Archívum - 140703 - Fórum téma
március 12
Automatikus bejelentkezés
hella!
van egy bejelentkező formom és szeretném ha a látogatók automatikus bejelentkezést tudnának használni. pl. 2héten keresztül ne kérje újból a username/pw-t. Kérdések: (szeretném használni a beépített sessionkezelő dolgokat)
1. Az automatikus bejelentkezéshez (két hétig) két hétnyi érvényességi időt kell megadnom a cookienak és a session.gc_maxlifetime beállításnak is? egyáltalán ez a módja az autologinnak?
2. Ha egy user nem akarja használni az automatikus bejelentkezést, akkor nála nem állítok akkora bazi nagy gc_maxlifetime-ot és nem módosítom a cookie paramétereit. de nekem ez nem logikus. nyílván a gc egy beállítás alapján dolgozik...hogy lehet akkor mégis megoldani, h vmely emberek sessionja félóra múlva, többieké két hét múlva törlődjön?
3. Hogy lehet elérni, hogy session (session_start()) csak akkor induljon, ha bejelentkezett az ember? (nem akarom, h minden látogató esetén induljon session, csak annak aki regisztrált) figyeljem minden oldal elején, h létezik-e session cookie és ha igen, akkor session_start()?
Előre is köszönöm az okítást!
Tivadar
■ van egy bejelentkező formom és szeretném ha a látogatók automatikus bejelentkezést tudnának használni. pl. 2héten keresztül ne kérje újból a username/pw-t. Kérdések: (szeretném használni a beépített sessionkezelő dolgokat)
1. Az automatikus bejelentkezéshez (két hétig) két hétnyi érvényességi időt kell megadnom a cookienak és a session.gc_maxlifetime beállításnak is? egyáltalán ez a módja az autologinnak?
2. Ha egy user nem akarja használni az automatikus bejelentkezést, akkor nála nem állítok akkora bazi nagy gc_maxlifetime-ot és nem módosítom a cookie paramétereit. de nekem ez nem logikus. nyílván a gc egy beállítás alapján dolgozik...hogy lehet akkor mégis megoldani, h vmely emberek sessionja félóra múlva, többieké két hét múlva törlődjön?
3. Hogy lehet elérni, hogy session (session_start()) csak akkor induljon, ha bejelentkezett az ember? (nem akarom, h minden látogató esetén induljon session, csak annak aki regisztrált) figyeljem minden oldal elején, h létezik-e session cookie és ha igen, akkor session_start()?
Előre is köszönöm az okítást!
Tivadar
március 11
readfile kódolás
Sziasztok!
Kaptam egy php kódot, amivel egy drupal oldalba kellene beolvasni egy fájlt, nagyjából így néz ki.Ez egyébként, ha jól látom, egy javascriptes fájl, viszont a karakterek nem helyesek benne, ha a drupalba beillesztem php kódolással. Hogyan lehetne a legegyszerűbben átkódolni? iso-8859-2 kódolást használ. Recode? Viszont ahhoz le kellene tölteni?
Külön modult azért nem írnék hozzá.
Mennyire biztonságos ez vajon?
Az, hogy nem RSS csatornát használnak, azt ne rajtam kérjétek számon, megrendelőnek ez kellene, hogy működjön.
■ Kaptam egy php kódot, amivel egy drupal oldalba kellene beolvasni egy fájlt, nagyjából így néz ki.
<?php readfile('http://url');
?>
Külön modult azért nem írnék hozzá.
Mennyire biztonságos ez vajon?
Az, hogy nem RSS csatornát használnak, azt ne rajtam kérjétek számon, megrendelőnek ez kellene, hogy működjön.
Keresők számára rejtett tartalom az oldalon
Ha van egy generált dinamikus oldalam, amin van egy vagy több olyan blokk (jól elszeparáltan div-ben), amit nem szeretnék, hogy ha leindexelnének a keresők, akkor erre mi a leghatékonyabb és legitim mód? Mielőtt valami rosszra gondoltok: a keresők elől eltüntetni kívánt blokkok olyan tartalmat hordoznak, ami kb. tíz másodpercenként változik (ez még hagyján), de semmi érdemleges infót nem hordoznak a botok számára. Például: ki van épp bejelentkezve; vagy utolsó commentek.
Jelenleg kétféle mód jut eszembe:
1. User agent vagy IP cím alapján más tartalmat adni a botoknak
2. A dinamikus részeket on-demand kliens oldalon JS-sel generálom le
Első esetet a szakirodalom is jegyzi -- mint negatív példa. A botok ugyanis nem szeretik, hogy ha ők mást kapnak, mint az end-user. Simán ban járhat érte.
Második esettel meg az a gond, hogy kikapcsolt JS esetén nem lesz semmilyen tartalom a blokkokban.
Kinek mi a tippje/megoldása?
■ Jelenleg kétféle mód jut eszembe:
1. User agent vagy IP cím alapján más tartalmat adni a botoknak
2. A dinamikus részeket on-demand kliens oldalon JS-sel generálom le
Első esetet a szakirodalom is jegyzi -- mint negatív példa. A botok ugyanis nem szeretik, hogy ha ők mást kapnak, mint az end-user. Simán ban járhat érte.
Második esettel meg az a gond, hogy kikapcsolt JS esetén nem lesz semmilyen tartalom a blokkokban.
Kinek mi a tippje/megoldása?
PDF file -t nem tudja megnyitni...
Sziasztok, -minden szép és rendben müködött a progim, amig fel nem tettem egy másik helyre ahol nem tudja megnyitni a PDF -et (azt írja ki, hogy a dokumentum hibás). A két hely között annyi a különbség, hogy ott a PHP safe mode -ban fut, ez okozhat ilyen jelenséget ? Vagy mi más lehet a gond ?
Köszi: -én-
■ Köszi: -én-
CSS vs Böngészők vs 3oszlop középen
Hi!
Egy ilyen primitív dolgot szeretnék megoldani:
http://bmfnik.hu/lacc/oldal.html
napok óta küzdök vele, de nem sikerült olyan megoldást tallálni, ami megfelelően működik FF, és IE6 alatt is.
Tudna valaki segíteni?
■ Egy ilyen primitív dolgot szeretnék megoldani:
http://bmfnik.hu/lacc/oldal.html
napok óta küzdök vele, de nem sikerült olyan megoldást tallálni, ami megfelelően működik FF, és IE6 alatt is.
Tudna valaki segíteni?
Hiba a képi megjelenítésben
Szervusztok!!
Következő lenne a problémám:
.png képeket használok a design kialakításához...a helyes megjelenítéshez javascriptet használok, még pedig ezt:
Firefoxban minden tökéletesen működik, és még az IE is tudja használni őket csak hozzá tesz egy x-et a képek balfelső sarkába.
Ez mitől lehet???
Ha winchesterről tesztelem az oldalt semmi baj nincs...viszont feltöltve a tárhelyre, már jelentkezik a probléma, IE alatt.
Az oldal a jelenlegi címen tekinthetitek meg:
Segítségeteket előre is köszönöm!!
■ Következő lenne a problémám:
.png képeket használok a design kialakításához...a helyes megjelenítéshez javascriptet használok, még pedig ezt:
Firefoxban minden tökéletesen működik, és még az IE is tudja használni őket csak hozzá tesz egy x-et a képek balfelső sarkába.
Ez mitől lehet???
Ha winchesterről tesztelem az oldalt semmi baj nincs...viszont feltöltve a tárhelyre, már jelentkezik a probléma, IE alatt.
Az oldal a jelenlegi címen tekinthetitek meg:
Segítségeteket előre is köszönöm!!
március 11
elveszett SQL
Üdv,
valami ötlet arra, ha csak a php van meg kompletten, de nincs meg a hozzátartozó sql
anélkül, hogy újraírjam?
■ valami ötlet arra, ha csak a php van meg kompletten, de nincs meg a hozzátartozó sql
anélkül, hogy újraírjam?
Napok számának meghatározása PHP-vel
Sziasztok!
Napok számát szeretném megállapítani két dátumból. 2006.06.01 és 2006.11.08 között mennyi nap telt el. Számításaim szerint 160 nap.
PHP szerint 160.041666667.
2006.06.01. 00:00:00
timestamp: 1149112800
2006.11.08. 00:00:00
timestamp: 1162940400
különbség timestamp: 13827600 (13824000-nek kéne lennie // ezt a + 3600-at honnan veszi? )
napok száma php szerint: 160.041666667
napok száma- aminek lennie kellene: 160
Tudtok ebben segíteni?
Üdv Karesz
■ Napok számát szeretném megállapítani két dátumból. 2006.06.01 és 2006.11.08 között mennyi nap telt el. Számításaim szerint 160 nap.
PHP szerint 160.041666667.
2006.06.01. 00:00:00
timestamp: 1149112800
2006.11.08. 00:00:00
timestamp: 1162940400
különbség timestamp: 13827600 (13824000-nek kéne lennie // ezt a + 3600-at honnan veszi? )
napok száma php szerint: 160.041666667
napok száma- aminek lennie kellene: 160
Tudtok ebben segíteni?
Üdv Karesz
Frame-ből egy másik frame form elemének állítása
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy frameből hogyan tudom egy másik frame form elemeinek értékét állítani, majd elküldeni az űrlapot.
Előre is köszi!
■ A kérdésem az lenne, hogy egy frameből hogyan tudom egy másik frame form elemeinek értékét állítani, majd elküldeni az űrlapot.
Előre is köszi!
Bízzuk a Smartyra?
A Smartyval bogarászva jött elő egy dilema.
Egy szovegben BBcode-dal lementve kép hivatkozás van, amire, ha létezik nagyítható verziója, egy linket kellene rátenni, hivatkozva a nagy képre.
Van ugyan lehetőség arra, hogy ezt a Smarty részben megcsianálja, de amennyire én látom annak kitalálása, hogy a képhez tartozik-e nagyitás a php-ra marad. De ha ez igy van, akkor nem célszerűbb-e azonnal feldolgozni az egész dolgot php-ban. Valószínüleg célszerűbb, hiszen egy egyszerű függvénnyel megoldható az ügy, míg a Smarty interpretálja a html_image-et és még egy-két kapcsolódó feltételt, ami kevésbé hatékonynak tűnik.
De akkor sérül a html/php szétválasztás elve, hiszen html kódot kezdek a php-n belül generálni.
A kérdés nem életbevágó, de kíváncsi lennék a véleményetekre.
■ Egy szovegben BBcode-dal lementve kép hivatkozás van, amire, ha létezik nagyítható verziója, egy linket kellene rátenni, hivatkozva a nagy képre.
Van ugyan lehetőség arra, hogy ezt a Smarty részben megcsianálja, de amennyire én látom annak kitalálása, hogy a képhez tartozik-e nagyitás a php-ra marad. De ha ez igy van, akkor nem célszerűbb-e azonnal feldolgozni az egész dolgot php-ban. Valószínüleg célszerűbb, hiszen egy egyszerű függvénnyel megoldható az ügy, míg a Smarty interpretálja a html_image-et és még egy-két kapcsolódó feltételt, ami kevésbé hatékonynak tűnik.
De akkor sérül a html/php szétválasztás elve, hiszen html kódot kezdek a php-n belül generálni.
A kérdés nem életbevágó, de kíváncsi lennék a véleményetekre.