Letöltés itt vagy a honlapról