ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 17, 2003

A 80x15 pixeles gombok varázsa

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 17. (V), 13.34
A bannerek egyre nagyobbra nőnek a híroldalakon, jó ideje már a tartalmak közepén is reklámok jelennek meg. Ez egyrészt annak tudható be, hogy az átlagos képernyőméret nő, másrészt pedig hogy egyre kevésbé vesszük észre a reklámokat. Sokan szinte már érzéketlenekké váltak mindenféle banner alapú hirdetésre.

Ehhez képest érdekes trend a blogokban korábban használt 90x30-as "bannerek" további csökkenése.

A DHTML megfelelő használata

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 17. (V), 11.22
Volt egy időszak amikor a csapból is a DHTML folyt, mindenki ugrott, hogy az oldalát "modern" dinamikus eszközökkel vértezze fel. Ennek az "aranyláznak" az eredménye volt a névnapokat, órát és egyéb felesleges dolgokat kiíró webhelyek, és mindenféle ugráló vagy scrollozó szövegeket megjelenítő lapok.

A DHTML ilyen alkalmazásai nagyrészt csak idegesítőek maradtak a felhasználók számára, és elősegítették a "XY böngésző szükséges" követelmények megjelenését.

Megjelent a Samba 3.0 előzetes verziója

Bártházi András · 2003. Aug. 17. (V), 10.18
A Samba 3.0.0. RC1-es változata jelent meg a tegnapi nap folyamán. "A Samba Csapat büszkén jelenti a Samba 3.0.0. verzió első kiadásra jelölt változatát. A kiadásra jelölés azt jelenti, hogy a kód nagyon közel van a végleges kiadáshoz, de emlékezetnénk rá mindenkit, ez még egy nem éles környezetbe szánt változat, melyet tesztelésre szántunk. A saját felelősségedre használd!"